header image

Rondreis JORDANIË

10 dagen - v.a. € 1 120,- Boek nu

Reviews

Benieuwd naar wat de reizigers zeggen over deze rondreis? Lees hieronder hun reviews die zij hebben achtergelaten in de "Welkom Thuis Enquête" die alle reizigers na de reis per mail toegestuurd krijgen. De gepubliceerde cijfers van de verschillende onderdelen van reis zijn het gemiddelde van alle respondenten, ook van respondenten die hieronder geen commentaar hebben toegevoegd.
Totale beoordeling:
8,5
770 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Tourbegeleiding: 9,0
Prijs/kwaliteit: 7,7
Accommodatie: 7,5
Transport: 8,3
Vertrekdatum: 26/07/2019
Beoordeling: 9
Rob: Wij hebben als gezin, vader, moeder en 2 zonen van 20jr en 17jr een groepsrondreis door Jordanie gemaakt van 10 dgn. Het was een fantastische ervaring, met name vanwege een perfect georganiseerde reis, vervoer, verblijf, de bezochte plekken, de natuur, de afwisseling en vooral dankzij de Reisbegeleider. Een Jordanees die uitmuntend Nederlands spreekt, hij heeft ons veel geleerd over de cultuur van Jordanie en ook in verhouding tot de westerse/nederlandse cultuur. Dat deed hij met veel kennis en humor, een topper. Wij zijn een ervaring rijker!
Vertrekdatum: 19/07/2019
Beoordeling: 9
Reiziger: Prachtige rondreis die de hoogtepunten van Jordanië op een bijzondere manier weergeeft. Ook de overnachtingen waren zeer gevarieerd. Bovendien hadden wij het geluk om een super goeie reisbegeleidster te hebben!
Vertrekdatum: 19/07/2019
Beoordeling: 9
Tine: Ideale reis om Jordanië te ontdekken in al zijn facetten. Prima balans tussen cultuur, natuur, beweging en ontspanning. De organisatie was excellent. Een aanrader!
Vertrekdatum: 19/07/2019
Beoordeling: 9
Ulrik: De kennismaking met Jordanië via Koning Aap is een echte aanrader. Je reist van noord naar zuid en van mooi naar prachtig! De reisbegeleiding is ervaren en heeft een schat aan kennis. Je leert bij over de geschiedenis, de cultuur, de natuur, maar ook over de plaatselijke gebruiken, over hoe de mensen leven en eten. Kortom: op 8 dagen krijg je een volledige onderdompeling in het Jordanese leven. De overnachtingen zijn verzorgd - zowel in de hotels als bij de plaatselijke bevolking - en het eten was lekker. Aan te bevelen, dus!
Vertrekdatum: 26/04/2019
Beoordeling: 10
Marc: Wij zouden deze reis zeker aanbevelen! Een reis moet WAW momenten hebben en dat was zeker het geval.
Vertrekdatum: 19/04/2019
Beoordeling: 9
Suzanne: Wij hadden een fantastische groep, met een fantastische reisleider, waardoor we een fantastische reis hadden!
Vertrekdatum: 19/04/2019
Beoordeling: 10
Nico: Een prachtig land om te zien, heel afwisselend. Helaas wat koud en nattig in Amman, maar bij de Rode zee 34 graden. Een geweldige reisbegeleider, die tevens een goede gids was. Een gezellige groep. De heen en terugreis waren twee dagen, maar nog 8 dagen om te genieten. Wel veel extra kosten als je alles wilt zien en meemaken. Nico en Lidy
Vertrekdatum: 12/04/2019
Beoordeling: 8
Karin: Mooie rondreis, heel gevarieerd. Reisbegeleiding was top. Liever zou ik alle excursies in de basisprijs hebben. Alles bij mekaar nog een grote som ter plekke uitgegeven. Meer dan aangegeven.
Vertrekdatum: 12/04/2019
Beoordeling: 8
Reiziger: mooie reis, afwisselende landschappen, mooie mix tussen actief wandelen/zwemmen/snorkelen (voor de liefhebbers) en bezoeken aan Petra, Jerash, Mount Nebo. Reisdag heen en terug neemt wel een hele dag in beslag.
Vertrekdatum: 10/04/2019
Beoordeling: 8
Wendy: Jordanië is een prachtig land met vriendelijke en gastvrije mensen. We hadden een heel gevarieerd programma met bijna elke dag een hoogtepunt. De fijne groep maakte de reis volledig geslaagd! Er kwamen wel redelijk wat extra kosten aan te pas voor vervoer en excursies.
Vertrekdatum: 10/04/2019
Beoordeling: 9
IGNACE: Super tof land, veel kansen gehad om actief te zijn (dus niet bus in, bus uit), cultuur, natuur en voldoende tijd om ervan te genieten.
Vertrekdatum: 10/04/2019
Beoordeling: 9
Reiziger: De Jordanië reis is een prachtige zeer gevarieerde reis. Wij zouden het iedereen aanraden !
Vertrekdatum: 10/04/2019
Beoordeling: 8
Willy: Mooie gevarieerde reis met vele hoogtepunten. Jerash en Petra zijn indrukwekkend, de natuur in Dana en Wadi Rum is wondermooi.
Vertrekdatum: 10/04/2019
Beoordeling: 8
Ilse: Een zeer gevarieerde reis met verschillende verrassende hoogtepunten
Vertrekdatum: 15/03/2019
Beoordeling: 10
Hilde: Doen!! Fantastische reis.
Vertrekdatum: 01/03/2019
Beoordeling: 9
Hennie: De gehele reis is ons zeer goed bevallen. Ook door de relatief kleinere leuke groep van 12 deelnemers waar we onderdeel van waren. Het was zeer intensief en bij thuiskomst waren we in positieve zin moe. De afwisseling aan locaties en soorten accommodatie geeft charme aan de reis. Bezoek aan een bedoeïen familie met eten vonden wij zeer leuk. Brengt culturen bij elkaar in een open sfeer. Petra en Wadi Rum vonden wij schitterend. Zwemmen in de Dode Zee was ook heel bijzonder en leuk. Dana vonden wij qua natuur heel mooi, alleen de wijze van overnachten kan beter (werkende niet gaskachel). Qua eten scheelt het financieel heel veel als wordt gegeten in een meer lokaal restaurant waar ook veel locale bevolking zit. Kwaliteit van het eten zal dan ook goed zijn. Scheelt in prijs een factor 3 a 4.
Vertrekdatum: 01/03/2019
Beoordeling: 9
Ludo: Zware aanrader!!!! Amman, spijtig, gietende regen. Maar Jerash, vol lentebloemen!!! Madaba met prachtmozaiek, Dode Zee, Nebo en Koningsweg. Waw!!!. Stoppen in dorpje om piknik te kopen. Leuke ervaring. Petra en Wadi Rum. Ongelooflijk! De vriendelijke bevolking, de prachtige vergezichten. Ook Dana, het was er erg koud, zouden we in iets vriendelijker temperaturen (zonder sneeuw) wel willen terug bezoeken. en reisleider Peter was een rustig zorgende humoristische meerwaarde!
Vertrekdatum: 26/10/2018
Beoordeling: 9
Hilde: Heel leuke reis, net lang genoeg om de schoonheid van Jordanië te ontdekken.
Vertrekdatum: 26/10/2018
Beoordeling: 9
Reiziger: Super land, we hebben zoveel moois gezien. En wat een ervaring om in de woestijn te slapen, de prachtige zonsondergang, het lekkere eten, de kamelen tocht. De groep was zo leuk. Iedereen was er voor elkaar. Echt een toffe bende, we zouden het zo overdoen :)
Vertrekdatum: 12/10/2018
Beoordeling: 8
Julie: Leuke kennismaking met het midden oosten
Vertrekdatum: 12/10/2018
Beoordeling: 9
Marja: Jordanie is een aanrader! Je bent echt in het Midden-Oosten. De afwisseling van deze 10 dagenreis: prachtige opgravingen, dobberen in de Dode Zee, woestijn, wandelen in de natuur, snorkelen in de Rode Zee met daarbij veel uitleg van gidsen en uitstekende reisbegeleiding. Het was of ik weken weg ben geweest.
Vertrekdatum: 12/10/2018
Beoordeling: 9
Gustaaf: Het was een feestje, de gehele reis met aandacht voor de cultuur en natuur van het land. Het overtrof onze stoutste verwachtingen.
Vertrekdatum: 12/10/2018
Beoordeling: 9
Ria: Prachtige reis waarin je in een heel afwisselend, relaxed, programma alle highlights van Jordanië gaat zien.
Vertrekdatum: 05/10/2018
Beoordeling: 9
Ellen: Jordanië was in alle opzichten een top reis. Prachtige bestemming, vriendelijke bevolking ('welcome to Jordan') en zoveel geschiedenis. De reis heeft de verwachtingen absoluut overstegen. Of je nu van natuur, cultuur, geschiedenis of lekker eten houdt, je komt aan je trekken. Daarnaast een leuke groep en een reisbegeleidster die van alles op de hoogte was en haar mannetje stond in wat toch een mannenwereld is. Enkele specifieke tips: Als vrouw moet je oppassen met wat je draagt, zonder hierin te overdrijven. Een (degelijke) short kan in de toeristische gebieden (Petra, Dana), in andere best een langere broek/ rok. Neem ook een sjaal mee. Ben je in groep, vallen de blikken mee, ben je alleen, loop je wat meer in de kijker. Maar niemand valt je lastig en ik heb me ook nooit onveilig gevoeld. Qua budget moet je wel meer voorzien dan op de website staat. Jordanië is niet zo goedkoop als je zou denken. Heb je problemen met gluten, kan je best zelf wat voorzien. Vooral de lunches zijn lastig aangezien er vaak met een picknickpakket wordt gewerkt (broodjes).
