Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Bolivia

Reizen naar Bolivia

Reizen naar Bolivia

Tijdens onze Bolivia reizen beland je in het hart van Zuid-Amerika. Dat betekent onder andere: de meest uiteenlopende landschappen, traditionele culturen, enorme hoogteverschillen en net zulke grote temperatuurverschillen. In plaatsen als La Higuera en Vallegrande maak je tijdens je Bolivia reis uitgebreid kennis met het leven van de revolutionair Che Guevara.

De meest in het oog springende natuurlijke bezienswaardigheden zijn het Andesgebergte en het Titicacameer, maar een rondreis door Bolivia heeft zo veel meer te bieden dan alleen deze prachtige natuurverschijnselen. In de uitgestrekte zoutvlakte Salar de Uyuní rijd je langs oases met talloze cactussen, geisers, vulkanen en meren met elk hun eigen kleur. ’s Avonds geniet je bij helder weer van een sterrenhemel zoals je die zelden waarneemt. In het nevelwoud van Amboró, dat bekend staat om de boomvarens, baardmossen en bromelia's, kun je tijdense een rondreis Bolivia heerlijk wandelen of paardrijden.

Vanwege de prachtig geconserveerde, voornamelijk witte gebouwen en kerken staat Sucre op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Stille getuigen van de Spaanse rijkdom laten zich in Potosí zien door de talrijke kerken, kathedralen, kloosters en koloniale huizen. In de even buiten de stad gelegen ‘Cerro Rico’ winnen duizenden mijnwerkers zilver. Struin tijdens je Bolivia rondreis in La Paz over de heksenmarkt waar 'cholitas' (de zo kenmerkende Boliviaanse vrouwen met hun fraai geborduurde plooirokken en 'dansende' zwarte bolhoedjes) lamafoetussen en andere offerandes verkopen om Moeder Aarde mild te stemmen.

Maak tijdens je vakantie in Bolivia kennis met de grote invloed van de indiaanse cultuur en de bijbehorende tradities, imposante vulkanen, zoutvlaktes en -moerassen, savannes, tropische regenwouden, vulkanen… Kies voor een van de meest veelzijdige bestemmingen ter wereld en verrijk jezelf door een rondreis Bolivia!