Veelgestelde vragen over Israel

Veelgestelde vragen over Israel

 1. Heb je een visum nodig voor Israël?
 2. Ik heb mijn visum via Koning Aap aangevraagd. Moet ik nu zelf nog iets doen voor dit visum?
 3. Welke inentingen heb ik nodig Israel
 4. Wat is de beste reistijd naar Israël?
 5. Hoe is de accommodatie tijdens de reis?
 6. Hoe wordt er gereisd?
 7. Kan er vegetarisch gegeten worden in Israel?
 8. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 9. Heb ik een wereldstekker nodig voor deze reis?
 10. Kan ik gebruik maken van Wifi tijdens de reis?
 11. Is er gelegenheid om te zwemmen in Israël?
 12. Is er tijdsverschil in Israël?
 13. Is het wel veilig in Israël?
 14. Kan je pinnen in Israël?
 15. Kan je vegetarisch eten in Israël?
 16. Mobiele telefonie Israël: werkt mijn mobiele telefoon?
 17. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 18. De feiten op een rij

1. Heb je een visum nodig voor Israël?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:
- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Ik heb mijn visum via Koning Aap aangevraagd. Moet ik nu zelf nog iets doen voor dit visum?

Je hebt aangegeven dat je het visum voor bestemming via onze partner, het visumloket, wilt regelen. Dit betekent echter wel dat je zelf ook nog het een en ander dient te doen. Voor meer informatie over je benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), je visum en de te volgen visumprocedure vind je op de website van onze partner Visumloket.

Wij raden je aan 3-4 weken voor vertrek van je groepsreis je visum aan te vragen. Je dient zelf de formulieren in te vullen en dit samen met je paspoort en benodigde reisdocumenten aangetekend naar het visumloket/CIBT te versturen. Zij gaan dan naar de desbetreffende ambassade en sturen je paspoort inclusief visum weer aangetekend terug.

3. Welke inentingen heb ik nodig Israel

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Wij hebben in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

4. Wat is de beste reistijd naar Israël?

De beste  tijd is het voor en najaar voor Israel. In de zomer is het wel erg warm maar ook dan kan je nog goed reizen , alleen zal je het rustig aan moeten doen tijdens de warmste uren van de dag.

5. Hoe is de accommodatie tijdens de reis?

Tijdens de reis door Israël en de Palestijnse Gebieden maken we gebruik van hotels met twee- en driepersoonskamers (vaak een tweepersoonskamer met een extra bed erbij) met douche en toilet. Een ventilator of de airconditioning ontbreekt zelden. In Bethlehem slaap bij je families thuis waarbij het diner en ontbijt zijn inbegrepen.

Tijdens het verblijf in Bethlehem wordt de groep over verschillende huizen bij verschillende families verdeeld. Bij de families wordt gebruik gemaakt van tweepersoons kamers met aparte bedden. Heel zelden kan het voorkomen dat er van een driepersoonskamer gebruikt wordt gemaakt. 

Meer informatie over de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'. 

6. Hoe wordt er gereisd?

Om optimaal te kunnen genieten van al het fraais wat er onderweg te zien is, maken we gebruik van eigen vervoer. Op het meer van Galilea maak je een boottochtje naar de kibboets van Ein Gev, vanwaar je met de bus weer wordt teruggebracht naar Tiberias. 

Meer informatie over de reisafstanden en het vervoer in Israël vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo'. 

7. Kan er vegetarisch gegeten worden in Israel?

Vegetariers kunnen goed terecht in Israel. Er worden veel salades gegegeten. Falafel en hummus wordt bijna overal geserveerd. Er is veel fruit te koop zo ook dadels , noten en avocado's .Er zijn veel gerechten zonder vlees, kip of vis te bestellen.

8. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand

9. Heb ik een wereldstekker nodig voor deze reis?

Voor het gebruik van een wereldstekker in Israel verwijzen we je graag naar de volgende website waar je kan zien welke stekkers je nodig hebt http://www.wereldstopcontacten.nl/

10. Kan ik gebruik maken van Wifi tijdens de reis?

De meeste hotels hebben Wifi-toegang in de lobby's. Sommige hotels geven ook Wifi-mogelijkheden in de kamers. Op veel publieke plaatsen en in Shopping Malls is er Wifi beschikbaar.

Meer informatie over Wifi in de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

11. Is er gelegenheid om te zwemmen in Israël?

Je kan heerlijk dobberen in de "dode zee" en zwemmen in de Middelandse Zee in Tel Aviv.

12. Is er tijdsverschil in Israël?

Ja, er is een tijdsverschil van 1 uur in onze wintertijd. In onze zomer is er geen tijdsverschil.

13. Is het wel veilig in Israël?

In Israël is het relatief veilig reizen. Onze beeldvorming over de regio wordt vooral bepaald door de media en hun taalgebruik, waaronder de berichten over ‘terroristische aanslagen’ en ‘het gewapende conflict’.

 Wel is het verstandig vooraf de websites van de Nederlandse en Belgische ambassades (www.minbuza.nl en www.diplomatie.belgium.be) te raadplegen of bij lokale autoriteiten te informeren naar de actuele situatie.

14. Kan je pinnen in Israël?

In de meeste plaatsen kan je pinnen. Het is handig om nog wat cash euro's mee te nemen voor het geval een pinautomaat niet werkt. 

15. Kan je vegetarisch eten in Israël?

In Israël kun je heerlijk vegetarisch eten (vooral de falafel, gemaakt van kikkererwten, is een echte aanrader)

16. Mobiele telefonie Israël: werkt mijn mobiele telefoon?

Mobiele telefoons werken gewoon in Israël, dit is wel afhankelijk van je provider.

17. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

18. De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

 • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
 • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
 • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
 • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
 • Hoeveel bagage kan ik meenemen?
Lees hier de veelgestelde vragen