Weer en klimaat Venezuela

Venezuela heeft een tropisch klimaat en de temperaturen zijn eerder afhankelijk van de hoogteverschillen dan van de tijd van het jaar, variërend tussen de 20 graden in het hoogland tot zo'n 30 graden aan de kust. Venezuela heeft te maken met grofweg twee seizoenen: de regentijd en de droge tijd. De droge tijd duurt normaal gesproken van eind oktober tot en met april, en het regenseizoen duurt van april tot en met oktober. De laatste jaren is het begin en het einde van de regentijd echter steeds moeilijker aan te duiden. In het droge seizoen valt er vrijwel geen druppel water, in de regentijd kun je in de middag een fikse bui verwachten, die echter meestal niet storend is omdat het warm blijft.

Beste reistijd voor Venezuela
Venezuela kun je het hele jaar bezoeken. Zowel de droge tijd als de regentijd hebben beide hun voor- en nadelen: de hoogste waterval ter wereld, de Salto Angel, is het spectaculairst in de regentijd, terwijl in het droge seizoen de Llanos erg aantrekkelijk zijn: de dieren komen bijeen rond de weinige overgebleven drinkwaterplaatsen.

Klimaattabel
De vier cijfers die telkens worden genoemd zijn van links naar rechts: de gemiddelde maximum maximum temperatuur in graden Celsius, aantal zonuren per dag, aantal dagen per maand met minimaal 1 mm-neerslag per dag en de gemiddelde temperatuur van het zeewater (indien van toepassing).

CARACAS

Maand

T Gem

Zon

Neerslag

T W

Januari

24

7

7

-

Februari

24

8

5

-

Maart

26

7

4

-

April

26

6

6

-

Mei

27

6

12

-

Juni

25

6

20

-

Juli

25

6

21

-

Augustus

26

7

18

-

September

26

7

15

-

Oktober

25

6

14

-

November

25

6

12

-

December

24

6

10

-

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.