Vertrekdatum: 14/09/2018
Beoordeling: 10
Isabella: Het was een hele mooie reis. Vriendelijke mensen en lekker eten. Ik vind het moeilijk om 1 hoogtepunt te bedenken. Het is heel divers wat je allemaal ziet, maar daarom ook zo mooi allemaal. Ik denk dat Wadi Rum dan nog het meeste indruk heeft gemaakt op mij. De jeeptocht en prachtige omgeving die te ziet. En ik heb echt genoten van de rust daar.
Vertrekdatum: 07/09/2018
Beoordeling: 9
Lode: Prachtig land, goede organisatie!
Vertrekdatum: 07/09/2018
Beoordeling: 9
Margot: Super land, perfecte begeleiding en groep, unieke cultuur. Leuk dat we vaak stilstonden bij de lokale gewoonten en niet te vaak de toeristische kant opgingen. Ook fijn dat de verblijfplaatsen een afwisseling waren van comfort in hotels, maar ook avontuurlijkere plaatsen zoals de kampen met prachtig uitzicht in Dana en Wadi Rum. Enige minpuntjes waren de vlieguren in het doorgaan (eerste dag kwamen we pas 's nachts aan in ons hotel) of de meerprijs die er vaak nog bijkwam voor alle excursies (wat de reis toch wat prijziger maakte dan we oorspronkelijk dachten). Algemene conclusie: grote aanrader!!
Vertrekdatum: 07/09/2018
Beoordeling: 9
Annelies: De reis was top en steeg ver boven mijn verwachtingen uit! Jordanië was echt prachtig en er was voldoende variatie aan activiteiten. De rondreis biedt voldoende tijd om verschillende locaties voldoende te bezoeken.
Vertrekdatum: 20/07/2018
Beoordeling: 9
rik: voor ons werd het een fantastische reis! we hadden een zeer toffe groep en onze reisbegeleidster was top!!
Vertrekdatum: 06/07/2018
Beoordeling: 10
Kristien: Wat een prachtig land en wat een cultuur! Dit is een reis die je ooit moet gedaan hebben!
Vertrekdatum: 06/07/2018
Beoordeling: 10
Dirk: Fantastische ervaring, super vriendelijke locals en een TOP gids
Vertrekdatum: 15/06/2018
Beoordeling: 9
Wouter: Schitterende reis langs de culturele hoogtepunten van Jordanië, met ook de nodige aandacht voor de bijzondere natuurpracht van de woestijn. Topreis!
Vertrekdatum: 15/06/2018
Beoordeling: 9
Jeroen: Prachtige reis in een buitengewoon spectaculair land. Je moet het zelf gezien hebben, een miljoen foto's kunnen niet weergeven hoe indrukwekkend plaatsen als Petra of Wadi Rum echt zijn. Ga je in de zomer, bereid je dan wel voor op de hitte!
Vertrekdatum: 27/04/2018
Beoordeling: 9
Renée: Fantastische reis waarin alle hoogtepunten van Jordanie voorbii komen! De activiteiten en bezienswaardigen volgen elkaar in rap tempo op. Hoewel je deze vakantie dus niet moet boeken voor je rust en slaap, voelt het programma nergens gehaast, overal is voldoende tijd. Het zijn maar 8 volle dagen in Jordanië, maar het voelt zoveel langer!
Vertrekdatum: 27/04/2018
Beoordeling: 9
Rob: Zeer mooie reis in een goed tempo. Niet gehaast overaal heen rennen maar de tijd om rond te kijken en tegelijk vakantie te hebben, Een mooi land met vriendlijke mensen en heel veel geschiedenis.
Vertrekdatum: 27/04/2018
Beoordeling: 8
Andreas: Een geslaagde vakantie, veel gezien en gedaan in korte tijd. Met gezellige reisgenoten en begeleiding een prima tijd gehad. Deze reis is zeker aan te raden!
Vertrekdatum: 27/04/2018
Beoordeling: 9
Dirk: De 10-daagse reis van Koning Aap naar Jordanie kent meerdere hoogtepunten: prachtige Romeinse mozaïeken en ruïnes, Middeleeuwse kastelen, de Nabatese stad Petra met in rotsgangen en kloven verscholen fraaie schatkamer, graven, hooggelegen klooster en bont gekleurd mysterieus gevormd geologische formaties, inclusief bijna recent aandoende sedimentaire patronen van ca. 500 miljoen jaar oud, een hypersaline Dode Zee en een groot aquarium met koraal, de Rode Zee. Niet op de laatste plaats kent het land een vriendelijke samenleving, waarbij christendom en islam vreedzaam naast elkaar leven. Tot slot overspoelde onze goed onderrichte en loepzuiver Amerikaans sprekende locale gids Raed Haddad ons met Bijbelse verhalen, met name uit het OT en liet niet na, ook het "niet-westers", vooral Arabisch perspectief te belichten vanuit de organisatie van stammen, wat de toch al schitterende reis nog meer glans gaf.
Vertrekdatum: 20/04/2018
Beoordeling: 9
Lucas: Jordanië op acht dagen...schitterend, leerrijk en toch ontspannen.
Vertrekdatum: 20/04/2018
Beoordeling: 9
Arlette: Een zeer afwisselende reis, waar alle hoogtepunten van Jordanie inbegrepen zijn. Een aanrader !
Vertrekdatum: 20/04/2018
Beoordeling: 10
Nathalie: De tiendaagse rondreis door Jordanië is een topper. Het is een prachtig land, en Koning Aap zorgt ervoor dat je onder de beste begeleiding de mooiste stukken ziet en de leukste momenten beleefd. Het programma is afwisselend en elke dag lijkt nog beter dan de dag ervoor. Een echte aanrader!
Vertrekdatum: 20/04/2018
Beoordeling: 8
Suzanne: Mooie reis (met een gezellige, gevarieerde groep) waarbij je alle hoogtepunten van Jordanië bezoekt, zeker Petra en Wadi Rum waren prachtig! Ik vond het ook erg bijzonder om een nacht in de woestijn te slapen. Onze lokale gids vertelde veel over het land. De accommodaties waren over het algemeen prima (neem een lakenzak mee voor de nacht in Dana en de nacht in Wadi Rum). Het reistempo was ontspannen: er waren geen dagen dat je extreem vroeg op moest en pas laat terug was, dus dat was fijn. Alleen de tweede dag was erg volgepland (Jerash en de Dode Zee). Uiteindelijk waren we maar een kleine anderhalf uur bij de Dode Zee. Dat vond ik jammer. Verder was er een goede balans tussen de tijd die je met de groep doorbracht en de tijd die je (indien je dat wilde) alleen kon doorbrengen. Ik vond het persoonlijk een beetje vreemd dat onze reisleider op vrijdagavond al afscheid van ons nam, terwijl we zondagochtend pas naar Nederland vertrokken. Er was wel een 'back-upreisleider' van een andere groep die we konden aanspreken indien nodig. Verbeterpuntjes: 1. Liever een nachtje extra in Wadi Rum en een nachtje minder in Aqaba. 2. De (optionele) hamam in Petra vond ik het geld niet waard. 24 dinar voor een scrub/massage van nog geen 10 minuten en het gebruik van een stoomcabine. De rest van de tijd zat je te wachten.
Vertrekdatum: 20/04/2018
Beoordeling: 8
Nora: Mooie reis met een prettige reisleider. Het is fijn de tijd te hebben op de verschillende plekken wat rond te dwalen. De dagen in Aqaba hoef je het niet voor te doen. Geen interessante stad en een schril contrast met de wondere schoonheid van Wadi Rum en Petra, verassender nog Klein Petra. Dana is groen en vruchtbaar en heerlijke wandeling met een slokje bronwater. Overnachting in Dana en Wadi Rum primitief maar vrij van werelds verlangen en uiterlijk vertoon geeft de ruimte een te zijn met de omgeving. Mooie reis om terug te keren naar de plekken der moeite. Jordaniers zijn vriendelijk en Engels is prima voor kleine conversaties. De bedoeïenen zijn een oud volk met een oude ziel en dat voel je.
Vertrekdatum: 20/04/2018
Beoordeling: 6
Reiziger: Mooie reis, maar accommodatie in Dana dusdanig onder de maat dat ik niet verder kom dan een 6.
Vertrekdatum: 06/04/2018
Beoordeling: 7
Reiziger: Mooi land, goeie gids(en), veel gezien. Maar de keuze van sommige hotels kon zeker beter.
Vertrekdatum: 06/04/2018
Beoordeling: 8
Guy: Deze Jordanië-reis was zeer boeiend en afwisselend, met zowel oog voor de lokale cultuur en de diverse natuur.
Vertrekdatum: 06/04/2018
Beoordeling: 8
Christian: Op tripadviser schreef ik commentaar over de bezochte hotels.
Vertrekdatum: 06/04/2018
Beoordeling: 9
Vera: Jordanië biedt je Romeinse , Arabische en Bijbelse geschiedenis naast drijven en zwemmen in de Dode en Rode Zee en slapen in de mooie Wadi Rum woestijn.
Vertrekdatum: 06/04/2018
Beoordeling: 9
Agnes: Een echte aanrader ! Prachtig land en zeer deskundige begeleiding !
Vertrekdatum: 16/02/2018
Beoordeling: 9
Mascha: Jordanie heeft zoveel meer dan je verwacht en mooier dan je je vooraf voorstelt. Topreis gehad met geweldige reisleider. En de tolerantie en gastvrijheid in het land kan als voorbeeld dienen voor heel veel mensen. Ervaar het zelf!
