Festivals Rusland

Rusland kent tal van officiële feestdagen en herdenkingsdagen ter ere van het leger, de vloot, de luchtmacht, de brandweer, de politie enzovoort. Officiële feestdagen in Rusland zijn: Nieuwjaarsdag (1 januari), Russisch-orthodox Kerstmis (6 en 7 januari), Internationale Vrouwendag (8 maart), Russisch-orthodox Pasen (april/mei), Dag van de Arbeid en viering van de lente (1 en 2 mei), Dag van de Overwinning van Tweede Wereldoorlog (9 mei), Onafhankelijkheidsdag van het Sovjetsysteem (12 juni), Dag van de Verzoening (7 november) en Dag van de Grondwet (12 december).

Religieuze feesten in Rusland
Daarnaast zijn er de religieuze feestdagen zoals Kerstmis, Goede Vrijdag, Pasen en Allerheiligen (1 november). Van de kerkelijke feestdagen is Pasen veruit de belangrijkste. In tegenstelling tot de westerse christelijke kerken, die een gregoriaanse kalender volgen, houden de Russisch- en Grieks-orthodoxe kerken zich aan de juliaanse kalender, die over het algemeen zo’n dertien dagen op de gregoriaanse kalender achterloopt. Het Russisch-orthodoxe kerstmis valt dus op 7 januari en niet op 25 december.

Festivals in Rusland
In de maand juni is het in het noorden drie weken lang dag en nacht licht. De bewoners van Sint-Petersburg noemen deze periode de Witte Nachten. Gedurende deze periode vindt het Witte Nachten-festival plaats. In de hele stad vinden opera- en balletuitvoeringen, klassieke- en popconcerten plaats.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.