Festivals Jordanie

Belangrijke nationale feestdagen in Jordanië zijn: Dag van de Boom (15 januari), Verjaardag van koning Abdullah (30 januari), Dag van de Arabische Liga (22 maart), Dag van de Arbeid (1 mei), Onafhankelijkheidsdag (25 mei), de viering van de Grote Arabische Opstand (10 juni), de dag dat koning Hoessein de troon besteeg (11 augustus) en de verjaardag van oud-koning Hoessein (14 november).

Islamitische feestdagen in Jordanië
Daarnaast zijn er een aantal islamitische feestdagen die meestal enkele dagen duren. Omdat de islamitische kalender is gebaseerd op het maanjaar, schuiven de feestdagen volgens onze telling ieder jaar tien à elf dagen naar voren. Een heel belangrijk religieus feest is Aid al Kabir, het Offerfeest (21 t/m 23 augustus 2018). Iedere familie slacht op rituele wijze een schaap. Premier Moharem is het islamitisch nieuwjaar (12 september 2018). De Mouloud viert de geboortedag van de profeet Mohammed. Direct na afloop van de vastenmaand ramadan (16 mei t/m 14 juni 2018, 5 mei t/m 4 juni 2019) is het Suikerfeest: Aid Saghir, ook wel genoemd Aid al Fitr (4-16 juni 2018; 4-6 juni 2019).

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.