Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Mexico

Reizen naar Mexico

Reizen naar Mexico

Tijdens Mexico reizen kun je genieten van een land dat in meerdere opzichten volop variatie biedt. Van authentieke dorpjes met traditionele indianen tot en met toeristische badplaatsen, van tropische regenwouden tot en met droge woestijnen en van Maya-tempelcomplexen tot en met een van de grootste steden ter wereld: Mexico-stad. De contrasten in dit Noord-Amerikaanse land zijn aanzienlijk. Tijdens je rondreis door Mexico word je dan ook van het ene naar het andere hoogtepunt geleid. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk van het land krijgt te zien en bezorg jezelf een fantastische tijd met meer afwisseling dan je je kunt voorstellen!

Tijdens je vakantie in Mexico bestaat de mogelijkheid natuurlijk dat je een bezoek brengt aan de hoofdstad Mexico-stad, waar vanzelfsprekend genoeg te beleven is. Het centrale plein Zócalo, het sfeervolle Plaza Garibaldi, het Antropologisch Museum, de Torre Mayor, de Basiliek van Guadalupe… Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Mexico is echter te gevarieerd om je te beperken tot het bezichtigen van alleen de hoofdstad.

Zonder twijfel de moeite waard is het bekende Maya-tempelcomplex Chichén Itzá met de tempel ‘El Castillo’ en het bijbehorende balspelveld. In Mérida heb je de mogelijkheid om oude kerken en koloniale gebouwen te bekijken, Campeche staat bekend om zijn talrijke forten en Palenque is een oude Maya-stad met fantastische bouwwerken midden in het tropisch regenwoud. Ook San Cristóbal de las Casas is zeker geschikt als tussenstation tijdens je rondreis of vakantie in Mexico dankzij de grote invloed van de indianen, die je overigens aantreft op de markten.

Mexico telt 170.000 km² beschermd natuurgebied, 68 nationale parken, 34 biosfeerreservaten en 4 natuurlijke monumenten. Bezoek zeker ook een van de stranden aan de Pacifische kust en pak je rust tijdens de Mexico reizen!