Vertrekdatum: 16/02/2018
Beoordeling: 9
Elisabeth: Prachtige reis door een land met een rijk verleden en ongerepte natuur.
Vertrekdatum: 16/02/2018
Beoordeling: 9
Leonie: Fantastische reis met een reisleider die werkelijk alles over Jordanië weet en verhalen mooi kan vertellen. Hoogtepunten naast Petra waren Dana en Wadi Rum. Daarnaast genoten van de gastvrijheid van de inwoners en het heerlijke eten. Echt een aanrader!
Vertrekdatum: 16/02/2018
Beoordeling: 9
Carolina: Natuurlijk is Petra prachtig en de Wadi Rum indrukwekkend. Maar minstens zo verrassend vonden we de wandeling in het Dana Natuurpark. Vanuit de bus heb je al de nodige rotsformatielandschappen gezien, maar er tussendoor lopend besef je pas echt de afmetingen. De Oudheden in Jerash en Amman zijn minder bekend dan Petra maar ook zeer boeiend om te bezoeken, mede dankzij de goede uitleg van de gids. En een leuke bonus vanwege het overnachten in Madaba: in dit Christelijke stadje heb je meerdere slijterijen, en heb je de mogelijkheid om Jordaanse wijn te proeven. En die is zeker niet onverdienstelijk!
Vertrekdatum: 16/02/2018
Beoordeling: 10
Lisanne: Deze reis was er een om nooit te vergeten! Ferdi heeft het echte Jordanië laten zien! De lokale mensen zijn onwijs vriendelijk en je wordt hartelijk ontvangen. Het lokale eten is heerlijk vers, gezond (en goedkoop.) Alle excursies zijn de moeite waard met als hoogtepunt Petri en de hike door natuurpark Dana!
Vertrekdatum: 22/12/2017
Beoordeling: 9
Reiziger: Mooie en heel afwisselende reis met veel hoogtepunten en afwisseling: veel oudheid, mooie landschappen, jeep-tour door de woestijn, baden in de Dode zee, snorkelen in de Rode Zee. En uiteraard Petra: alles even prachtig!
Vertrekdatum: 22/12/2017
Beoordeling: 8
Reiziger: Mooie, afwisselende reis. Neem in de winter genoeg warme kleding mee! Dunne handschoenen zijn geen overbodige luxe. Jordanie is heel mooi, maar voor toeristen een vrij duur land - ga uit van Nederlandse tarieven voor de excursies en in sommige gelegenheden.
Vertrekdatum: 22/12/2017
Beoordeling: 8
Nicole: Een prachtige reis, door een adembenemend mooi land! Geen moment onveilig gevoeld.
Vertrekdatum: 11/11/2017
Beoordeling: 9
Christine: Was een superreis!
Vertrekdatum: 11/11/2017
Beoordeling: 9
Elisabeth: Dank zij het aangenaam gezelschap en de goede klik met reisleidster en gids overtrof deze reis onze verwachtiging. Zeer goed georganiseerd en toch geen overvol programma. De persoonlijke wensen van de reiziger worden gerespecteerd.
Vertrekdatum: 28/10/2017
Beoordeling: 10
Guy: Zie punt 25
Vertrekdatum: 28/10/2017
Beoordeling: 9
Reiziger: Neen.
Vertrekdatum: 28/10/2017
Beoordeling: 8
Reiziger: de reis heeft aan mijn verwachtingen voldaan
Vertrekdatum: 20/10/2017
Beoordeling: 9
Reiziger: Fantastische reis. Hele goede afwisseling van oude opgravingen, cultuur en een prachtige natuur. Ik kan deze reis iedereen aanbevelen.
Vertrekdatum: 20/10/2017
Beoordeling: 10
Reiziger: Geweldige reis met veel afwisseling. Supervriendelijke en behulpzame reisleidster.
Vertrekdatum: 13/10/2017
Beoordeling: 8
Reiziger: Geweldige reis in een land (Jordanië) waar de geschiedenis nog 'leeft'. Ook veel afwisseling met lekker weer, snorkelen, drijven in de dode zee, jeep rijden in de woestijn en natuurlijk alle prachtige schatten als Petra, Wadi Rum, Jarash. Absolute aanrader voor iedereen. Minpunt was de organisatie van Koningaap vooraf. Slechte (onduidelijke) communicatie, extra betalen en aparte boekingen voor het vliegtuig.
Vertrekdatum: 16/09/2017
Beoordeling: 9
Monique: Het was een vermoeiende reis maar prima georganiseerd. Voldoende tijd om alles te zien. Ook mogelijkheid tot vrije tijd. Ik ben zeer tevreden. Met dank aan alle Koning Aap medewerkers die deze reis samenstellen en in het bijzonder aan Annette die een uitstekende reisbegeleidster is.
Vertrekdatum: 16/09/2017
Beoordeling: 9
Christiane: Kort maar krachtige reis,die je zelf zo zwaar maakt als je zelf aankan ,met veel hoogtepunten,Mooi warm land ,lieve niet opdringerige mensen Reisbegeleidster die er de max uithaald ,waarbij je geen zoveelste groep bent.
Vertrekdatum: 16/09/2017
Beoordeling: 8
Harry: Voor mij was dit een prachtige cultuurreis, jammer van de terugreis. We vertrokken in de avond om 23 uur, rit met bus van Agaba naar Amman van 5 uur. In totaal een terugreis van +/- 14 uur.
Vertrekdatum: 15/09/2017
Beoordeling: 9
Ama: Jordanië, een rustpunt omringd door spanning. Eenmaal in Jordanië is van de spanning in de buurlanden weinig te merken. Vriendelijk volk, mooie natuur, een uitstekende keuken; een vakantieland op letterlijk op te warmen en tot rust te komen. Een land om weer eens te bezoeken maar dan in een ander seizoen.
Vertrekdatum: 15/09/2017
Beoordeling: 10
Reiziger: Dit hoort niet bij de ervaringen, maar nergens plaats. Bij vraag 2 staat vienden i.p.v. vrienden. Bij vraag 21 mis ik als antwoordknop: Maakt niet uit.
Vertrekdatum: 15/09/2017
Beoordeling: 8
Froukje: mooie en afwisselende reis met veel onverwachte aspecten. Kom en ontdek!
Vertrekdatum: 22/04/2017
Beoordeling: 7
Luc: Mooie ervaring met een afwisselend programma van historische sites met natuurbelevenissen. Maar zie dat je in goede conditie bent want het is dikwijls voor opstaan maar dat was steeds lonend.
Vertrekdatum: 22/04/2017
Beoordeling: 8
Reiziger: Jordanië, een parel, zowel het land als zijn bevolking. Onze gids Talal was onze 'daddy', samen met zijn chauffeur waanden we ons prinsen en prinsessen. Een reis vol afwisseling, cultuur, natuur en avontuur, het zat er allemaal in. Voor gans onze groep, een reis om nooit meer te vergeten.
Vertrekdatum: 22/04/2017
Beoordeling: 9
FRANCIS: Mooie reis met een gevarieerd programma: natuur, cultuur, contact met de lokale bevolking. Heel goede lokale gids (Talal) die rekening hield met de wensen van de groepsleden, heel transparant was over de uitgavenpot, nuttige tips gaf over fotografie, goede voorstellen deed voor de groepsmaaltijden, .... Wij hadden bovendien een moderne bus met voldoende capaciteit (18 zetels voor 11 reizigers), die elke dag grondig gekuist werd, ook de ramen aan de buitenkant! Enig minpuntje was de kwaliteit van de overnachting in het Dana Hotel.
Vertrekdatum: 21/04/2017
Beoordeling: 8
Bianca: Deze 10-daagse mooie reis naar Jordanië geeft je een fraai beeld van dit supergastvrije en zeer veilige land. Je hebt overal ruim ruim voldoende de tijd om alle indrukken goed op te nemen en eventueel vast te leggen. Het is een aaneenschakeling van geweldige mooie hoogtepunten van stad, natuur, oudheden en vriendelijke mensen. Wat heb ik een mooie reis achter de rug. Ik zeg niet twijfelen DOEN!
Vertrekdatum: 21/04/2017
Beoordeling: 8
Reiziger: Een superreis in een geweldig Jordanië!
Vertrekdatum: 21/04/2017
Beoordeling: 7
Hannes: Het land is een absolute aanrader, de reis aan een rustig tempo zodat het echt vakantie is. Niet alle optionele excursies zijn echter mogelijk waardoor er toch een licht wrang gevoel blijft.
Vertrekdatum: 14/04/2017
Beoordeling: 9
Marjo: Het was voor een korte reis zeer afwisselend, 'oude' culturen, natuur en dat door afwisselende landschappen. Het snorkeltripje aan het eind van de reis was heerlijk om weer te relaxen, voordat de thuisreis wordt aanvaart.
Vertrekdatum: 01/04/2017
Beoordeling: 9
Els: Jordanië is een prachtig land! We hebben zeer veel gezien en gedaan op korte tijd: Amman, Kerach, Dode Zee, Petra, Dana Natuurpark, Wadi Rum,... De mensen zijn daar zeer vriendelijk en hartelijk. Voor herhaling vatbaar!
Vertrekdatum: 01/04/2017
Beoordeling: 9
Myriam: Veel gezien. Alles kon, niks moest. Had niet verwacht dat een groepsreis toch zo los kon zijn, we werden helemaal niet opgejaagd.
