Boeken? De feiten op een rij!

Hoe boek je een Koning Aap reis? Kun je ook een optie nemen? Hoe zit het met excursies, visa en verzekeringen? Deze en andere praktische details over onze reizen kun je hieronder vinden.

Het uitzoeken van een reis

Het uitzoeken van een reis die voldoet aan al je wensen en verwachtingen is een speurtocht op zich. Wordt het een reis met de nadruk op cultuur of natuur? Wil je tropische temperaturen, of juist een wat koeler klimaat om lekker actief op verkenning te gaan? Wil je een reis waarin je heel veel ziet onderweg, of juist een ontspannen reis met veel meer tijd om zelf dingen te ondernemen? Wil je kort of lang weg? Het kiezen van een juiste reis is vaak erg lastig. Om een goede keuze te maken is het daarom belangrijk dat je je goed informeert. Naast alle informatie op deze website, staat een team van deskundige, enthousiaste medewerkers voor je klaar om je te woord te staan bij al je vragen. Wil je liever je reis selecteren uit een brochure? Ook dat kan! Vraag onze kleurrijke reisbrochure online aan en laat je inpireren.

Uitgebreide reisbeschrijving

Bij iedere reis vind je een uitgebreide reisbeschrijvingen. In deze uitgebreide reisbeschrijvingen geven we extra informatie over het klimaat, het uitgebreide programma van dag tot dag, het transport, de hotels, de mogelijke excursies, de reistijden en de luchtvaartmaatschappijen. Veel vragen die je misschien hebt, worden hierin beantwoord. Lees de uitgebreide reisbeschrijving daarom zorgvuldig door. We gaan er vanuit dat iedereen die een reis boekt bekend is met de inhoud hiervan. Om te zorgen dat deze informatie van hoogwaardige kwaliteit is, wordt deze ook dit jaar verzorgd door Informatie Verre Reizen, uitgevers van de landen informatieboekjes 'Te Gast In'.

Optie

Voor reizigers die nog niet direct kunnen beslissen bestaat de mogelijkheid om voor een periode van een week een optie te nemen op de reis van hun keuze. Wij houden dan gedurende die periode vrijblijvend een plaats vrij. Door een optie te nemen, heb je meer tijd om na te denken en voorkom je de teleurstelling van een inmiddels volgeboekte reis. Klik hier voor meer informatie.

Speciale wensen

Als je na afloop van een reis langer in een bepaald land of streek wilt blijven, of op een andere manier heen of terug wilt reizen, kun je via Koning Aap een aangepaste reisroute boeken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om, waar mogelijk, reizen te verlengen met een verblijf op een strand. Verschillende reisroutes kunnen met elkaar gecombineerd worden tot een langere reis. Maar inkorten is in overleg ook mogelijk, als een gekozen reis net enkele dagen te lang is voor je vakantie.

Als je geïnteresseerd bent in één van deze mogelijkheden, vraag dan om een speciale prijsopgave. Naast de eventuele meerprijs van het aanvullende reisarrangement brengen wij € 50,- wijzigingskosten per boeking in rekening.

Boek niet te laat

Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Wanneer gaat mijn reis door?

Een reis met Koning Aap gaat door wanneer het minimum aantal deelnemers wordt gehaald. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden gehaald, dan kunnen we besluiten de reis niet door te laten doorgaan. Dit hoor je uiterlijk drie weken voor je vertrek. Koning Aap geeft je dan natuurlijk alternatieven: dezelfde reis op een andere vertrekdatum die wel doorgaat of een andere rondreis die wel doorgaat op of rond de door jou geboekte vertrekdatum. Ook kan er worden naar een vergelijkbare reis bij een collega-organisatie die wel doorgaat of als dat allemaal niet lukt, dan krijg je je geld terug.

Gelukkig komt dit niet vaak voor bij Koning Aap. Hoor je niks van ons, dan kun je ervan uitgaan dat de reis doorgaat. Op onze website kun je zien wel reizen al gegarandeerd doorgaan. Klik hier.

Excursies

Tijdens je reis is het mogelijk deel te nemen aan verschillende excursies. Een aantal excursies (exclusief entreegelden, tenzij specifiek aangegeven), vooral diegene die je onderweg van A naar B aandoet, zijn op veel reizen inbegrepen in de reissom. Deze excursies zijn duidelijk aangegeven als inclusief in de uitgebreide reisbeschrijving. Andere excursies zijn facultatief en worden ter plaatse door jezelf betaald. Met de kosten van deze excursies is rekening gehouden bij ons adviesbedrag voor het zakgeld. Uiteraard kun je er ook voor kiezen de excursie op eigen houtje te doen, of om iets geheel anders te ondernemen. Het is tenslotte jouw reis! Meer informatie over welke excursies er zijn, vind je per reis onder het tabje "excursies". 

Visa

Op het boekingsformulier kun je aanvinken of je Koning Aap opdracht geeft de eventueel benodigde visa te regelen, of dat je die zelf regelt. Wanneer je gebruik maakt van deze service, dan dien je meestal uiterlijk vier weken voor vertrek je paspoort samen met de volledig ingevulde visumformulieren en de benodigde pasfoto’s aangetekend op te sturen naar ons visumafhandelingkantoor. Koning Aap brengt per visum € 30,- bemiddelingskosten in rekening. In de uitgebreide reisbeschrijving staat vermeld of een visum wel of niet verplicht is en wat de eventuele kosten hiervan zijn.

Verzekeringen

Koning Aap stelt het hebben van een reisverzekering verplicht voor alle deelnemers aan haar reizen. De dekking moet ten minste de medische-, S.O.S.- en repatriëringkosten omvatten. Ook raden we je sterk aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Alle verzekeringen die wij aanbieden, hebben we ondergebracht bij de betrouwbare verzekeraar Mondial Assistance. Klik hier voor meer informatie.

Digitale afhandeling van je reis

Nadat je geboekt heb, verloopt de gehele administratieve afhandeling van je reis via onze mijn.koningaap website. Het is dus belangrijk om te weten dat je dan van ons geen papieren bevestiging meer ontvangt. Alle correspondentie verloopt via je digitale dossier. Je kunt dus nooit meer documenten kwijtraken en het is nog beter voor het milieu ook.

Betaling

Na boeking dient via de mijn.koningaap website een aanbetaling van 25% van de reissom en de premie van de eventuele reis- en of annuleringsverzekering per omgaande voldaan te worden. Het restant van de betaling moet zes weken voor vertrek bij Koning Aap binnen zijn. Mocht het minimum aantal deelnemers niet gehaald worden, dan kunnen we besluiten de reis niet te laten doorgaan. Dit hoor je uiterlijk drie weken voor vertrek. Gelukkig komt dit niet vaak voor bij Koning Aap. Hoor je niks van ons, dan kun je ervan uitgaan dat de reis doorgaat. Hier kun je zien welke reizen al gegarandeerd doorgaan.

Je kunt de betaling doen via mijn.koningaap.be. Betalen is mogelijk per Bancontact, creditcard of via PayPal. Indien er transactiekosten gelden, staat dit aangegeven achter de betaalmethode en dien je deze zelf te betalen. Deze kosten worden niet gerestitueerd, ook niet wanneer wij de reis moeten annuleren vanwege te weinig deelnemers. 
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.