Reizen naar Polen

Reizen naar Polen

Bezienswaardigheden Polen reizen

Krakau

Krakau voelt net zoals Wrolaw aan als openluchtmusea. De oude stad van Krakau staat vol historische gebouwen, behoort tot de UNESCO Werelderfgoedlijst en beschikt over het grootste middeleeuwse marktplein van Europa. Op een heuvel boven het oude centrum van Krakau ligt het Wawel kasteel. Sinds de 11e eeuw is de heuvel de plaats waar de koningen van Polen hun residentie hebben gehad.

Auschwitz

Polen laat je kennismaken met een indrukwekkende geschiedenis van het Jodendom binnen Polen. Breng een bezoek aan het concentratiekamp Auschwitz en stap binnen bij het POLIN museum voor de geschiedenis van de Poolse Joden. Voor de Tweede Wereldoorlog leefde in Warschau een van de grootste Joodse gemeenschappen binnen Europa. De uitgekozen stad om meer te leren over de Joodse tradities en architectuur.

Warschau

Warschau, een stad vol contrasten en met genoeg te bieden om je dagen bezig te houden. De oude stad is in zijn geheel UNESCO Werelderfgoed en een genot om door te dwalen. Neem vooral ook je tijd bij het Koninklijke Kasteel, midden in de Oude Stad gelegen. Het Paleis van Cultuur en Wetenschap was een geschenk van de Sovjet-Unie aan Polen en is tot de dag van vandaag het hoogste gebouw van het land. Vanaf de 30e verdieping kun je genieten van het uitzicht over de stad.

Wroclaw

De Hanzestad Wroclaw dankt veel van haar rijkdom aan de strategische ligging. Handelsroutes die noord met zuid en oost met west verbonden kwamen in deze Poolse stad samen. Het is er heerlijk dwalen tussen de huisjes en door de nauwe steegjes.

Tatra gebergte

Zakopane, een gezellig stadje aan de voet van het Tatra gebergte, is geliefd om de mooie wandelingen en indrukwekkende natuur. Zowel in de zomer, de winter, de herfst en de lente is Zakopane een ideale bestemming. Volgens velen is de mooiste wandeling van het gebied de tocht naar Morskie Oko, een diepblauw meer omgeven door bergen. Zakopane staat vol houten huisjes, leuke winkeltjes en knusse restaurantjes. Proef ook eens de lokale kaas of tik voor weinig geld een mooie schapenhuid op de kop.