Vertrekdatum: 01/04/2017
Beoordeling: 6
RENE: Spijtig vooral dat de heen- en de terugreis nachtvluchten waren met tussenstop in Instanbul; daardoor waren het begin en het einde van de reis te zwaar/vermoeiend. De reis is een goede mix van cultuur en natuur; de gemakkelijk aan te knopen contacten met de plaatselijke bevolking waren een aangename verrassing.
Vertrekdatum: 01/04/2017
Beoordeling: 7
Eric: Jordanië is een prachtig land, met heel veel bezienswaardigheden en vriendelijke, leuke mensen. We hebben een super reis gehad, mooi parcours, leuke ervaringen, schitterende begeleidster en plaatselijke gids - alleen jammer van het zeer ongunstige vluchtschema (twee nachtvluchten met lange stop in Istanbul), waardoor onze eerste dag ter plaatse een beetje de mist is ingegaan.
Vertrekdatum: 25/02/2017
Beoordeling: 8
Monique: 10 dagen die er maar 8 zijn is te kort om zo ver te reizen , gelukkig bleven wij 3 dagen langer om de stad te verkennen; een busrit tot aan de grens van Jordanie en de boottocht met BBK die Anita voor ons geregeld heeft was supper en het was lekker warm ook ! Maar de reis viel duurder uit dan die voorgesteld was ,in de bank voor 100 euro kreeg je 73 j dinnart bijkomende uitstappen en eten nog eens 220 j din ,= 320 eu en 1 dag nederlanse gits !!
Vertrekdatum: 25/02/2017
Beoordeling: 9
Reiziger: Heel belangrijk nog: in Petra krijgen reizigers met turkish airlines 15% korting bij vertonen van boarding pass. Dit moet zeker in de vertrekbrief staan en eigenlijk ook nog op het vliegtuig vermeld worden omdat niet iedereen van de groep de boarding pass nog had.
Reactie : We hebben het nu op onze website vermeld.
Vertrekdatum: 17/02/2017
Beoordeling: 9
Reiziger: Wat een prachtige reis vol afwisseling. Petra overtrof onze stoutste verwachtingen.Wandelen in het prachtige natuurpark van Dana. Slapen onder de prachtige sterrenhemel in de woestijn van Wadi Rum was een feest. Drijven in de Dode Zee een aparte ervaring en de laatste dag snorkelen en/of duiken een relaxe afsluiting van mooi en gastvrij Jordanië. En dit zijn nog maar een paar opsommingen.
Vertrekdatum: 11/11/2016
Beoordeling: 9
Maria: Jordanie is een prettig en veilig land om in te reizen. De reis is een aaneenschakeling van hoogtepunten, prachtige natuur, en indrukwekkende monumenten. Het eten is heerlijk en de mensen verwelkomen je. Wij reisden in november en het was aangenaam warm. Alleen wordt het wat vroeg donker, maar dat is niet storend.
Vertrekdatum: 11/11/2016
Beoordeling: 9
Elisabeth: Jordanië is een bijzondere bestemming met indrukwekkende historische bouwwerken en de hoogtepunten zoals Petra en Wadi Rum waren nog mooier dan ik had verwacht! Het is een veilig land met een vriendelijke, gastvrije bevolking. En het eten is er prima, ook voor vegetariërs :-). Bovendien hadden we een geweldige, zorgzame en goedlachse (lokale) gids, die deze mooie reis helemaal compleet maakte.
Vertrekdatum: 14/10/2016
Beoordeling: 8
Nicoline: Een indrukwekkende reis door een land met vele historisch bekende gebieden. Goed samengesteld qua culturele en landschappelijke bezienswaardigheden. Informatief en goed begeleidt. De overnachtingen in de woestijn zijn onbeschrijfelijk mooi.
Vertrekdatum: 14/10/2016
Beoordeling: 8
Harm: Een prachtige reis door een ontzettend mooi land. Veel verschillende bezienswaardigheden en een top gids getroffen. Echt een aanrader voor een interessante korte break!
Vertrekdatum: 16/09/2016
Beoordeling: 9
Julie: Door de onrust in de regio is het toerisme in Jordanie geheel onterecht gekelderd: Jordanie is een stabiel land. De reis zit erg knap in elkaar, met Petra en Wadi Rum als hoogtepunten. Lekker ontspannen op het strand in Aqaba was een welkome verademing om alle indrukken te verwerken en de reis aangenaam af te ronden. De afwisseling tussen natuur en cultuur, kijken en ervaren, stad en platteland zorgt ervoor dat je na deze reis met een koffer barstenvol prachtherinneringen naar huis gaat. Absoluut een aanrader!
Vertrekdatum: 16/09/2016
Beoordeling: 9
Reiziger: Jordanië wint echt je hart. De mensen zijn oprecht vriendelijk en behulpzaam. Het land heeft een rijke geschiedenis waarvan de talrijke prachtige bezienswaardigheden het bewijs leveren en in de natuurparken kan je de rust opzoeken en je 's nachts verliezen in een eindeloze sterrenhemel van formaat.
Vertrekdatum: 16/09/2016
Beoordeling: 9
Sofie: Ik raad iedereen aan om deze reis te doen. Jordanië is een ontzettend mooi land met ontzagwekkende natuur en cultuur, een ervaring die je nog nooit hebt gehad. Slapen in Dana en in Wadi Rum is iets dat je wil meemaken, geloof me maar! Petra moet je gezien hebben. Kom op en ga het toerisme daar sponsoren!
Vertrekdatum: 16/09/2016
Beoordeling: 9
Geert: Het was een unieke reis met voldoende afwisseling van Natuur en Cultuur. We hadden een zeer ervaren Chauffeur en een fantastische reisleider en gids Ferdy Serkan.
Vertrekdatum: 16/09/2016
Beoordeling: 8
Stéphanie: Jordanië is een betoverend land! Prachtige landschappen, vriendelijke bewoners, een perfecte reisbegeleider, een goedgevuld en gevarieerd schema (actief én cultureel)... Kortom, ik raad deze reis aan iedereen aan! En voor de vrouwen onder ons: neem voldoende lange rokken en t-shirts mee, maar vergeet ook zeker de shorts en topjes niet. Als toerist kan je deze kledingstukken op bepaalde plaatsen ook zeker dragen!
Vertrekdatum: 16/09/2016
Beoordeling: 9
Nausikaa: Super reis gehad! De groep kwam heel goed overeen, de bestemming is echt fantastisch en zeker veilig om met een groep te bereizen, de reisbegeleider heeft z'n job heel goed uitgevoerd en hield met iedereen rekening, het eten is er lekker en alle accommodaties waren echt in orde! Echt een aanrader indien je Jordanië wil bezoeken :)
Vertrekdatum: 16/09/2016
Beoordeling: 8
Karel: De tiendaagse groepsreis naar Jordanie is zeker de moeite. Alhoewel twee dagen Aqaba maar één dag hoeft te zijn. De prijs is niet correct, de excursies moet je toch betalen als je iets wil doen, ze zouden beter direct de juiste prijs aanduiden ipv alles achteraf zelf bij te betalen.
Vertrekdatum: 16/09/2016
Beoordeling: 8
Gitte: Fantastische reis langs de mooiste plekken van Jordanië! Het reistempo in de reis is prima, en vooral het overnachten in de kampen in Dana en Wadi Rum zorgen voor een speciale beleving. Husam is een erg goede reisleider die vrijheid geeft en goed luistert naar iedereens persoonlijke wensen. Deze reis is een absolute aanrader!
Vertrekdatum: 16/09/2016
Beoordeling: 8
Bernadette: Een reis met zowel cultuur, natuur als ontspanning, een zeer aangename wijze om kennis te maken met het Midden Oosten.
Vertrekdatum: 16/09/2016
Beoordeling: 8
Patrick: Een fantastische reis door een heel gastvrij land. Van hoogtepunt naar hoogtepunt krijg je heel wat te verwerken op deze rondrit. Voorzie evenwel meer dan de aangeraden 400 EUR zakgeld. Het zal eerder tussen de 500 en 600 uitkomen.
Vertrekdatum: 29/04/2016
Beoordeling: 9
nadia: Boeiende reis met een goed evenwicht tussen cultuur, natuur en avontuur. Goede plaatselijke reisbegeleider die inspeelt op de vraag van de groep en die een ruime kennis bezit over het land, de geschiedenis en de bevolking. Wij ondervonden niets over de spanningen in de omliggende regio's en voelden er ons veilig.
Vertrekdatum: 29/04/2016
Beoordeling: 8
Marie-Lise: Jordanië is een bezoek waard - het is een prachtig land met een warme bevolking, boeiende geschiedenis en cultuur en adembenemende landschappen. De reis met Koning Aap omvat alle hoogtepunten en je hebt wel het gevoel dat je het land ook echt "gezien en beleefd" hebt. Hou er wel rekening mee dat de meeste "optionele excursies" (Petra, Wadi Rum, Jerash...) niet echt optioneel zijn, en je deze nog allemaal in je reisbudget moet bijtellen. Ook de timing van de vluchten was in ons geval niet 100%. De eerste dag was een volledige reisdag (ik was van 6u 's ochtends tot 1u30 de volgende dag onderweg).. En de laatste dag hadden we al om 2u20 in de ochtend onze vlucht terug, vanuit Amman, dus niet alleen moesten we dan nog helemaal van Aqaba naar Amman (zo'n 4 uur met de bus - wat dag 9 serieus inkortte), maar dag 10 is eigenlijk gewoon de terugreus dag. Eigenlijk duurt deze reis 8 dagen (en niet 10).
Vertrekdatum: 29/04/2016
Beoordeling: 9
Daniel: Trek rond op je dromedaris, leur aan je waterpijp en snorkel tussen de vissen. Zowel cultureel in Jerash en Petra, als avontuurlijk met de jeep richting je overnachting onder een heldere sterrenhemel in de woestijn, als zonnend op een yacht in Aqaba. Bijbelse achtergronden, gezond eten en een hoog indiana jones gehalte. Kortom, een prachtige reis!
