Veelgestelde vragen over Chili

Veelgestelde vragen over Chili

 1. Heb ik een visum nodig voor Chili?
 2. Hoe wordt er gereisd door Chili?
 3. Is Wifi in Chili beschikbaar?
 4. Kan ik een koffer meenemen naar Chili?
 5. Ben ik telefonisch bereikbaar in Chili?
 6. Waar wordt er overnacht tijdens de reis?
 7. Moet ik een slaapzak meenemen?
 8. Wat is de beste reistijd voor Chili?
 9. Wat kan ik het beste meenemen aan valuta in Chili?
 10. Welke kleding kan ik het beste meenemen naar Chili?
 11. Waar vind ik informatie over stekkers en stopcontacten in Chili?

1. Heb ik een visum nodig voor Chili?

Internationaal paspoort:

Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:

Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

 

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

 

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:

- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl

- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

 

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

 

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Hoe wordt er gereisd door Chili?

Je reist afwisselend met het openbaar vervoer, privé bussen en de binnenlandse vluchten. Reis je een traject per nachtbus, dan betreft het  zeer luxe bussen, waarvan de stoel achterover gezet kan worden tot bijna ligstand.

Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in Chili vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo'. 

3. Is Wifi in Chili beschikbaar?

In de meeste hotels en restaurants van de grotere steden is er Wifi. Het kan zijn dat er uitsluitend Wifi is in de lobby van het hotel. 

Meer informatie over de Wifi-beschikbaarheid in de door ons geselecteerde hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'. 

4. Kan ik een koffer meenemen naar Chili?

Wij raden aan een backpack, reistas of trolley (met zachte buitenkant) mee te nemen. Een hardschalige koffer raden wij af, omdat deze veel ruimte inneemt in de bussen. 

5. Ben ik telefonisch bereikbaar in Chili?

We raden je aan om contact op te nemen met je provider. Zij kunnen het beste informatie geven over het bereik van de mobiele telefoon in het buitenland. Op verschillende plaatsen zul je wel bereik hebben, maar is bellen vaak erg duur. Vaak is er ook geen bereik in afgelegen gebieden. 

6. Waar wordt er overnacht tijdens de reis?

Tijdens deze reis wordt gebruik gemaakt van tweepersoonskamers, meestal met douche en toilet op de kamer, in schone, centraal gelegen, middenklasse hotels. Tijdens de zoutmerentocht overnacht je 2 nachten in zgn. refugios (schuilhutten), primitieve accomodaties waar je overnacht op een slaapzaal waar meerdere stapelbedden staan.

Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je meer informatie en foto's vinden van de hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) tijdens deze reis.

7. Moet ik een slaapzak meenemen?

Voor de Patagoniëreis is het noodzakelijk om een slaapzak mee te nemen voor de overnachtingen in Torrres del Paine. Bij de meeste refugio's kun je tegen een kleine bijbetaling ook ter plaatse beddengoed huren. Het is echter geen garantie dat dit altijd voldoende aanwezig is.

8. Wat is de beste reistijd voor Chili?

De meest geschikte reistijd voor Patagoniëreis loopt van oktober tot en met maart, de Chileense zomer. In januari is het op zijn warmst en juli is de koudste maand. 
De noordelijke regio's van Chili hebben een subtropisch klimaat (temperaturen rond 25-30°C.) met relatief de meeste regenval. Noord-Chili kan het het hele jaar door bezocht. 
Santiago de Chile kent een klimaat met de aangename temperaturen van 20-25°C in de periode van september tot en met april.

9. Wat kan ik het beste meenemen aan valuta in Chili?

In Chili kun je in de meeste plaatsen goed pinnen (niet in het NP Torres del Paine) met je pinpas of creditcard.
We raden je aan om een gedeelte van het geadviseerde zakgeld in cash USD of EURO's mee te nemen. Vooral in de meer afgelegen gebieden is het raadzaam contant geld bij je te hebben. Zorg er wel voor dat de biljetten onbeschadigd zijn (dus zonder scheurtjes, zonder vlekken en zonder gaten).

10. Welke kleding kan ik het beste meenemen naar Chili?

Het is aan te raden zowel luchtige als warme, wind- en waterdichte kleding mee te nemen. In Torres del Paine kan het flink koud worden en kun je veel wind en snel wisselende weersomstandigheden verwachten. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van een goede warme trui, een lange broek en een winddicht jack. Dunne handschoenen en een muts kunnen ook soms goed van pas komen. Verschillende lagen over elkaar helpen goed tegen de koud.
 
Houd er echter rekening mee dat het ook in Patagonië warm kan worden, met name overdag. Zonder de Patagoonse wind en regenstormen kunnen de temperaturen ook snel oplopen tot 20-25 graden, dus kom voorbereid en kleed jezelf met ''laagjes". In Foz do Iguazu kan het tropisch warm zijn en er kan zelfs gezwommen worden, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen. In de maanden juli/augustus is het hier koeler, gemiddeld een graad of 14. 

Raadzaam is om goede wandelschoenen op reis mee te nemen met profiel, zodat je niet makkelijk uitglijdt. Verder zijn sandalen of slippers aan te raden voor de warmere dagen/gebieden.

11. Waar vind ik informatie over stekkers en stopcontacten in Chili?

Op de volgende website kun je alle informatie vinden over stekkers en stopcontacten in de hele wereld: http://www.wereldstopcontacten.nl/