Overnachten op bijzondere locaties

Goede accommodatie vormt de basis voor een geslaagde reis. Niet alleen speelt het comfort van de kamers en het sanitair een rol, ook een mooie ligging, een centrale bereikbaarheid of een bijzondere sfeer tellen mee bij onze zorgvuldige selectie. Tijdens de meeste reizen verblijf je regelmatig in hotels die eigen zwembaden hebben. Ook vind je in je hotel of op korte afstand daarvan één of meerdere goede restaurantjes. Vrijwel elke reis voert je langs een zeer bijzondere overnachtingsplek: bij de lokale bevolking thuis, in een ecolodge, of soms zelfs onder de sterrenhemel in een nomadenkamp.

Of het nu een sfeervolle lodge in Tanzania is, een leuk stadshotel in Rio de Janeiro of een eenvoudige ger op de steppen van Mongolië; het uitgangspunt is dat de accommodatie de beleving van de reis versterkt en je optimaal laat genieten. Een kamer deel je in principe met je reispartner of met een andere deelnemer aan de reis van hetzelfde geslacht. Bij veel van onze reizen is het mogelijk een eenpersoonskamer te boeken. De meerkosten hiervan staan vermeld bij de prijzen in onze brochure. In verband met de groepsindeling kunnen ‘laatboekers’ verplicht worden een eenpersoonskamer te boeken (dit hoor je uiteraard zo snel mogelijk na je boeking).

Een klein aantal bestemmingen heeft alleen eenvoudige accommodaties. Is dat het geval dan geven we duidelijk in de reisbeschrijving aan dat het hier een eenvoudige hotelreis of een (verzorgde) kampeerreis betreft. Ook een combinatie van beide is mogelijk. Per reis vind je een foto-overzicht van onze accommodaties.

Vervoer

Reizen betekent voortbewegen. Daarbij spelen vervoermiddelen een essentiële rol. Ons uitgangspunt bij de selectie daarvan is dat het vervoer veilig moet zijn. Natuurlijk letten we zoveel mogelijk op comfort. Vaak reizen we daarom met eigen bussen, landcruisers of safaritrucks. Dat heeft als voordeel dat we op elk gewenst moment kunnen stoppen bij de mooiste plekjes, om te genieten van een prachtig uitzicht of om een stukje te wandelen door een lokaal dorpje.

Tijdens een aantal reizen leg je trajecten af per boot, (nacht)trein of - bij zeer lange afstanden - per vliegtuig. Als we dat doen zorgen we voor een prettig comfort door vaak niet te kiezen voor de goedkoopste klasse.

Eenmaal aangekomen op je bestemming kun je vaak kiezen uit een scala aan vervoermiddelen. Probeer eens een lokale taxi in Iran, een tuktuk in Thailand, een kameel in Egypte, een olifant in Sri Lanka, een fietsriksja in India of een mokoro in Botswana. Als je af en toe gebruik maakt van een lokaal vervoermiddel beleef je je reis optimaal. In de uitgebreide reisbeschrijving kun je lezen hoe de reis van jouw keuze precies is georganiseerd.

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.