Reizen naar Kroatië

Reizen naar Kroatië

Bezienswaardigheden Kroatië reizen

Plitvice Nationaal Park

Denk je aan Kroatië, dan denk je al snel aan de beroemde Plitvice meren. Niet voor niets behoort Plitvice Nationaal Park dan ook tot een van de mooiste nationale parken van Europa. Je wandelt hier langs de prachtige groenblauwe meren en de enorme watervallen. Wandel over de houten paden, pak de boot en vaar ook door de mooie natuur heen.

Dalmatische kust

Naast indrukwekkende natuurwonderen in het binnenland, staat Kroatië natuurlijk ook bekend om de mooie kustplaatsen aan de Dalmatische kust en de eilanden in de Adriatische zee. Hoewel er voornamelijk kiezelstranden in Kroatië te vinden zijn, is het toch heerlijk vertoeven aan de zee! Je kunt ook uit veel verschillende boottochten kiezen om lekker een dagje over zee te varen.

Split

Split was vroeger een havenstad van Kroatië. Nog steeds kun je vanuit deze populaire badplaats de veerboot pakken naar Kroatische eilanden in de buurt zoals Brac en Hvar. Je kunt zelfs vanuit Split op een veerboot naar Venetië in Italië stappen. Split is ook vaak een stop op cruisevakanties door de Adriarische zee. De oude binnenstad staat vol met historische gebouwen en natuurlijk het bekende Dicletianus paleis.

Zadar

In Zadar vind je twee bijzondere kunstwerken van dezelfde architect naast elkaar. Het Zee-orgel klinkt steeds weer anders doordat de golfslag verandert. Dit zorgt voor spectaculaire geluiden wat lijkt op, jawel, een orgel. Geniet van een prachtige zonsondergang met dit orgel op de achtergrond. Hiernaast vind je een grote ronde vlakte met zonnecellen. Wanneer het donker is komt hier een prachtige lichtshow uit voort: de Zonnegroet van Zadar.