Fotografie Belize

Mexico, Guatemala en Honduras zijn kleurrijke landen. De lokale bevolking, vooral de indiaanse bevolking, stelt het vaak niet op prijs gefotografeerd te worden. Respecteer het als mensen bezwaar maken tegen fotograferen. Zij hebben daar ongetwijfeld goede redenen voor.
Met name in diverse dorpen in Chiapas, zoals Chamula, wordt fotograferen niet zomaar getolereerd. Je kunt hier een kaartje kopen om te mogen fotograferen; echter nooit in de kerk! Overigens kun je in diverse plaatsen prachtige ansichtkaarten van verschillende bevolkingsgroepen kopen. Wees terughoudend met het fotograferen van religieuze gebeurtenissen of personen maar ook biddende mensen. Religieuze gebouwen omvatten vaak een groter oppervlak dan in eerste instantie zichtbaar is. Zo is in Chichicastenango niet alleen het interieur maar ook de trap v??r de kerk gewijde grond. Binnen in verschillende kerken is fotograferen streng verboden, evenals bij sommige processies.?

Het is verboden foto?s te maken van militaire objecten, regeringsgebouwen, grensovergangen, vliegvelden, enz.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.