Veilig op reis

Naar welke landen kun jij veilig op reis?

Veilig op reis

Steeds meer landen worden door de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken gemarkeerd als groen. Dit betekent dat reizen naar deze bestemmingen weer mogelijk zijn. Sommige van deze landen hanteren zelf echter nog wel bepaalde inreisbeperkingen, zoals het verplicht laten zien van een negatieve coronatest en/of een quarantaineplicht bij aankomst. Het aantal dagen dat je bij aankomst in quarantaine moet, verschilt daarbij weer per land. Ook het soort coronatest dat bij aankomst vereist is, verschilt per land.

Wij begrijpen dat dit veel onduidelijkheid met zich meebrengt. Daarom zetten wij op deze pagina per land dat momenteel een groen reisadvies heeft, de belangrijkste coronamaatregelen op een rij.

Scroll verder voor het complete overzicht of klik hieronder op het land waarvan je de meest actuele informatie wilt zien:

 • Bulgarije
 • Cyprus
 • Finland
 • Griekenland
 • IJsland
 • Polen
 • Portugal
 • Roemenië
 • Voor meer informatie over het afnemen van een PCR-test, klik hier.

  Bulgarije

  Is een toeristisch bezoek/verblijf in Bulgarije toegestaan?

  Ja 

  Wat is het actuele reisadvies vanuit de Belgische overheid?

  De kleurcode voor Bulgarije is oranje. Het meest actuele reisadvies voor Bulgarije vind je op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.  

  Is een negatieve test noodzakelijk om Bulgarije in te komen?

  Ja, elke reiziger die Bulgarije in wil reizen, is verplicht om een negatieve PCR-test (die bij aankomst niet is ouder dan 72 uur) te overleggen. Wanneer je volledig gevaccineerd bent hoef je geen negatieve test te tonen.

  Wordt een vaccinatiebewijs geaccepteerd om Bulgarije in te komen?

  Ja. Je moet volledig gevaccineerd zijn. De laatste vaccinatie moet ten minste 14 dagen voor aankomst in Bulgarije zijn toegediend.

  Benodigde (medische) documenten:

  Een negatieve PCR-test (niet ouder dan 72u voor aankomst) of een bewijs van volledige vaccinatie (laatste dosis toegediend tenminste 14 dagen voor aankomst).

  Cyprus

  Is een toeristisch bezoek/verblijf in Cyprus toegestaan?

  Ja 

  Wat is het actuele reisadvies vanuit de Belgische overheid?

  De kleurcode voor Cyprus is oranje. Het meest actuele reisadvies voor Cyprus vind je op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.  

  Is een negatieve test noodzakelijk om Cyprus in te komen?

  Ja, elke reiziger die Cyprus in wil reizen, is verplicht om een negatieve PCR-test (die bij vertrek niet is ouder dan 72 uur) te overleggen. Wanneer je volledig gevaccineerd bent hoef je geen negatieve test te tonen. Verder dien je ook bij aankomst op eigen kosten een aanvullende PCR-test te ondergaan. 

  Wordt een vaccinatiebewijs geaccepteerd om Cyprus in te komen? 

  Ja. Je moet volledig gevaccineerd zijn. De laatste vaccinatie moet ten minste 14 dagen voor aankomst in Cyprus zijn toegediend.

  Benodigde (medische) documenten: 

  Een negatieve PCR-test (niet ouder dan 72u voor vertrek) of een bewijs van volledige vaccinatie (laatste dosis toegediend tenminste 14 dagen voor aankomst).
  Je dient minstens een dag voor vertrek het PLF in te vullen via deze link.

  Finland

  Is een toeristisch bezoek/verblijf in Finland toegestaan?

  Nee, alleen noodzakelijk (werk)bezoek, studie- en familiebezoek wordt toegelaten. 

  Wat is het actuele reisadvies vanuit de Belgische overheid?

  De kleurcode voor Finland is deels oranje (Zuid-Finland en Helsinki) en deels groen (Noord-, West- en Oost-Finland). Het meest actuele reisadvies voor Finland vind je op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.  

  Griekenland

  Is een toeristisch bezoek/verblijf in Griekenland toegestaan?

  Ja. Er geldt wel een avondklok tussen 00.30 en 05.00 uur in het hele land. 

  Wat is het actuele reisadvies vanuit de Belgische overheid?

  De kleurcode voor Griekenland is rood, met uitzondering van de Noord-Egeïsche Eilanden en Peloponnesos. Deze gebieden zijn oranje. Het meest actuele reisadvies voor Griekenland vind je op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.  

  Is een negatieve test noodzakelijk om Griekenland in te komen?

  Ja. Elke reiziger vanaf 5 jaar dient een negatieve PCR-test te kunnen overleggen die niet ouder dan 72 uur is voor aankomst.  

