Veelgestelde vragen over Brazilie

Veelgestelde vragen over Brazilie

 1. Heb ik een visum nodig voor Brazilië?
 2. Wat voor inentingen heb je nodig voor mijn rondreis door Brazilië?
 3. Elektriciteit Brazilië: hoeveel volt wordt er gebruikt?
 4. Hoe groot zijn de af te leggen afstanden in Brazilië?
 5. Hoe kan ik het best betalen in Brazilië?
 6. Hoeveel kilo bagage mag je meennemen op de binnenlandse vluchten?
 7. Is Brazilië veilig?
 8. Is er in Brazilië Wifi beschikbaar?
 9. Waar wordt er overnacht tijdens een Brazilië groepsreis?
 10. Wat voor kleding moet ik meenemen?
 11. Wat is Capoeira?

1. Heb ik een visum nodig voor Brazilië?

Internationaal paspoort:

Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:

Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

 

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

 

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:

- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl

- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

 

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

 

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Wat voor inentingen heb je nodig voor mijn rondreis door Brazilië?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

3. Elektriciteit Brazilië: hoeveel volt wordt er gebruikt?

Het voltage in Brazilië is op sommige plaatsen 220 volt en op andere plaatsen slechts 110 volt. Je hebt veelal stekkers met twee platte pluggen nodig, dus denk aan een wereldstekker! Op de volgende website kun je veel informatie vinden over stekkers en stopcontacten in de hele wereld: http://www.wereldstopcontacten.nl/

4. Hoe groot zijn de af te leggen afstanden in Brazilië?

De afstanden in Brazilië zijn erg groot. Daarom worden er bij de meeste reizen de grote afstanden met het vliegtuig afgelegd. Verder wordt er per openbare bus gereisd (met gereserveerde zitplaatsen) en met een  eigen AC-minibus, waarbij je tijd hebt om van het landschap te genieten.

Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in Brazilië vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo.

5. Hoe kan ik het best betalen in Brazilië?

De Braziliaanse munteenheid is de Real. Pinnen is mogelijk met een pasje dat voorzien van een Cirruslogo of een Pluslogo. Niet alle Braziliaanse bankautomaten zijn aangesloten op het internationale bankensysteem, informeer bij de reisleiding over de lokaties waar je kunt pinnen.

Let op dat pinautomaten soms buiten de openingstijden van de bank niet bereikbaar zijn of een laag maximum uitgiftebedrag kennen. Kijk voor de laatste pinmogelijkheden op www.mastercard.com onder 'ATM locator'.

Het gebruik van creditcards is wijd verspreid in Brazilië, ook voor kleine aankopen kan met ´plastic´ geld worden betaald. Zelfs in de kleinere plaatsjes kan vaak met een creditcard (of debitcard (pinpas) worden afgerekend. Visa is het meest geaccepteerd, Mastercard iets minder. Soms wordt er een opslag van 5% doorberekend. Vraag bij creditcard betalingen op de ouderwetse manier altijd het carbonnetje terug. Informeer voor de zekerheid bij je eigen bank over de mogelijkheden van je creditkaart in Brazilië.

6. Hoeveel kilo bagage mag je meennemen op de binnenlandse vluchten?

Houd er rekening mee dat je op de binnenlandse vluchten maximaal 15 kg bagage kunt inchecken.  Indien je bagage zwaarder is, kun je het extra gewicht het beste in de handbagage doen.   

7. Is Brazilië veilig?

In de grote steden moet je rekening houden met kleine criminaliteit, buiten de grote metropolen is het over algemeen veilig en rustig. Op openbare plekken als luchthavens en busstations lopen veel zakkenrollers rond. In Rio de Janeiro moet je extra oppassen, zeker op en rond de stranden. Laat je waardevolle spullen zo mogelijk achter in de kluisjes van het hotel. De reisbegeleider kan je precies vertellen hoe je de risico's het beste vermijdt. 

8. Is er in Brazilië Wifi beschikbaar?

In de meeste hotels en restuarants in de grotere steden is Wifi aanwezig.

Onder het tabblad ‘Accommodaties’ van deze reis kun je per hotel bekijken of er Wifi aanwezig is.

9. Waar wordt er overnacht tijdens een Brazilië groepsreis?

Je overnacht in middenklasse hotels en pousada's in tweepersoonskamers met eigen badkamer. Bij de Brazilie-compleet-rondreis overnacht je in de Amazone in een eenvoudige junglelodge op basis van volpension.

Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je meer informatie en foto's vinden van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen).

10. Wat voor kleding moet ik meenemen?

Brazilië is een tropisch land, dus neem luchtige kleding mee. Houd er wel rekening mee dat het op sommige plaatsen 's avonds fris kan zijn. Neem daarom ook een warme (fleece)trui mee, een shirt met lange mouwen. Ook raden we altijd aan een of meerdere lange broeken mee te nemen. Een regenjack of poncho is aan te raden.

Denk verder aan een paar goed ingelopen wandelschoenen en een paar sandalen of slippers.  

11. Wat is Capoeira?

Capoeira is een vecht-dans-sport, geïmporteerd door de negerslaven uit Afrika die elkaar oorspronkelijk op leven en dood bevochten. Om dat laatste tegen te gaan is het tegenwoordig verboden om elkaar aan te raken, hetgeen een zinderende vecht-dans oplevert, waarbij de dansers worden opgezweept door het gezang en geklap van degenen die niet dansen.