Reizen naar Costa Rica

Reizen naar Costa Rica

Bezienswaardigheden Costa Rica reizen:

Tortuguero

Met wat geluk zie je in Tortuguero de zeeschildpadden die hier aan land komen om hun eieren te leggen. Ook als je de schildpadden niet ziet, heeft het park veel te bieden. In kleine boten glijd je over de smalle riviertjes, op de oevers zie je apen, luiaards en leguanen. Boven je vliegen de mooiste vogels en op de boomstammen langs de kant liggen kaaimannen en kleine schildpadden in de zon.

Monteverde regenwoud

In het noordelijk gelegen Rincón de la Vieja vormen de geluiden van vogels en brulapen uit het ontwakende oerwoud een ware kakafonie. Vanuit hier kun je naar het wereldberoemde Monteverde nevelwoud. Geniet van een sprookjesachtige omgeving, waar de bomen behangen zijn met lianen, baardmossen en bromelia’s. Zweef van boom naar boom en voel je thuis in de jungle als Tarzan en Jane. Monteverde is ook dé plek om over hangbruggen door het nevelwoud op zoek te gaan naar kolibries, luiaards en de zeldzame quetzal, een vogel met een prachtig gekleurde lange staart.

Arenal-vulkaan

Eén van de meest actieve vulkanen ter wereld is de Arenal. Je kunt in de omgeving van alles ondernemen en na alle inspanningen bijkomen in de warmwaterbronnen aan de voet van de vulkaan. In Rincón de la Vieja loop je met de geur van zwavel in je neus naar kokendhete modderpoelen. Wie wil kan wandelend op zoek gaan naar felgekleurde pijlgifkikkertjes of de bluejeans kikker. In dit gebied komen meer dan 400 soorten vogels voor. Wie weet lukt het je om de mooie ’trogon’ of de ’montezuma oropendula’ te spotten. Het gerommel van de vulkaan Arenal is indrukwekkend.