Vertrekdatum: 25/03/2016
Beoordeling: 8
Geert: Fantastische reis met vele hoogtepunten. Bemerk dat de excursie naar Amman ook te betalen is, hoewel hier in de brochure met geen woord over wordt gerept. Best neem je ook de jeepexcursie in Wadi Rum, want anders heb je geen mogelijkheid om Wadi Rum deftig te bezichtigen.
Vertrekdatum: 19/02/2016
Beoordeling: 9
Cees: Een heerlijke reis door een mooi land met een mooie afwisseling. Een land in een onrustige regio, maar zelf een oase van rust. Interessante steden, mooie opgravingen, drijven in de Dode zee, duiken in de Rode zee, bijbelse historie en last but not least: Petra! En dat alles in 10 dagen. Aanrader!!
Vertrekdatum: 19/02/2016
Beoordeling: 9
Laurentius: We hadden een heel kleine groep, dat was bijzonder prettig.
Vertrekdatum: 06/11/2015
Beoordeling: 8
paul: GOED EVENWICHT: TUSSEN ZIEN EN BELEVEN TUSSEN AKTIE EN RELAX
Vertrekdatum: 06/11/2015
Beoordeling: 9
Louise: De rondreis Jordanié was een super ervaring. Ik heb me nergens onprettig ggevoeld. Met dank aan Omar en de leuke, grotendeels, Belgisch groep medereizigers. We hebben héél veel gelachen. Loes
Vertrekdatum: 09/10/2015
Beoordeling: 9
Philippe: Dit is een fantastische reis, met alle hoogtepunten in iets meer dan een week, zonder ooit het idee te hebben dat we gehaast langs de bezienswaardigheden gejaagd werden. Amman, de Romeinse stad Jerash, Dode zee, Petra, Dana, Wadi Rum, allemaal hoogtepunten. Van de meeste lokaties wisten we vooraf natuurlijk wel dat het prachtig was, maar Dana kenden we niet en was verrassend mooi. Geweldige hikes daar! De groep was een van de leukste die we ooit gehad hadden.
Vertrekdatum: 09/10/2015
Beoordeling: 8
Reiziger: De reis was prima geregeld en het reistempo over het algemeen goed. Ook de lokale reisleider deed het prima. In Jordanie moet je het echt hebben van de hoogtepunten omdat het landschap zelf niet erg mooi is. De hoogtepunten wel en omdat die in deze reis zitten is het een mooie reis. Door het land heen ligt veel zwerfvuil wat erg zonde is, het is echter zeker geen vies land. De hotels waren over het algemeen prima echter houd rekening met een minder schoon verblijf in Dana. (De wandeltocht in Dana is overigens zeker de moeite waard) In Jordanie kan je als westerling prima rondlopen. Er wordt misschien soms wat meer naar je gekeken maar absoluut niet op een te vervelende manier. Enigszins rekening houden met je kleding is wel gewenst maar je hoeft echt niet van top tot teen bedekt te zijn.
Vertrekdatum: 18/09/2015
Beoordeling: 9
Jo: prachtige reis, maar voor mij toch wel wat duur. Maar zeker geen spijt!
Vertrekdatum: 18/09/2015
Beoordeling: 9
Tamara: Jordanië is een mooi en veilig land. Voor mensen die twijfelen: gewoon doen! Onze Engelstalige reisbegeleider Faisal was fantastisch. Minpuntjes: te weinig tijd in Petra (zou voor mij 2 volle dagen mogen zijn) en de excursie naar de Woestijnkastelen is niet voorgesteld. Wij hebben € 170,00 aan de gezamenlijke uitgavenpot gespendeerd. Door de vluchturen ben je maar 8 i.p.v. 10 dagen in Jordanië. Om af te sluiten: ondanks deze minpuntjes was de reis fantastisch en zeker en vast een aanrader. Petra moet je gewoon gezien hebben!
Vertrekdatum: 18/09/2015
Beoordeling: 9
Michael: Deze tour is een must voor al wie graag een stevige wandeling doet en zich flink wil insmeren tegen de zon. Een absolute aanrader voor fotografen en een unieke ervaring voor wie van onze geschiedenis en oudheid houdt. Ik heb geen top conditie en de klim naar het klooster in Petra is me wondergoed bevallen.
Vertrekdatum: 18/09/2015
Beoordeling: 9
Wim: Zeer afwisselende reis, cultuur en natuur door elkaar. Absolute hoogtepunten: Petra en Wadi Rum. Heel goede, geÏnteresseerde gids (Faisal) die met veel kennis van zaken vertelde over zijn land, maar ook organisatorisch zeer sterk was.
Vertrekdatum: 18/09/2015
Beoordeling: 8
Nora: Jordanië is een heel erg aangenaam land om in te reizen. Het enige jammere voor mij is dat de kosten ter plaatse toch hoger lagen dan verwacht.
Vertrekdatum: 04/09/2015
Beoordeling: 8
Reiziger: Jordanië is een mooi, warm, lekker & vriendelijk land.
Vertrekdatum: 24/07/2015
Beoordeling: 10
Dries: Een schitterende trip in de memory lane van onze cultuurgeschiedenis. Het graf van Mozes bezoeken en uitkijken op Israel en filosoferen over de geopolitieke toestand in het Midden-Oosten : erg verrijkend met een plaatselijke gids. Petra en Wadi Rum zijn magische plaatsen die je eenmaal in je leven moet gezien hebben.
Vertrekdatum: 24/07/2015
Beoordeling: 8
erwin: Mooie en boeiende reis. Heel afwisselend met prachtige cultuur en natuur. Heel gastvrije bevolking. Heel goede lokale gids. Proficiat! We hebben genoten van deze reis. Een aanrader.
Vertrekdatum: 24/07/2015
Beoordeling: 8
Reiziger: Zeer leuke reis met de nodige afwisseling. Komt wel duurder uit als gezegd
Vertrekdatum: 05/06/2015
Beoordeling: 10
Annemieke: Dag lieve aapjes, Eerst ben vooral, lieve mensen, wil ik jullie alsook de aapjes niet beledigen, maar zo riepen we op onze reis de groep wel eens bij elkaar. Dit verliep altijd super ;) Ik wou iedereen even laten weten dat ik een prachtige, ongelooflijke reiservaring heb gehad. Dit was vooral te danken aan de geweldige begeleiding en natuurlijk ook de heerlijke groep. Dit was mijn allereerste ongelooflijke reis en dit was ze dubbel en dik waard! You guys made my journey so very special! I saw the best of Jordan! Thank you Friends! Elf Shoukre XXX
Vertrekdatum: 05/06/2015
Beoordeling: 9
Robert: Prachtig land met geweldige plekjes, schitterende cultuur en natuur in een goed opgebouwd programma. Goede hotels, heerlijk eten, lieve mensen en een geweldige reisleidster. Jammer genoeg voor de inwoners zijn er vrijwel geen toeristen meer, voor ons ideaal om Petra helemaal voor jezelf te hebben. De mensen zijn supervriendelijk en totaal niet opdringerig. Kletsen onder het genot van een kopje (mierzoete) Bedoeinenthee of friszure Limoen-mintdrank zorgen voor leuke momenten... Een reis die ik aan iedereen kan aanraden...
Vertrekdatum: 05/06/2015
Beoordeling: 8
Kenny: Dit was onze eerst groepsreis en eerste keer in het Midden-Oosten en het is ons geweldig bevallen. Zorgeloze vakantie en hele goede gids. En voor zij die twijfelen ivm de Syrië-situatie: niets van aantrekken, daar merk je ginds niets van.
Vertrekdatum: 05/06/2015
Beoordeling: 10
Edith: Een aanrader..
Vertrekdatum: 05/06/2015
Beoordeling: 10
Nele: Jordanie!! Je bent op en top!! Een geweldig mooi land!! Petra, Wadi Rum, Dana, Jarech dit land heeft zo veel moois te bieden en het was ook echt wonderbaarlijk mooi!! Eentje om NOOIT te vergeten De vriendelijke mensen, het lekkere eten,onze top reisbegeleidster Annette en onze gids Omar. Dit alles maakte dit een complete reis. TWIJFEL NIET EN GA NAAR JORDANIE!!!
Vertrekdatum: 08/05/2015
Beoordeling: 8
Mieke: Jordanië is gewoon schitterend! Je krijgt er een grote portie cultuur, afgewisseld met heel afwisselende natuur. Gewoon genieten , elke dag opnieuw! 2 dagen Petra zou ik aan iedereen aanbevelen, zeker aan zij die graag wandelen! De reisbegeleider verdient meer dan een pluim. Heel mooie menselijke benadering van ieder groepslid. Op geen enkel moment iets ondervonden van de huidige spanningen in het Midden Oosten. Het was ook in Petra en Jerash heel rustig. Jordanië kan dus wat extra toeristen gebruiken.
Vertrekdatum: 08/05/2015
Beoordeling: 8
Petra: Op 8 mei naar Jordanië vertrokken voor 10 dagen. Wat een schitterend mooi land. Van excursie tot accommodatie was alles perfect. Ook het overnachten in de woestijn is een belevenis op zich. Koning Aap en reisbegeleider, dank jullie wel.
Vertrekdatum: 08/05/2015
Beoordeling: 4
Reiziger: Dit is een reis die ik ieder aanbeveel om in een korte periode veel te zien van Jordanië met vele randactiviteiten die het avontuurlijk maken. Uitstekende reisbegeleidster Annette.
