Eten en drinken Venezuela

De Venezolaanse keuken is een mengeling van inheemse en Europese invloeden. Veel gerechten worden gefrituurd. Een belangrijk ingrediënt in de maaltijden is mais.

Ontbijten in Venezuela
Wie een stevig begin van de dag wil, neemt als ontbijt ‘pabellon criollo’, met roerei, gebakken banaan, kaas, zwarte bonen en arepa's. Als dit te zwaar voor je is, kun je je beperken tot arepa's of cachapa's (platte maïspannekoekjes), die je kunt vullen met kaas, ham, ei of met zoetigheid. Overigens kun je pabellon criollo, dat ook vaak met uit elkaar geplukt vlees geserveerd wordt, de hele dag eten. In de kuststrook kun je goede visgerechten eten. Aan het strand kun je tostadas bestellen: platgeslagen en gefrituurde bakbanaan met kaas en een sausje.

Vlees eten in Venezuela
Verder landinwaarts draait het vooral om vlees. In het zuidwesten van Venezuela bevinden zich de Llanos, de eindeloze laagvlakten, waar enorme kuddes vee grazen die ‘s avonds bij de Venezolanen op de ’parilla’, de barbeque belanden. Probeer eens een sappig stuk ‘lomito’ of ‘carne a la brasa’, dat meestal met verse yucca, tomaten en avocado wordt geserveerd! Natuurlijk kun je - zoals in meer Latijns-Amerikaanse landen – ook altijd en overal ‘arroz con pollo’ - rijst met kip eten. Verder is ook de Noord-Amerikaanse invloed merkbaar: op de menukaarten vind je vaak hamburgers en pizza's.

Drinken in Venezuela

In Venezuela wordt koffie verbouwd en de koffie die ervan wordt gezet is pittig en aromatisch. Als een ‘negro’ (espresso) je te sterk is, kun je ook een ‘marron’ of ‘con leche’ nemen, beide met opgeklopte melk. In de ‘fuente de soda’ worden heerlijke vruchtensappen (‘batidos’) en milkshakes (‘merengadas’) verkocht: van meloen, maracuya, banaan, ananas of papaya, om maar een paar tropische vruchten te noemen. Venezolanen drinken ook erg graag een biertje. Het populairste merk is Polar Ice, dat in schattige 0,222 literflesjes wordt gebracht. Van een tikje sterker houden de Venezolanen ook: de favoriete rummerken zijn Santa Teresa en Cacique. Goed voor de cuba libre!

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.