Veelgestelde vragen over Swaziland

Veelgestelde vragen over Swaziland

  1. Mobiele telefonie en internet:
  2. Geld in Swaziland
  3. Voor overige info: zie Zuid-Afrika.

1. Mobiele telefonie en internet:

In grote delen van Swaziland is een mobiel netwerk. Informeer voor vertrek of je provider een roaming overeenkomst heeft met MTN-Swazi, de enige provider in Swaziland. Een overzicht van de kosten per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Ben je van plan om in Swaziland lokaal te bellen of internetten en heb je een simlock vrij toestel, dan is het voordelig om een startpakket SIM-kaart van MTN-Swazi aan te schaffen. Bij telefoonwinkels of supermarkten kun je die voor weinig geld kopen. Een Zuid-Afrikaanse Sim-kaart werkt niet in Swaziland.

Internetten in Swaziland
Internetcafés vind je in winkelcentra in de steden en bij toeristische attracties. De meeste hotels en lodges hebben WiFi.

2. Geld in Swaziland

De munteenheid van Swaziland is de Lilangeni (meervoud: Emalangani) die gekoppeld is aan de Zuid-Afrikaanse rand (ZAR) en dezelfde waarde heeft. In Swaziland kun je betalen met Zuid-Afrikaanse rand. Buiten Swaziland kun je niet betalen met Emalangani.

In Swaziland zijn ATM’s waar je geld kunt pinnen met je bankpas met Cirrus/Maestro logo. Zorg wel dat je bankpas ingesteld is op ‘Wereld’.

3. Voor overige info: zie Zuid-Afrika.