Zoeken

Alle veelgestelde vragen over Coronaproof reizen

Jouw gezondheid en veiligheid staan bij het uitvoeren van jouw reis bij ons op nummer één. Daarnaast is het belangrijk dat we het reisprogramma (grotendeels) kunnen uitvoeren zoals gepland om die mooie vakantie voor jou te kunnen organiseren. Wij hebben een aantal richtlijnen opgesteld om jou veilig en verantwoord op reis te kunnen laten gaan. Hieronder vind je een beknopte versie van deze richtlijnen. Wil je liever het hele protocol lezen?

Download hier onze richtlijnen voor groepsreizen

Koning Aap Covid-beleid?

 • We voeren reizen uit naar bestemmingen met kleurcode groen, oranje en voor sommige landen ook naar kleurcode rood. Bij de keuze om de reis uit te voeren staat jouw veiligheid op nummer 1. De brancheorganisatie ANVR staat achter het besluit om reizen uit te voeren naar kleurcode oranje en steunt alle reisorganisaties die deze reizen uitvoeren.
 • Wanneer het reisadvies tijdens je reis rood kleurt dan zal Koning Aap, samen met onze lokale partner, de veiligheidssituatie inschatten en nagaan of de reis voortgezet kan worden volgens het programma of dat we je moeten repatriëren naar België (of Nederland).
 • Om onze groepsreizen soepel te laten verlopen en de reis veilig en verantwoord te kunnen uitvoeren adviseren wij je uitdrukkelijk om gevaccineerd op reis te gaan! Niet alleen voor jezelf, maar ook voor jouw medereizigers.
 • Samen met onze lokale partners en reisbegeleiders houden wij altijd de situatie ter plaatse nauwlettend in de gaten.
 • Houd je altijd aan de COVID-19 richtlijnen van de bestemming. Deze zijn te allen tijde leidend!
 • Wij zijn 24/7 bereikbaar. Dit betekent dat je ons samen met onze lokale partners tijdens je reis altijd kunt bereiken.
 • Onze reisbegeleiders hebben geen medische achtergrond, maar hebben wel een belangrijke bemiddelende taak bij calamiteiten of ziekte.
 • Informeer jezelf voorafgaand aan de reis altijd over de (corona)situatie van jouw bestemming. Vanzelfsprekend heeft iedere reiziger een eigen verantwoordelijkheid en dien je tijdens de reis bij de eerste signalen van optredende medische problemen, dit te melden bij jouw reisbegeleider. Er zijn landen die reizigers enkel toelaten wanneer zij volledig gevaccineerd zijn.
 • Test je zelf of een medereiziger in de groep positief op Covid-19 tijdens de reis? Dan kan het zijn dat niet alle extra kosten door jouw verzekering gedekt worden (bijv. bij een verplichte quarantaine). Wees daar goed van op de hoogte.
 • Wij bieden 100% repatriëringsgarantie. Indien de veiligheid van jou als reiziger in het geding komt, dan zorgen wij ervoor dat je gerepatrieerd wordt.
 • Wij raden jou aan alvorens je op reis vertrekt contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij omtrent jouw persoonlijke dekking (annulering en/of bijstand), met name de aanvullende corona-dekkingen.
 • Het hebben van een reisverzekering is bij ons verplicht om op reis te gaan.
 • Wij voeren onze reizen uit conform de richtlijnen van reisbrancheorganisatie VVR.
 • Al onze reizen vallen onder de insolvabiliteitsverzekering.
 • Voor reizen met vertrek in 2022 gelden de algemene reis- en annuleringsvoorwaarden.

Antwoorden op de door onze reizigers veelgestelde vragen over reizen in tijden van Covid-19 vind je op onze ‘Algemene vragen’ pagina. Hier geven wij uitgebreid antwoord op de vragen die er spelen.

Rechten en plichten van Koning Aap?

Als jij als reiziger een pakketreis hebt geboekt (vervoer én verblijf) dan veranderen jouw rechten en plichten niet in deze situatie van corona. Wij als organisator van pakketreizen zijn wettelijk verplicht, ook in deze situatie, hulp en bijstand te bieden aan de reiziger in het buitenland. Als jij als reiziger COVID-19 hebt waardoor je in verplichte quarantaine en je mist daardoor je vlucht, dan hoeft de reisorganisator geen extra overnachtingen en/of vliegticket te betalen. Deze situatie is persoonsgebonden en valt onder het eigen risico van de reiziger. Mogelijk, afhankelijk van je polis, dekt je reisverzekering deze kosten.

Als jij als reiziger met een pakketreis langer in een vakantieland moet blijven door bijvoorbeeld een lockdown (externe factor) dan hoeft de reisorganisatie maximaal drie extra overnachtingen van gelijke kwaliteit als de oorspronkelijke reis voor zijn rekening te nemen. Goed te weten dat organisatoren van pakketreizen wettelijk verplicht zijn (ook in coronatijd) als de situatie daarom vraagt, gestrande reizigers binnen een 'redelijke termijn’ terug naar huis te repatriëren.Download hier onze richtlijnen voor groepsreizen