Reizen naar India

Reizen naar India

Bezienswaardigheden India reizen:

Taj Mahal

In Agra vind je de bekendste bezienswaardigheid van India: de Taj Mahal. Keizer Shah Jahan liet het witte marmeren gebouw bouwen als mausoleum voor zijn favoriete vrouw. Inmiddels behoort de Taj Mahal tot een van de ‘nieuwe zeven wereldwonderen’. Je kunt het bij het gebouw naar binnen, rondslenteren door het park of het gebouw van een afstandje bekijken. Vanuit het Rode Fort heb je een indrukwekkend uitzicht op de Taj Mahal.

Delhi

Laat Delhi rustig op je inwerken! Dit is echt het hectische India: toeterende riksja’s, overvolle bussen, hordes voetgangers en hier en daar een heilige koe. Je kan in deze stad zelf op pad of deelnemen aan een georganiseerde stadstour. In Old-Delhi vind je monumenten zoals het Rode Fort en de Jama Masjid (de grootste moskee van India). In New-Delhi loop je langs villa’s en moderne overheidsgebouwen. Ook kom je hier de wereldberoemde rotonde Connaught Place tegen.

Mumbai

Mumbai, ook wel bekend als Bombay, heeft de grootste filmindustrie ter wereld: Bollywood. In deze metropool leeft arm en rijk naast elkaar. In de wijk Colaba vind je grote koloniale panden en de bekende triomfboog de Gateway of India. Even ontsnappen aan de drukte? Breng dan een bezoek aan de Hangende tuinen op de top van Malabhar Hill. Je hebt er een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Per trein kan je gemakkelijk de verschillende stadsdelen bereiken.

Rajasthan met hoofdstad Jaipur

Rajasthan ligt in het noorden van India en staat bekend om zijn oude kastelen en paleizen. Jaipur is een bedrijvige stad waar riksja’s, fietsen, auto’s en karren beladen met groenten en fruit zich maneuvreren door het verkeer. Je kunt er een bezoek brengen aan het City Palace en het aangrenzende Observatorium. Wil je aan deze drukte ontsnappen dan kan je een bezoek brengen aan de Apentempel, net buiten de stad.

Sikkim

Sikkim, een voormalig Tibetaans koninkrijkje, is een deelstaat gelegen in het Himalayagebergte. Tijdens de bijzondere India reis naar Sikkem en Orissa bezoek je onder andere het schilderachtige Darjeeling. De Britten kwamen hier in de 19de eeuw om te ontsnappen aan de hitte. In de omgeving zijn veel theeplantages. Vanaf Tiger Hill heb je er een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Bij helder zicht kan je zelf de bergen van Bhutan en de Mount Everest zien.