header image

Rondreis JORDANIË

10 dagen - v.a. € 1 145,- Boek nu

Excursies Rondreis JORDANIË

8,5 (840)

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de lokale munteenheid van november 2018. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Amman - Stadstour

Ter plaatse boekbaar € 25,-

Tijdens deze stadstour bezoek je het historische centrum, de Citadel, waar zich overblijfselen van de Romeinse tot de vroeg islamitische periode bevinden. Je bezoekt het Romeinse Theater uit de 2e eeuw en de Koning Abudllah I moskee. De moskee is tussen 1982 en 1989 gebouwd en biedt plaats aan 3000 gelovigen. Indien de tijd het toelaat kan ook nog een bezoek worden gebracht aan het Royal Automobile Museum waar auto's van 1916 tot het recente verleden tentoon worden gesteld. Het automuseum is op dinsdag gesloten. 

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
Aanvang excursie 11:00 uur
Einde excursie 17:00 uur

Inbegrepen: vervoer en de Engelstalige gids
Niet inbegrepen: entreegelden, camera toeslagen en fooi voor de gids

De vermelde prijs is gebaseerd op een deelname van minstens 6 personen.

Aqaba: Snorkelend de Rode Zee schoonmaken

Ter plaatse boekbaar € 75,-

De kustlijn van Aqaba is 27 km lang en voorzien van verschillende mooie strandjes die door menig bezoeker van Aqaba worden aangedaan. Helaas hebben al deze bezoekers ook een negatieve impact op de zee en de onderwaterwereld. Tijdens deze bijzondere excursie snorkel je niet alleen tussen de kleurrijke vissen en het koraal van de Rode Zee, maar help je ook met het opruimen van zwerfvuil zoals plastic tassen, slippers en flessen dat zich tussen het koraal heeft verzameld. Zo geniet je niet alleen van de wondere onderwaterwereld maar heb je ook nog persoonlijk een bijdrage geleverd tot het in stand houden ervan

Je wordt opgehaald bij je hotel en zal bij aankomst op het strand eerst uitleg krijgen over hoe je het best kunt snorkelen. Vervolgens ga je samen met een gids het water in om te genieten van de onderwaterwereld en om te helpen met het opruimen van het rif. Na afloop van het snorkelen geniet je van een op het strand bereide traditionele maaltijd en Arabische kruidenthee voordat je wordt teruggebracht naar je hotel.

Duur: 2 a 3 uur
Inbegrepen: transfers, uitleg, snorkelset (masker, snorkel en vinnen), lokale gids, traditionele maaltijd en Arabische kruidenthee
Niet inbegrepen: fooi

Entree en gids Petra (incl. paard)

Ter plaatse boekbaar € 57,-

Petra is de ruïne van de stad van de Nabateërs, gebouwd in de derde eeuw voor Chr. De stad ligt verborgen in een enorm rotsgebergte en is te bereiken via een nauwe hoge kloof (de Siq), van meer dan een kilometer lengte. Je hebt zeker een hele dag nodig om de vele tombes, de schatkamer, het amfitheater en de door zuilen omgeven hoofdstraat te verkennen. Het huren van een paard is verplicht. Je hoeft het paard echter niet te gebruiken, je kunt ook lopen. Wel verplicht is het inhuren van een lokale gids. De kosten hiervoor zijn 50 dinar per groep (ongeveer 57 euro).De kosten van de verplichte groepsgids staan los van de entreeprijs van 50 dinar per persoon ( ongeveer 57 euro). Vervoer van het hotel naar Petra is niet inbegrepen bij de prijs. 

Let op: In de periode 1 november t/m 31 december geldt voor deze excursie een toeslag van € 16,-

Madaba - excursie Jerash & Dode Zee (excl. entree)

Ter plaatse boekbaar € 26,-

Bezoek aan de in 78 v Chr verwoeste en daarna door de Romeinen weer opgebouwde Hellenistische stad Jerash. Daarna tijd om te dobberen in de Dode Zee. Het water bestaat voor een derde uit zout, zodat je drijvend op je rug een krantje kunt lezen. Entreegelden zijn niet inbegrepen. De aangegeven prijs is gebaseerd op deelname van minimaal 6 personen. 

Het is verplicht een lokale gids in te huren in Jerash. De kosten hiervoor bedragen 30 dinar, ongeveer 34 euro per groep.

Petra: Kookles

Ter plaatse boekbaar € 50,-

Liefhebbers kunnen onder begeleiding van Jordaanse koks leren hoe lokale gerechten worden bereid. De kookles duurt ongeveer 2 uur. De prijs van deze excursie is gebaseerd op minimaal 4 deelnemers. 

Petra: Lunch of Diner bij lokale familie

Ter plaatse boekbaar € 22,-

Tijdens een informele lunch of diner bij een lokale familie thuis leer je de lokale keuken en mensen het beste kennen.De prijs van deze excursie is gebaseerd op een minimum van 4 deelnemers

Inbegrepen: vervoer, eten, drinken

Wadi Rum - excursie zonsopgang trek met kameel

Ter plaatse boekbaar € 26,-

's Ochtends vroeg trek je met een kameel de Wadi Rum in om van de zonsopgang te genieten. 
De aangegeven prijs is gebaseerd op deelname van minimaal 6 personen. Entreegelden en fooien zijn niet inbegrepen.
De excursie duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur waarvan je 45 tot 60 minuten op de kameel rijdt.