Veelgestelde vragen over Israel

Veelgestelde vragen over Israel

 1. Heb je een visum nodig om te reizen naar Israël?
 2. Heb ik inentingen nodig voor mijn Israel rondreis?
 3. Ik heb mijn visum via Koning Aap aangevraagd. Moet ik nu zelf nog iets doen voor dit visum?
 4. Hoe is de accommodatie tijdens de reis?
 5. Is er Wifi in Israël?
 6. Hoe wordt er gereisd?
 7. Is er gelegenheid om te zwemmen in Israël?
 8. Is er tijdsverschil in Israël?
 9. Is het wel veilig in Israël?
 10. Kan je pinnen in Israël?
 11. Kan je vegetarisch eten in Israël?
 12. Wat is de beste reistijd naar Israël?
 13. Mobiele telefonie Israël: werkt mijn mobiele telefoon?

1. Heb je een visum nodig om te reizen naar Israël?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:
- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Heb ik inentingen nodig voor mijn Israel rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij hebben in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

3. Ik heb mijn visum via Koning Aap aangevraagd. Moet ik nu zelf nog iets doen voor dit visum?

Je hebt aangegeven dat je het visum voor bestemming via onze partner, het visumloket, wilt regelen. Dit betekent echter wel dat je zelf ook nog het een en ander dient te doen. Voor meer informatie over je benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), je visum en de te volgen visumprocedure vind je op de website van onze partner Visumloket.

Wij raden je aan 3-4 weken voor vertrek van je groepsreis je visum aan te vragen. Je dient zelf de formulieren in te vullen en dit samen met je paspoort en benodigde reisdocumenten aangetekend naar het visumloket/CIBT te versturen. Zij gaan dan naar de desbetreffende ambassade en sturen je paspoort inclusief visum weer aangetekend terug.

4. Hoe is de accommodatie tijdens de reis?

Tijdens de reis door Israël en de Palestijnse Gebieden maken we gebruik van hotels met twee- en driepersoonskamers (vaak een tweepersoonskamer met een extra bed erbij) met douche en toilet. Een ventilator of de airconditioning ontbreekt zelden. In Bethlehem slaap bij je families thuis waarbij het diner en ontbijt zijn inbegrepen.

Tijdens het verblijf in Bethlehem wordt de groep over verschillende huizen bij verschillende families verdeeld. Bij de families wordt gebruik gemaakt van tweepersoons kamers met aparte bedden. Heel zelden kan het voorkomen dat er van een driepersoonskamer gebruikt wordt gemaakt. 

Meer informatie over de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'. 

5. Is er Wifi in Israël?

De meeste hotels hebben Wifi-toegang in de lobby's. Sommige hotels geven ook Wifi-mogelijkheden in de kamers. Op veel publieke plaatsen en in Shopping Malls is er Wifi beschikbaar.

Meer informatie over de aanwezigheid van Wifi in de hotels tijdens jouw reis vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

6. Hoe wordt er gereisd?

Om optimaal te kunnen genieten van al het fraais wat er onderweg te zien is, maken we gebruik van eigen vervoer. Op het meer van Galilea maak je een boottochtje naar de kibboets van Ein Gev, vanwaar je met de bus weer wordt teruggebracht naar Tiberias. 

Meer informatie over de reisafstanden en het vervoer in Israël vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo'. 

7. Is er gelegenheid om te zwemmen in Israël?

Je kan heerlijk dobberen in de "dode zee" en zwemmen in de Middelandse Zee in Tel Aviv.

8. Is er tijdsverschil in Israël?

Ja, er is een tijdsverschil van 1 uur in onze wintertijd. In onze zomer is er geen tijdsverschil.

9. Is het wel veilig in Israël?

In Israël is het relatief veilig reizen. Onze beeldvorming over de regio wordt vooral bepaald door de media en hun taalgebruik, waaronder de berichten over ‘terroristische aanslagen’ en ‘het gewapende conflict’.

 Wel is het verstandig vooraf de websites van de Nederlandse en Belgische ambassades (www.minbuza.nl en www.diplomatie.belgium.be) te raadplegen of bij lokale autoriteiten te informeren naar de actuele situatie.

10. Kan je pinnen in Israël?

In de meeste plaatsen kan je pinnen. Het is handig om nog wat cash euro's mee te nemen voor het geval een pinautomaat niet werkt. 

11. Kan je vegetarisch eten in Israël?

In Israël kun je heerlijk vegetarisch eten (vooral de falafel, gemaakt van kikkererwten, is een echte aanrader)

12. Wat is de beste reistijd naar Israël?

De beste  tijd is het voor en najaar voor Israel. In de zomer is het wel erg warm maar ook dan kan je nog goed reizen , alleen zal je het rustig aan moeten doen tijdens de warmste uren van de dag.

13. Mobiele telefonie Israël: werkt mijn mobiele telefoon?

Mobiele telefoons werken gewoon in Israël, dit is wel afhankelijk van je provider.