Vertrekdatum: 01/05/2015
Beoordeling: 10
Nathalie: Deze reis naar Jordanië komt bij mij in de Top 3 van favoriete vakantiebestemming! Ondanks dat de landen erom heen oorlog voeren, merk je daar in Jordanië niks van. Wat een mooi en afwisseling land. De mensen zijn allervriendelijkst en erg gastvrij. Je voelt je welkom in dit land. Christenen en moslims leven gebroederlijk naast elkaar; kon dat maar overal. Het programma is heel afwisselend, de lokale gids en chauffeur erg vriendelijk. Onze reisleider deed ook zijn best het ons naar de zin te maken en liet iedereen vrij in doen en laten. Een onvergetelijke reis!
Vertrekdatum: 22/04/2015
Beoordeling: 9
Christophe: Jordanië moet je bezocht hebben met reisbegeleider Annette in combinatie met de lokale gids Faisel. Ik had het gevoel het echte Jordanië te bezoeken met vrienden en dit op maat. Het was een culinaire reis waar we kennis hebben gemaakt met Mansaf, Maqluba en Mushakan => allemaal zeer lekker. Als drank is de limoen met munt zonder suiker een absolute aanrader! En we hebben zeer mooie dingen gezien en gedaan zoals Petra, de dode zee en Jerash. Veel te snel voorbij. Het enige minpunt maar wel een zware zijn de vluchturen, die zijn dodelijk! Ipv dit in de dag te organiseren doen ze dit in de nacht waardoor je 2 nachten mist (koning aap doen er geen profijt mee want de hotels zijn wel geboekt).
Vertrekdatum: 22/04/2015
Beoordeling: 6
Ann: We hadden een geweldige tijd in Jordanië. Mede dankzij Annette onze reisbegeleidster werd het de tijd van ons leven. Het land en de bewoners zijn heel gastvrij. We zijn een prachtige ervaring rijker. Enkel de vluchturen waren heel slecht.
Vertrekdatum: 22/04/2015
Beoordeling: 9
André: De rondreis Jordanië was een heerlijke reis. Een aanrader voor wie een goede mix van cultuur, natuur en avontuur zoekt. De reis was supergoed begeleid door Annette waardoor wij alle tijd hadden om volop te genieten en ons nergens zorgen over hoefden te maken. Ook de plaatselijke gids Faisel was subliem. Een onvergetelijke ervaring.
Vertrekdatum: 22/04/2015
Beoordeling: 8
Fernand: Een reis naar Jordanie is een avontuur. In een woelig Midden Oosten is Jordanie toch een veilige reisbestemming. In een vakantiebrochure is het onmogelijk de sfeer, de geuren, kleuren, smaken, geluiden,....van dit mooie land weer te geven.
Vertrekdatum: 10/04/2015
Beoordeling: 8
Kristel: Hoewel reisroute, reisbegeleider, accomodaties en vervoer allemaal goed waren, was er toch 1 groot minpunt: de bijkomende koten tijdens deze reis. Ik heb al eerder volgens deze formule gereisd (Koning Aap, Djoser), en nooit tevoren waren de bijkomende kosten ter plaatse in verhouding tot de basisprijs zo hoog.
Vertrekdatum: 10/04/2015
Beoordeling: 9
Gerda: Voor wie nog niet in Jordanië is geweest: een echte aanrader. Een onvergetelijke reis vol prachtige momenten: Petra, Wadi Rum. Een land ook met een lange geschiedenis.
Vertrekdatum: 03/04/2015
Beoordeling: 8
Dirk José André: Onze reis naar Jordanie in April 2015 was een zeer aangename reis. We hadden een fijne groep en een super enthousiaste gids, Faisal. Kies zeker voor de Engelstalige trip, Faisal helpt je met elke vraag, probleem, interesse... Hij bood ons alle kennis van Jordanie, met zijn gastvrijheid en enthousiasme. Hij zorgde voor locale specialiteiten, restauranten en prijzen. Deze reis is vol afwisseling voor een korte trip, perfect veilig en zeer aan te raden voor mensen die een vleugje cultuur, natuur en andere mentaliteit zoeken. Neem zeker stap schoenen mee, want de klim in Petra en de hiking in Dana zijn zeker de moeite (met gepast schoeisel).
Vertrekdatum: 03/04/2015
Beoordeling: 9
Katleen: Als je ooit een reisbestemming zoekt die op korte tijd en met beperkte verplaatsingen heel veel te bieden heeft, is het wel Jordanië. De variëteit aan belevenissen is enorm, de natuur subliem, de bevolking oprecht vriendelijk en geïnteresseerd, en bovendien Engelstalig. Voor de portemonnee valt het goed mee, voor de fotocamera nog meer. Overgiet alles met een cultuurhistorisch sausje en een zeer competente reisleider (Faisal). Kies dan nog het juiste seizoen en je vakantie kan niet meer stuk.
Vertrekdatum: 03/04/2015
Beoordeling: 9
Marleen: De reis naar Jordanië met (plaatselijke) engelstalige reisbegeleider/gids was top. Excursies afgewisseld met voldoende vrije tijd en toch fantastisch veel gezien. De groep was super, de gids stond steeds voor de groep klaar, ik zou direct weer voor een plaatselijke gids kiezen. Gezien de vertrek- en aankomsttijden duurt de reis uiteindelijk maar 8 dagen ipv 10, dit is niet zo duidelijk bij het boeken van de reis
Vertrekdatum: 03/04/2015
Beoordeling: 7
JOHAN: Wij willen iedereen aanraden een engelstalige gids te nemen, die heeft onze reis echt naar een hoger niveau getild.
Vertrekdatum: 03/04/2015
Beoordeling: 9
Annick: Zeker een aanrader. Heel leuke reis met een combinatie van cultuur en natuur. Heel vriendelijk, veilig land. Petra is zeer zeker de moeite waard om er 2 dagen door te brengen. In het voorjaar is ook de natuur prachtig met veel groen en veldbloemen. Van de eerste tot de laatste dag genoten met dank aan mijn medereizigers en zeker niet te vergeten onze heel goeie gids/reisbegeleider. Doen mensen !!
Vertrekdatum: 03/04/2015
Beoordeling: 10
Alfons: We hebben genoten van een schitterend land met prachtige geschiedenis en onbeschrijflijke mooie landschappen. De grote diversiteit in het programma en de zorgzaamheid van een warme gemotiveerde reisbegeleider maakten deze reis tot een zeer verrijkende ervaring.
Vertrekdatum: 03/04/2015
Beoordeling: 9
Paul: Een zeer afwisselende reis in een prachtig en interessant land.
Vertrekdatum: 03/04/2015
Beoordeling: 9
Marjolein: Een prachtig land! Een afwisselend programma van cultuur naar natuur en weer terug.... Een reis om nooit te vergeten.
Vertrekdatum: 07/11/2014
Beoordeling: 7
wendy: Prachtige reis qua cultuur en natuur,ideale periode(begin november) om naar Jordanie te reizen.Wij hadden een zéér toffe groep en gids, beter kon je niet wensen,enkel de maaltijden in sommige hotels vielen voor ons tegen.
Vertrekdatum: 07/11/2014
Beoordeling: 9
karine: neen
Vertrekdatum: 24/10/2014
Beoordeling: 9
nele: Prachtig land met prachtig reis traject! Goede mix - waarop Koning Aap inzet - van cultuur en natuur, rust en Jordaanse drukte. Laat je 'meedrijven' (zelfs letterlijk, in de Dode Zee) in de organisatie van Koning Aap, het is een fantastische reis waar je je helemaal veilig voelt, ondergedompeld in wat Jordanië aan weergaloos moois (mens en natuur) te bieden heeft. Minpunt zijn de vluchturen.
Vertrekdatum: 24/10/2014
Beoordeling: 9
Nicole: Wonderschone reis!!
Vertrekdatum: 24/10/2014
Beoordeling: 9
Katty: Jordanië, je hebt mijn hart gestolen! Jerash, Mount Nebo, Wadi Rum, Aqaba, Dode zee, Rode zee en last but not least Petra en little Petra. Dit is een bestemming die je moet gezien hebben, rijk cultureel gegeven afgewisseld met spetterende natuur…!
Vertrekdatum: 24/10/2014
Beoordeling: 9
Corinne: Onze reis in Jordanië was er één om nooit meer te vergeten. Een geweldig, indrukwekkend land waar we een zeer goed verzorgde rondreis hebben gemaakt langs alle plekken die je gezien wilt hebben. Het was een absolute plus dat we een bijzonder capabele lokale reisleider mee hadden, die ons veel heeft kunnen vertellen, met een blik van binnenuit.
Vertrekdatum: 10/10/2014
Beoordeling: 6
Reiziger: De Jordaanse reisgids is een aanrader. Hij is geengageerd en weet de interessante plekken te vinden. De boottocht in Aqaba is de moeite waard. Jordanie is een geweldig land. Een aanrader!
Vertrekdatum: 10/10/2014
Beoordeling: 8
Dimphy: Deze reis is een aanrader met name het noorden. Het berggebied is schitterent met zijn kleuren en vormen. Zorg voor stevige wandelschoenen want die kan je goed gebruiken. De lokale gerechten zijn heerlijk. De keuken is net even wat verfijnder dan in andere moslimlanden. Uiterst vriendelijke bevolking.
Vertrekdatum: 19/09/2014
Beoordeling: 10
Danny: Wens je een kort, zonnig tussendoortje met afwisselend culturele hoogtepunten en ontspanning zonder al te veel kilometers te reizen en dit in een geheel andere cultuur? Dan is dit de bestemming bij uitstek!
