Rondreis MYANMAR ANDERS

21 dagen - v.a. € 2 845,- Boek nu

Excursies Rondreis MYANMAR ANDERS

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van o.a. de Birmese kyat. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Inlemeer – Verkenning Inlemeer, inclusief In Thein pagodes

Ter plaatse boekbaar € 11,-

Per boot vaar je vanuit Nyaungshwe naar het Inlemeer. Op het meer passeer je ‘beenroeiers’, vissers van de Intha-stam, die op een typische manier hun boot voortbewegen. Staand op één been op hun platte boot bewegen ze hun smalle vaartuig vooruit door te roeien met hun andere been, dat om de roeispaan is geslagen. Je ziet ook vissers, die vissen met grote kegelvormige netten. Ze spiegelen prachtig in het vaak rimpelloze water. Er is veel bedrijvigheid op het water, bootjes varen af en aan. In de dorpjes op en aan het meer zijn diverse ambachtlieden aan het werk, je kunt eventueel een zilversmid, een stoffen- of sigarenfabriekje bezoeken.

Je vaart door sloten en kreken, langs paalwoningen met houten bruggetjes, je ziet paarse waterhyacinten en talloze watervogels. Dan kom je bij de meer dan 1000 tempels van In Thein (ook wel geschreven als In Dein). Sommige van de fraaie monumenten zijn deels bedekt onder de vegetatie als klimplanten en bamboe. Het lijkt wel een bos van torentjes. Men veronderstelt dat de pagodes ongeveer 500 jaar oud zijn.

’s Middag verken je het meer verder. Je bekijkt de drijvende tuinen (kyunpaws), waarop de bevolking voornamelijk bloemen en groenten kweekt, zoals tomaten en aubergines. De drijvende akkers bestaan uit dicht verstrengelde waterhyacinten en wier, waartussen zich een dikke laag vruchtbare aarde verzameld heeft. De stroken met een breedte van slechts twee meter worden losgesneden van de oever en het water opgesleept. Heel apart om te zien hoe zo’n drijvend stuk ‘land’ wordt versleept. Vervolgens wordt het aan palen van bamboe verankerd en vanuit kleine smalle bootjes bewerkt.

Het meest opvallende bouwwerk aan het meer is de Phaung Daw U Paya, een pagode waar zich vijf met goud bedekte vormloze figuurtjes bevinden van zo'n dertig centimeter hoogte. Deze figuurtjes zijn uit de 12de eeuw stammende Boeddhabeeldjes, die door de gelovigen al eeuwenlang zo zijn volgepakt met bladgoud dat ze tot onherkenbare klompen vervormd zijn. Alleen mannen mogen de goudklompen benaderen en aanraken. Vrouwen mogen op een respectabele afstand toekijken...

Onderweg leg je ongetwijfeld aan bij het Ngahpe Kyaung, een teakhouten klooster op palen in het meer uit het midden van de 19de eeuw. In het klooster staan enkele fraaie Boeddhabeelden. Na afloop van de excursie vaar je terug naar Nyaungshwe.

Inbegrepen: vervoer per boot
Niet inbegrepen: maaltijden, drankjes, fooien