Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Namibië

Reizen naar Namibië

Reizen naar Namibië

De betoverende landschappen van Namibië zijn al lang geen geheim meer en de kans is groot dat je al eens prachtige foto’s van Namibië voorbij hebt zien komen. Denk bijvoorbeeld aan Sossusvlei waar reusachtige rode zandduinen spierwitte kleivelden omringen. De kloven van de Fish River Canyon en Sesriem zijn niet alleen fotogeniek, maar ook uitermate geschikt voor een mooie wandeling. Tijdens de Namibische wintermaanden lijkt alles in het Etosha Nationaal Park bedekt met een dikke laag wit stof. De olifanten, giraffen en antilopen die in die maanden door het nationaal park trekken vormen een haast onwerkelijk tafereel op je rondreis door Namibië.

Minder bekend is de regio Damaraland waar het regelmatig een jaar of langer duurt voordat er weer regen valt. In dit onherbergzame landschap bezoek je de duizenden jaren oude rotstekeningen bij Twyfelfontein, een van de twee UNESCO Werelderfgoederen van Namibië. Hoewel je het misschien niet zou verwachten, zijn er verschillende dieren en planten die zich aan de omstandigheden van Damaraland hebben aangepast, zoals de zeldzame woestijnolifant en de gifboom.

Een wat vreemde eend in de bijt is de Caprivistrook. Waar Namibië grotendeels uit woestijn en savanne bestaat, is de Caprivistrip groen en waterrijk. Deze dunne strook land diende ooit om de Duitse gebieden in Afrika, Namibië en Tanzania, met elkaar te verbinden. Hoewel Namibië relatief kort, van 1884 tot 1919, tot Duitsland behoorde, zijn de invloeden nog altijd duidelijk merkbaar. Opvallend is de Jugendstil architectuur in Swakopmund en Bratwurst, Weissbier en Schwarzwälder Kirschtorte staan in menig eetgelegenheid op de menukaart.

Ben je benieuwd naar wat Namibië nog meer te bieden heeft? Ga dan met ons mee naar fotogeniek Namibië! Bezoek Namibië en boek je rondreis Namibië bij Koning Aap.