  Wordt een vaccinatiebewijs geaccepteerd om Griekenland in te komen?

  Ja. Belgen die per vliegtuig aankomen en in het bezit zijn van een volledig vaccinatiebewijs (inclusief tweede prik) ouder dan 14 dagen, hoeven geen negatieve test te overleggen.  

  Benodigde (medische) documenten:

  Je dient minstens een dag voor vertrek het PLF in te vullen via deze link. Daarnaast heb je een negatieve PCR-testuitslag nodig.

  IJsland

  Is een toeristisch bezoek/verblijf in IJsland toegestaan?

  Ja 

  Wat is het actuele reisadvies vanuit de Belgische overheid?

  De kleurcode voor IJsland is groen. Het meest actuele reisadvies voor IJsland vind je op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.  

  Is een negatieve test noodzakelijk om IJsland in te komen?

  Ja, maar na aankomst moet je verplicht 5 dagen in quarantaine, nadien moet er nog een test worden afgenomen. Uitzonderingen hier op zijn reizigers met een geldig internationaal vaccinatiecertificaat of een certificaat dat aantoont dat de reiziger reeds besmet is geweest met COVID-19. Zij hoeven slechts het testresultaat bij aankomst af te wachten. 

  Wordt een vaccinatiebewijs geaccepteerd om IJsland in te komen? 

  Ja. Je moet volledig gevaccineerd zijn, bij aankomst wordt gevraagd om nog een enkele test af te leggen

  Benodigde (medische) documenten:

  Een pre-registratieformulier, een negatieve PCR-test (niet ouder dan 48u voor aankomst) of een bewijs van volledige vaccinatie.
  Pre-registratieformulier: registreren

  Polen

  Is een toeristisch bezoek/verblijf in Polen toegestaan?

  Ja. 

  Wat is het actuele reisadvies vanuit de Belgische overheid?

  De kleurcode voor Polen is deels groen en deels oranje. Het meest actuele reisadvies voor Polen vind je op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.  

  Is een negatieve test noodzakelijk om Polen in te komen?

  Ja, elke reiziger die Polen in wil reizen, is verplicht om een negatieve PCR-test (die bij aankomst niet is ouder dan 48 uur) te overleggen. Wanneer je volledig gevaccineerd bent hoef je geen negatieve test te tonen

  Wordt een vaccinatiebewijs geaccepteerd om Polen in te komen?

  Ja. Je moet volledig gevaccineerd zijn.

  Benodigde (medische) documenten:

  Een negatieve PCR-test (niet ouder dan 48u voor aankomst) of een bewijs van volledige vaccinatie.

  Portugal

  Is een toeristisch bezoek/verblijf in Portugal toegestaan?

  Ja. 

  Wat is het actuele reisadvies vanuit de Belgische overheid?

  De kleurcode voor Portugal is oranje. Het meest actuele reisadvies voor Portugal vind je op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.  

  Is een negatieve test noodzakelijk om Portugal in te komen?

  Ja, elke reiziger vanaf 2 jaar die Portugal per vliegtuig in wil reizen, is verplicht om een negatieve PCR-test (die bij vertrek niet is ouder dan 72 uur) te overleggen. 

  Wordt een vaccinatiebewijs geaccepteerd om Portugal in te komen?

  Nee.  

  Benodigde (medische) documenten:

  Een ingevuld registratieformulier en een negatieve PCR-test.

  Roemenië

  Is een toeristisch bezoek/verblijf in Roemenië toegestaan?

  Ja. 

  Wat is het actuele reisadvies vanuit de Belgische overheid?

  De kleurcode voor Roemenië is deels groen en deels oranje. Het meest actuele reisadvies voor Roemenië vind je op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.  

  Is een negatieve test noodzakelijk om Roemenië in te komen?

  Ja, elke reiziger die Roemenië in wil reizen, is verplicht om een negatieve PCR-test (die bij aankomst niet is ouder dan 72 uur) te overleggen. Wanneer je volledig gevaccineerd bent hoef je geen negatieve test te tonen.

  Wordt een vaccinatiebewijs geaccepteerd om Roemenië in te komen?

  Ja. Je moet volledig gevaccineerd zijn. De laatste vaccinatie moet ten minste 10 dagen voor aankomst in Roemenië zijn toegediend. 

  Benodigde (medische) documenten:

  Een negatieve PCR-test (niet ouder dan 72u voor aankomst) of een bewijs van volledige vaccinatie (laatste dosis toegediend tenminste 10 dagen voor aankomst).

  Stond jouw vraag er niet tussen? Bekijk één van de andere thema's:

  Tot slot: voor de aanvullende en meest recente internationale toegangs-en gezondheidsvereisten per bestemming verwijzen we je graag door naar de website van VisumCentrale.