Festivals Venezuela

Venezuela kent tal van nationale en religieuze feesten. Het grootste feest is carnaval, dat op de maandag en dinsdag voorafgaande aan Aswoensdag valt. Carnaval in Venezuela wordt opgesierd met muziek, dans, parades en maskerades. Vooral in de kuststrook is carnaval een groot gebeuren. De stad Carupanó in het oosten van het land geldt als het centrum van de carnavalsactiviteiten in Venezuela. Verder vieren de Venezolanen op 1 mei Dag van de Arbeid.

Nationale feestdagen in Venezuela
Specifieke Venezolaanse feestdagen zijn op 24 juni de herdenking van de Slag om Carabobo en de Onafhankelijkheidsdag op 5 juli. Een zeer belangrijke dag is ook de 24ste juli, de geboortedag van Simon Bolívar. Deze Latijns-Amerikaanse vrijheidsstrijder die de Spanjaarden uit het noorden van Latijns-Amerika verdreef, werd in Caracas geboren. Op 12 oktober vieren de Venezolanen Día de la Raza, de ‘dag van het verzet van de inheemse volkeren’. Tot 2004 heette deze feestdag ‘Columbusdag’, de dag dat Colombus Latijns-Amerika ontdekte.

Katholieke feestdagen in Venezuela
Venezuela is een overwegend katholiek land. Pasen en Kerst nemen daarom een prominente plaats in. Tijdens de Semana Santa (de week voor Pasen) heeft bijna iedereen vakantie. Bussen, hotels en binnenlandse vluchten zijn dan volgeboekt en de meeste bewoners vertrekken naar het strand. In dorpen en steden vinden processies plaats, waarbij vaak het lijdensverhaal van Jezus wordt nagespeeld. Dit geldt ook voor de week tussen Kerst en Nieuwjaar.

Festivals in Venezuela
Naast genoemde feestdagen zijn er het hele jaar door kleurrijke plaatselijke evenementen, bijvoorbeeld de ‘Duivelsdansen van Yare’, die elk jaar in juni in Fransisco de Yare, een stadje op ongeveer een uur rijden ten zuiden van Caracas worden gevierd.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.