Reisdocumenten Rusland

Reizigers die Rusland willen bezoeken, moeten beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minimaal drie maanden geldig is na terugkomst, en over een visum.

Het regelen van het Russische visum zal Koning Aap bemiddelen i.v.m. de benodigde uitnodigingsbrieven en hotelvouchers. Een spoedvisum voor Rusland kost €70,- Koning Aap brengt naast de consulaire kosten € 25,- bemiddelingskosten per visum in rekening.
Voor het verkrijgen van het Russische visum moeten deelnemers ook een bewijs overleggen waaruit blijkt dat de reiziger gedekt is voor medische kosten in de Russische Federatie. Dit bewijs kan helaas niet zijn: polissen, polisbladen, polisvoorwaarden etc. Het moet een separate verklaring zijn van de verzekeringsmaatschappij waarin de naam van de reiziger voorkomt, en de vermelding dat deze persoon een polis heeft die dekking geeft voor medische kosten, en dat die dekking geldig is voor de Russische Federatie. Aanduidingen als "Rusland" of "Wereldwijd" worden niet geaccepteerd. Dit betekent dus concreet dat de reiziger zelf een dergelijke brief bij zijn verzekeringsmaatschappij moet aanvragen, en mee moet sturen met het paspoort bij de aanvraag van de visa. Voor klanten die via Koning Aap hun reisverzekering boeken regelt Koning Aap deze formaliteit.
De deelnemers aan onze reizen ontvangen na inschrijving de benodigde visumformulieren en nadere informatie over de te volgen procedure.
Controleer op onze website www.koningaap.nl of je reis definitief doorgaat.

De deelnemers die voor een digitale dossier hebben gekozen kunnen na inschrijving de benodigde visumformulieren en nadere informatie over de te volgen procedure downloaden via mijn.koningaap.nl website.
De afhandeling van je boeking vindt verder plaats via je persoonlijke webpagina op mijn.koningaap.nl. Hier vind je o.a. de factuur, informatie over de visumprocedure, de hotellijst en de vertrektijdenbrief. Ook kun je kennismaken met je medereizigers.
Het is dus belangrijk om te weten dat je van ons geen papieren bevestiging meer ontvangt. Alle correspondentie verloopt vanaf nu via je digitale dossier.

Op mijn.koningaap.nl website heb je toegang tot de visumformulieren en de handleiding. Via verschillende links op mijn.koningaap.nl website de kun je de formulieren, handleidingen en het visum voucher downloaden. Alle correspondentie verloopt vanaf nu via je digitale dossier.
Met je inlogcode heb je toegang tot je persoonlijk dossier op mijn.koningaap.nl. Bezoek daarom mijn.koningaap.nl en meld je aan.

Nadat je de formulieren hebt ingevuld dien je ze op te sturen naar het Visumburo, samen met de volgende bescheiden.
- je paspoort (nog minimaal 6 maanden geldig na terugkomst van je reis)
- het aantal benodigde pasfoto’s
- een aan jezelf geadresseerde envelop, voldoende gefrankeerd om de envelop aangetekend naar je toe te zenden

Doe dit uiterlijk 4 weken voor vertrek onder vermelding van de naam en vertrekdatum van je geboekte reis.
Het adres van het visumburo:
Visumburo Taurus Interservice
Veemarkt 230
1019 DG Amsterdam
Tel: 020-4657502
www.visum.nl

Mocht je niet beschikken over de Nederlandse nationaliteit, dan dien je zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade om je te laten informeren of eventueel afwijkende voorwaarden.

We raden je aan om de visa niet te vroeg aan te vragen omdat dan de geldigheid kan verlopen voordat je op reis gaat.
Voor vertrek ontvang je dan per post je paspoort met visum terug.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.