Vertrekdatum: 19/09/2014
Beoordeling: 9
Nico: Onze reisleidster stelde voor om halve dag langer in Petra te verblijven, 's avonds excursie met de kamelen en na overnachting in Wadi Rum de jeepsafari. Het verkort misschien het verblijf in Aqaba met 2 uurtjes, maar het extra bezoek in Petra is het meer dan waard. Jordanië is een prachtig land waar gastvrijheid en vriendelijkheid bovenaan staan! Je ziet en beleeft veel tijdens deze reis op een korte tijd, maar toch op een relaxte manier met afwisseling van cultuur en natuur. Unieke ervaring!
Vertrekdatum: 19/09/2014
Beoordeling: 9
Arnaud: Kort maar krachtige rondreis waar je heel wat mooie dingen bezoekt. Het schema staat goed vol maar er is genoeg tijd voor rust. Het is een warm land, dus kies een periode die bij je past. Zeker een aanrader!
Vertrekdatum: 19/09/2014
Beoordeling: 10
NANCY: In september heb ik de reis jordanië gemaakt. Het was een prachtige ervaring. Ik was zeer getroffen door de prachtige natuur. De mensen waren er oprecht vriendelijk. Van dag 1 tot de laatste dag heb ik mij geen minuut verveeld. Als hoogtepunt beschouw ik het bezoek aan Petra en daarna de ervaring in de woestijn Wadi Rum als subliem. We hebben de kans gekregen om onder een prachtige sterren hemel te slapen. Dit was mijn Zen moment! Onze reisbegeleidster was een top vrouw met zeer veel kennis over het land. Ze heeft er mee voor helpen zorgen dat we een top gevoel hadden op de reis. Bedankt Annette! Ik bedank graag de medereizigers want stuk voor stuk vond ik het fijne en respectvolle mensen. Al bij al aan deze reis houd ik alleen maar positieve ervaringen over. Wie deze reis wil maken zou ik aanraden niet te twijfelen en gewoon doen!
Vertrekdatum: 19/09/2014
Beoordeling: 9
Ronnie: Het is een zeer toffe, gevarieerde en avontuurlijke reis en heeft volledig aan onze verwachtingen voldaan. De reisbegeleider - Faisal - is zeer ervaren, bekwaam en vriendelijk. Niets is hem teveel. Ik wens eveneens te vermelden dat we een zeer bekwame en vriendelijke chauffeur hadden. Ook een woordje van lof over onze groepsgenoten waar we zeer goed mee overeenkwamen.
Vertrekdatum: 19/09/2014
Beoordeling: 8
peter: professionele lokale reisbegeleider.
Vertrekdatum: 19/09/2014
Beoordeling: 9
Esther: Fantastische reis: wat een prachtig land. Geweldige natuur, ontzettend aardige en behulpzame mensen, heerlijk eten en een goede afwisseling in het programma. We hadden een erg leuke reisgroep en onze gids Omar was een echte topper. Hij heeft humor, ontzettend veel kennis van het land/de bezochte sites en de cultuur, weet alle leuke dingen te regelen, geeft alle informatie die je maar nodig hebt (en meer), staat altijd voor je klaar en heeft zelfs speciale thee bij de bedoeïen geregeld toen ik niet fit was. Een echte aanrader!
Vertrekdatum: 19/09/2014
Beoordeling: 9
Reiziger: Top reis vol verrassingen in een prachtig land. Super gids en buschauffeur en erg veel moois gezien. De vliegtijden zouden beter op elkaar kunnen aansluiten en een dag korter in aquaba zou mogen. Hiervoor in de plaats een dag Amman!
Vertrekdatum: 19/09/2014
Beoordeling: 9
Jelle Derk: Als je op zoek bent naar een (korte) reis met veel afwisseling in bezienswaardigheden, korte reisafstanden, vriendelijke mensen, prachtige landschappen en oude gebouwen, dan is deze reis absoluut aan te bevelen.
Vertrekdatum: 05/09/2014
Beoordeling: 9
Els: Geweldige reis ! Leuk en afwisselend programma, zeer goede reisbegeleiding. Prachtig land. Geadviseerd budget komt echt niet toe, zeker x 1.5 doen. Aqaba viel tegen door de accommodatie met heel klein zwembad tenzij je (dure) excursies doet. Al bij al blijft het een aanrader, als aan de kleine minpunten kan worden gewerkt krijgt de score 10/10!
Vertrekdatum: 05/09/2014
Beoordeling: 9
Gerda: Jordanië is een fantastisch mooi land om te bezoeken, het was een van de mooiste, meest gevarieerde reis die ik al ooit gemaakt heb! Gewoon een reis om nooit te vergeten! Alles was tot in de puntjes geregeld van vertrek tot aankomst!
Vertrekdatum: 05/09/2014
Beoordeling: 9
Eline: Gevarieerde reis door een prachtig land met een uitstekende gids!
Vertrekdatum: 05/09/2014
Beoordeling: 8
Ann: .
Vertrekdatum: 05/09/2014
Beoordeling: 9
freddy: Fantastic trip! A well organised package that gives you the opportunity to a first time traveller to Jordan a good insight in to the country and its culture and nature. Support team (Group leader, local guide and chaffeur) had an unique synergy and we did not have to think about anything else, but enjoy the ride. And Jordan is simply fantastic!
Vertrekdatum: 01/08/2014
Beoordeling: 8
Kris: Mooie reis! Het land heeft enkele unieke hoogtepunten (Dode Zee - Petra - Wadi Rum).
Vertrekdatum: 01/08/2014
Beoordeling: 6
Liesbeth: De reis naar Jordanië is een intense reis als je van culturele en historische uitstappen houdt. Ondanks de hoge temperaturen in augustus was het prima vol te houden mits er af en toe wat afkoeling is in de schaduw. Zelf miste ik de mogelijkheid tot contact of informatie over het maatschappelijk functioneren (onderwijs, verhouding man-vrouw, gezondheidszorg,...) van de mensen ter plaatsen.
Vertrekdatum: 01/08/2014
Beoordeling: 7
Reiziger: Prachtige reis met helaas slechte vluchturen (10 dagen Jordanië waren er uiteindelijk 8): aankomst bestemming op dag 2 om 4u (waardoor je op dag 2 ook nog eens slaapt tot 's middags en je heel erg moe start) en vertrek op dag 10 om 4u. Dit kan zeker anders!
Vertrekdatum: 01/08/2014
Beoordeling: 9
Kristof: Een korte reis die langer lijkt dan ze is, doordat je zoveel ziet en doet. De hoogtepunten van deze reis voor mij waren: drijven in de Dode Zee in heel warm water en ondertussen kijken naar de zonsondergang, het onbeschrijflijk mooie Petra, de jeeptocht in Wadi Rum, de kamelentocht in Wadi Rum en snorkelen/zwemmen in de Golf van Aqaba. Ervaringen waarvan ik nog jaren zal kunnen nagenieten.
Vertrekdatum: 14/06/2014
Beoordeling: 9
Remco: Wat wist ik voordat ik erheen ging van Jordanië? Weinig... of toch niets eigenlijk, laat staan dat dit land op mijn lijstje voor reisbestemmingen stond. Maar na deze indrukwekkende en onvergetelijke reis kan ik iedereen van harte aanbevelen een bezoek te brengen aan dit schitterende land. De historische schatten van Jerash en vooral Petra waarbij tijdens onze excursie amper toeristen waren te bekennen, een ontspannen dagje aan de Dode of de Rode Zee en de hartelijke gastvrijheid van de Jordaniërs. De adembenemende natuur in Dana en Wadi Rum voor schitterende (berg)wandelingen of snorkelen tussen de koralen met hun kleurrijke waterbewoners. Schone en goed onderhouden slaaplocaties, misschien een wat karig ontbijt voor de Nederlanders, maar de mogelijkheden voor lunch en diner in met name Aqaba zijn van zeer goede kwaliteit en betaalbaar. Comfortabel vervoer, enthousiaste reisbegeleider, gezellige en leuke reisgenoten. Kortom: Jordanië is de perfecte bestemming voor een korte, actieve vakantie waar cultuur en natuur op een onvergetelijke manier samenkomen.
Vertrekdatum: 13/06/2014
Beoordeling: 9
Carine: Een super reis met opbouwende hoogtepunten van zowel natuur als kultuur. Wandeling in Dana en jeep tocht in Wadi Rum zeker doen, ook facultatief bezoek aan Jerash is een must!
Vertrekdatum: 13/06/2014
Beoordeling: 9
Sylvia: Een aanrader!Leuke route en een toffe reisbestemming.
Vertrekdatum: 13/06/2014
Beoordeling: 10
Lobke: De Jordaniëreis was een topreis. Prachtig land, fantastische gids en chauffeur, warme mensen, adembenemende natuur, goede groep, ... Een land die je niet kan laten liggen! Gewoon doen!
Vertrekdatum: 13/06/2014
Beoordeling: 9
Peter: 10 dagen Jordanië via Koning Aap was een geweldige ervaring! Het is een prachtig land met zeer vriendelijke en gastvrije mensen. Het reisschema is een ideale mix tussen ontspanning, inspanning en cultuur! Misschien wel 1 dag minder in Aqaba en 1 dag Amman in de plaats.
