Overige informatie Colombia

Invoerbepalingen
In Colombia mag je 200 sigaretten of 50 sigaren of 250 gram tabak en twee liter alcoholische drank  belastingvrij invoeren. Zie ook: www.iatatravelcentre.com. Let er ook op dat je geen zogenaamd cultureel erfgoed uitvoert. In sommige delen van Colombia waar resten van pre-Colombiaanse beschavingen worden gevonden, krijgen toeristen soms beeldjes, scherven of goud aangeboden. Nooit doen, is strafbaar. Er zijn genoeg replica´s te koop in de souvenirwinkels.

Er geldt een uitvoerverbod voor souvenirs die gemaakt zijn van beschermde dier- of plantensoorten. Dat geldt bijvoorbeeld voor souvenirs zoals koraal , grote schelpen,(zee)schildpadden, slangen, krokodillen, hagedissen, papegaaien, vlinders, orchideeën en cactussen. Let er bij de aankoop van dit soort souvenirs op dat het een geldig CITES-certificaat heeft. Kijk voor meer informatie op www.wnf.nl (klik op ‘wat wnf doet’ ˃ thema’s ˃ bedreigde dieren ˃ foute souvenirs). Je mag belastingvrij tot een waarde van 430 euro mee naar huis nemen. Download de app ‘douane reizen’.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.