Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar India

Reizen naar India

Reizen naar India

Wie graag door India wil reizen, kan daar behoorlijk wat tijd voor uittrekken. India is namelijk niet alleen een groot land als het gaat om oppervlakte (zevende plaats wereldwijd) en inwoners (na China op de tweede plaats); zeker ook qua diversiteit is het Zuid-Aziatische land een van de meest fascinerende gebieden ter wereld. Allereerst vind je tijdens een rondreis India een enorme verscheidenheid aan landschappen. Grofweg is er een plateaulandschap in het zuiden, een groot aantal rivieren in het midden en het hooggebergte in Noord-India: de Himalaya. In het westen ligt een grote woestijn, terwijl je in het oosten en zuiden kustgebieden kunt opzoeken.

Met het Himalaya-gebergte is meteen een van de belangrijkste trekpleisters van India genoemd, al ligt slechts een relatief klein gedeelte van de Himalaya in India. Als je afreist naar de deelstaten Sikkim of Arunachal Pradesh kun je de besneeuwde bergtoppen bewonderen. Ook de Ganges is wereldberoemd; deze grote, heilige rivier stroomt door zowel India als Bangladesh en is 2510 kilometer lang. Bezoek Allahabad, Haridwar of Varanasi en bekijk de rituelen die miljoenen gelovige hindoes uitvoeren aan de oever van de machtige rivier.

Als je besluit door India te reizen, kun je zeker niet heen om een bezoek aan bouwwerken zoals de imponerende Taj Mahal. Dit reusachtige mausoleum in Agra geldt als het toppunt van de Mogol-architectuur, is een van de meest fameuze bouwwerken op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het grote India heeft echter ontelbaar meer imposante monumenten, zoals de kolossale tempels in het zuiden van het land. De Sri Meenakshi tempel in Madurai, de eeuwenoude monumenten van Belur en Halebid, de paleizen van Rajasthan en Orccha, de erotische tempels van Khajuraho en niet te vergeten de Gouden Tempel in Amritsar; teveel om op te noemen en allemaal een feest voor het oog.

Ontdek ook de gevarieerde Indiase keuken, kom in contact met de vriendelijke en gastvrije bevolking en raak onder de indruk van dit overweldigende land in het zuiden van Azië! Bezoek Incredible India en boek je rondreis bij Koning Aap.