Geld Venezuela

De munteenheid van Venezuela is de Bolivar fuerte (VEP). Officieel ontvang je voor 1 euro 8 Bolivar (fuerte) (oktober 2014). Kijk voor de actuele dagkoers op  www.wisselkoers.nl. Het papiergeld is beschikbaar in 2, 5, 10, 20, 50 en 100 Bolivar (fuerte). De volgende munten worden gebruikt: 5ct, 10ct, 12,5ct, 25ct, 50ct en 1 Bolivar (fuerte).

Geld wisselen in Venezuela
We raden je aan om voldoende cash in Euro's mee te nemen voor deze reis. Deze kun je aan begin van de reis via de reisbegeleider voordelig wisselen. Zelf geld wisselen op de zwarte markt wordt sterk afgeraden want dat is illegaal en gevaarlijk! Wanneer je ergens dollars als wisselgeld terugkrijgt, controleer deze dan op echtheid. Er zijn in Venezuela veel valse dollarbiljetten in omloop. 

ATM in Venezuela
In Venezuela zijn volop ‘cajeros automaticos’ waar je met je bankpas kunt pinnen. Daar krijg je geld tegen de officiële koers. Wees voorzichtig in verband met skimmen. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Venezuela dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.