Geld Laos

De Laotiaanse munteenheid is de kip (LAK). Er zijn geen munten in omloop. Het geld begint bij biljetten van 500 kip, gevolgd door 1000, 2000, 5000, 10.000, 20.000, 50.000 en 100.000 kip. Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com/currency/converter.  Je kunt  in steden vaak betalen met dollars (kleine onbeschadigde biljetten).

ATM in Laos
In Laos kun je in Vientiane, Luang Prabang en enkele andere plaatsen pinnen. Bij de meeste ATM’s (geldautomaten) kun je maximaal 1 miljoen kip opnemen. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Laos dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’.

Creditcards zijn alleen bruikbaar in de tophotels en -restaurants in Vientiane en Luang Prabang.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.