Festivals in Papoea-Nieuw-Guinea

Festivals in Papoea-Nieuw-Guinea

Festivals in Papoea-Nieuw-Guinea

Goroka Show

Door haar geïsoleerde ligging zijn de honderden stammen in Papoea-Nieuw-Guinea erin geslaagd hun oude tradities in ere te houden. Jaarlijks worden festivals georganiseerd waarbij stammen samen komen om hun cultuur uit te dragen, de zogenoemde Sing-Sings. De Goroka Show wordt als sinds de jaren ´50 gehouden en wordt als de grootste bijeenkomst van stammen in Papoea-Nieuw-Guinea gezien. De Goroka Show vindt jaarlijks plaats in de tweede of derde week van september.

Bezoek dit festival

» Papoea-Nieuw-Guinea 23 dagen - vertrek 9 september 2020

Kalam Festival

Door haar geïsoleerde ligging zijn de honderden stammen in Papoea-Nieuw-Guinea erin geslaagd hun oude tradities in ere te houden. Jaarlijks worden festivals georganiseerd waarbij stammen samen komen om hun cultuur uit te dragen, de zogenoemde Sing-Sings. Pas sinds kort mogen buitenlanders aanwezig zijn op het Kalam Festival. Dorpen uit de omgeving komen bij elkaar, ruzies worden bijgelegd, huwelijken beklonken en bruidschatten uitgewisseld. Jongens worden ingewijd tot man en de bewoners dragen hun meest indrukwekkende klederdrachten. Het Festival vindt jaarlijks aansluitend op de Goroka Show plaats.

Bezoek dit festival

» Papoea-Nieuw-Guinea 23 dagen - vertrek 9 september 2020

Mount Hagen Sing Sing

Door haar geïsoleerde ligging zijn de honderden stammen in Papoea-Nieuw-Guinea erin geslaagd hun oude tradities in ere te houden. Jaarlijks worden festivals georganiseerd waarbij stammen samen komen om hun cultuur uit te dragen, de zogenoemde Sing-Sings. Een van de grootste festivals vindt plaats in Mount Hagen waar stammen vanuit de verre omgeving in hun meest indrukwekkende klederdracht samenkomen. Twee dagen lang geven de verschillende stammen zang en dans optredens, gadeslagen door leden van de andere stammen. De Mount Hagen Sing-Sing vindt jaarlijks plaats in de derde week van augustus.

Bezoek dit festival

» Papoea-Nieuw-Guinea 23 dagen - datum 2020 nog niet bekend