Vertrekdatum: 13/06/2014
Beoordeling: 10
David: Een superreis gehad met een zeer goede gids en buschauffeur. Fantastische mensen . Ook een zeer goede groep met leuke mensen. Bedankt iedereen voor deze mooi momenten in mooie reis!! David
Vertrekdatum: 30/05/2014
Beoordeling: 8
René: Super natuur en culture. Zeer afwisselend. Dana natuurpark was ongelofelijk mooi, de trekking was prachtig. Adembenemend beelden bij Petra. Wadi Rum was een zeer mooi en de avond eten verrukkelijk. Heerlijk gesnorkeld bij Berenice aqua park. Een super dag gehad tussen de Jordaniërs op de openbare strand, ze zijn super vriendelijke mensen. Wat goed te weten is dat dames kunnen wel in de meeste situaties een korte broek dragen.Stevige schoenen zijn nodig in Dana. Een rugzakje is nodig voor je overnachten bij Dana en Wadi Rum.
Vertrekdatum: 30/05/2014
Beoordeling: 8
Wendy: wat een fantastisch land om te bezoeken, ik heb er van genoten. Je beleeft heel veel in toch een zeer korte tijd, met een leuke en gezellige groep. Ook de reisbegeleiding vanuit koning aap en uit Jordanië waren super en wisten veel te vertellen over de locaties waar we kwamen. Wat kledingvoorschriften betreft is het niet zo strikt op veel locaties die je bezoekt. een shirt die je schouders bedekt en een korte broek (afritsbroek) kun je op veel locatie dragen. op het einde van de reis is het toch wel fijn dat je in Aqaba nog een paar dagen kan relaxen op een boot of bij een resort. Echt een aanrader deze reis.
Vertrekdatum: 09/05/2014
Beoordeling: 9
Véronique: Het was de eerste reis met koning aap en was een fantastische ervaring. Zeker voor herhaling vatbaar.
Vertrekdatum: 09/05/2014
Beoordeling: 7
Eveline: Jordanie is een ontzettend mooi land met veel hoogtepunten en een super vriendelijke bevolking. Als je graag af en toe zelf op pad gaat zou ik deze reis niet aanraden, tot aan Aqaba is van keuzevrijheid eigenlijk geen sprake.
Vertrekdatum: 09/05/2014
Beoordeling: 9
Reiziger: Veelzijdige en uitdagende reis met goede begeleiding en een goede plaatselijke gids.
Vertrekdatum: 09/05/2014
Beoordeling: 9
Joost: Onze reis door Jordanië is een indrukwekkende en onvergetelijke reis geweest. Dit heeft onder andere te maken met: onze reisbegeleider Ehab,de gids Omar en chauffeur. Alle drie mensen met passie voor hun werk en die er mede voor gezorgd hebben dat wij een geweldige tijd in Jordanië hebben beleefd. Dat geldt ook voor de mensen in de groep, we hebben het erg gezellig gehad samen. De afwisseling van cultuur en natuur is zeker een enorme pluspunt van de reis. De hoogtepunten zijn zeker Petra, Dana en Wadi rum. Ook de vriendelijkheid van de Jordanese bevolking zullen we niet vergeten. We hebben mooie momenten mogen beleven met de mensen daar. Sta daar open voor; je zult er zeker geen spijt van krijgen. Deze momenten zul je zeker nooit vergeten! Heb je ideeën over een andere invulling van de dag en is daar ruimte voor? Bespreek dit, er kan veel. Twijfel je nog over Jordanië? Niet doen en gewoon gaan!
Vertrekdatum: 09/05/2014
Beoordeling: 9
Jacqueline: Ik heb een geweldige reis naar Jordanië achter de rug - heb ontzettend van dit mooie en diverse land en zijn vriendelijke mensen genoten! Met dank aan de enthousiaste inzet van onze reisbegeleider Ehab, de lokale gids Omar en de chauffeur Atala heb ik in korte tijd goed inzicht kunnen krijgen in de geschiedenis, natuur, maatschappij en cultuur van deze bijzondere plek op aarde. Ik vond de groep ook buitengewoon gezellig - leuke en open mensen van alle leeftijdscategorieën. Om de reis nog aantrekkelijker te maken, zou ik twee suggesties willen doen: 1) pas de achtergrondinformatie een beetje aan (kledingvoorschriften zijn minder strikt dan gedacht, kansen om echt 'wildlife' te zien zijn klein, vermeld dat je een extra (kleine) rugzak nodig hebt voor de nachten in het kamp) 2) Koning Aap zou de reisbegeleider een iPad tijdens de reis beschikbaar moeten stellen t.b.v. het bijhouden en afronden van de financiële afrekening van individuele en groepskosten. Dit is zo veel efficiënter dan het delen van één papieren kopie door 19 mensen.....en levert iedereen meer vrije tijd op. Nogmaals dank aan iedereen! Ik hoop oprecht dat wij over een paar maanden tijdens een reünie samen nog een keer terugkijken....
Vertrekdatum: 25/04/2014
Beoordeling: 8
Arno Geerke: Goede reis met uitstekende gids. Helaas laat de website te veel onduidelijk over de excursies en de totale kosten. Het lijkt erop dat men bewust de basisprijs laag houdt waardoor je voor hoge aanvullende kosten komt te staan waar je mogelijk niet op gerekend hebt. Eigenlijk zijn dit verborgen kosten. De vrijheid om niet aan excursies mee te doen is praktisch niet haalbaar omdat je dan uren in de bus moet gaan zitten wachten.
Reactie : Fijn dat je een mooie reis hebt gehad en bedankt voor je bevindingen. Wat betreft de excursies, en entreegelden. De entreegelden zijn altijd exclusief, omdat deze nogal kunnen verschillen. De entreegelden hebben we opgenomen in het zakgeld.
Vertrekdatum: 25/04/2014
Beoordeling: 8
Reiziger: Een mooie reis achter de rug met een gezellige groep en een enthousiaste reisleider Ehab!!! Voor DANA heb je zeker een lakenzak + kussensloop nodig ; in Wadi Rum heb je dat weer niet nodig. Sluit je laatste dagen in Aqaba af met een boottocht en een dagje naar het resort(in de buurt), met schone wc's/ douches, 2 zwembaden, de zee en niet te vergeten ligbedden en goede parasols.... en dat allemaal BINNEN handbereik ;-)
Vertrekdatum: 18/04/2014
Beoordeling: 9
Ives: Deze reis is een prachtige ervaring in een gastvrij, relaxed en adembenemend land. Het is een actief programma waarbij je op korte tijd zeer veel te zien en te beleven krijgt met een zeer goede afwisseling tussen natuur en cultuur. Reisbegeleiding was top. Hou er alleen rekening mee dat een kwalitatieve maaltijd in Jordanie toch rond de 15 a 20 euro kost en dat je dus toch iets meer dan het richtbedrag van 400 euro per persoon kwijt bent als je wat souvenirs en cadeautjes meebrengt.
Vertrekdatum: 11/04/2014
Beoordeling: 8
Ellen: Super ervaring. Deze reis heeft een ideale mix tussen natuur, cultuur en ontspanning. Alles was heel professioneel verzorgd door de organisatie en volledig vrijblijvend, waardoor we ook ter plaatse de reis op onze maat konden maken. De ambiance zat erin vanaf het eerste moment en de reis vloog voorbij.
Vertrekdatum: 11/04/2014
Beoordeling: 9
Eddy: Een super reis dankzij Koning Aap reisbegeleider en mede dankzij de toffe groepsgeest. Een aanrader om te doen. Jordanië is een mooi land met vriendelijke niet opdringerige mensen. Enige tip : misschien 1 dagje minder in Aqaba en 1 dagje meer in Petra ?
Vertrekdatum: 11/04/2014
Beoordeling: 8
Christa: In de maand april is het aangewezen om zeker een slaapzak mee te nemen naar het tentenkamp in Dana wegens zeer koude nachten en vochtige dekens.
Vertrekdatum: 11/04/2014
Beoordeling: 9
Frans: Ik vond het een prachtig land met heel vriendelijke mensen. De afwisseling zowel qua verblijf als qua activiteit was super.
Vertrekdatum: 04/04/2014
Beoordeling: 10
Rudy: Fantastische reis met prachtige bezienswaardigheden, goede mix van cultuur en natuur. Overachtingen in Dana National Park en Wadi Rum onvergetelijk. Ook onze grote kids hebben ervan genoten. Aangenaam reisgezelschap en uitstekende gids. Onze volgende reis met Koning Aap is al gepland !
Vertrekdatum: 04/04/2014
Beoordeling: 8
Ronald: Inschaling van deze reis als licht is waarschijnlijk erg optimistisch, als je Petra en Dana wil zien, en de Arches in Wadi Rum op gaat, moet er behoorlijk geklommen worden. Verder prachtige natuur en oude beschavingen uit de Holy Land.
Vertrekdatum: 28/03/2014
Beoordeling: 9
Marjanne: Als je van afwisseling houdt en graag van de ene verbazing in de andere wilt vallen dan is deze reis een absolute aanrader! Zoveel mooie dingen te zien en te beleven en je ontmoet prachtige en lieve mensen in Jordanie!
Vertrekdatum: 28/03/2014
Beoordeling: 10
Willy: Fantastische reis door Jordanië dankzij een mooi en evenwichtig programma, comfortabele verblijven (ook de tenten) en last but not least dankzij een uitstekende reisbegeleidster.
Vertrekdatum: 28/02/2014
Beoordeling: 10
Anniek: Een prachtige reis met een uitstekende begeleidster: door haar kennis van het Arabisch was ook ons contact met de lokale bevolking een unieke ervaring (een bedoeinenfamilie, de stand-in van Omar Sharif, ... fantastisch!)
Vertrekdatum: 28/02/2014
Beoordeling: 8
Ivo: Deze reis is een aanrader voor iedereen die houdt van natuur, cultuur en ook een beetje avontuur.
Vertrekdatum: 28/02/2014
Beoordeling: 9
Godelive: dit is een echt aangename reis in een mooi land