Veelgestelde vragen over Swaziland

1. Heb ik bereik en Wifi met mijn telefoon in Swaziland?
  2. Hoe zit het met valuta in Swaziland?
  3. Voor overige informatie, zie FAQ's Zuid-Afrika.

1. Heb ik bereik en Wifi met mijn telefoon in Swaziland?

In grote delen van Swaziland is er een mobiel netwerk aanwezig. Informeer voor vertrek of je provider een roaming overeenkomst heeft met MTN-Swazi, de enige provider in Swaziland. Ben je van plan om in Swaziland lokaal te bellen of internetten en heb je een simlock vrij toestel, dan is het voordelig om een startpakket SIM-kaart van MTN-Swazi aan te schaffen. Bij telefoonwinkels of supermarkten kun je die voor weinig geld kopen. Een Zuid-Afrikaanse Sim-kaart werkt niet in Swaziland.

Internetten in Swaziland
Internetcafés vind je in winkelcentra in de steden en bij toeristische attracties. De meeste hotels en lodges hebben WiFi.

Kijk op het tabblad 'accommodaties' voor meer informatie over de beschikbaarheid van Wifi per hotel.

2. Hoe zit het met valuta in Swaziland?

De munteenheid van Swaziland is de Lilangeni (meervoud: Emalangani) die gekoppeld is aan de Zuid-Afrikaanse rand (ZAR) en dezelfde waarde heeft. In Swaziland kun je ook betalen met Zuid-Afrikaanse rand. Buiten Swaziland kun je niet betalen met Emalangani.

In Swaziland zijn pinautomaten (ATM’s) waar je geld kunt pinnen met je bankpas met Cirrus/Maestro logo. Zorg wel dat je bankpas ingesteld is op ‘Wereld’.

3. Voor overige informatie, zie FAQ's Zuid-Afrika.

Voor overige informatie en veelgestelde vragen zie het tabblad 'Zuid-Afrika' bovenaan deze pagina.