Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Letland

Reizen naar Letland

Reizen naar Letland

Wie besluit te reizen naar Letland, gaat een bijzondere ervaring tegemoet. Letland heeft een lange historie en dat vind je terug in de oude kastelen en kerken uit verschillende tijdperken. 9.000 voor Christus werd het gebied al bewoond en het land heeft daarnaast ook gediend als route voor de Vikingen. Het land heeft een mooie, lange kustlijn bestaande uit zandstranden, rotsformaties en duinen. Maak je een rondreis door Letland, dan valt je de prachtige, ongerepte natuur meteen op. Er zijn vier nationale parken te vinden, naast 24 natuurparken en vele natuurreservaten. Kortom: rondreizen door Letland biedt voor ieder wat wils!

Uitgestrekte meergebieden, ontelbare rivieren en beken, moerassen en uitgestrekte wouden wisselen elkaar af tijdens het rondreizen door Letland. In het oosten van het land liggen heuvels van 150 tot 300 meter hoog. Deze zijn tijdens de ijstijd gevormd. De hoogste berg die je tijdens je reis door Letland tegen kunt komen is 311 meter. Ook voor dierliefhebbers is reizen naar Letland een aanrader. Je vindt er veel ooievaars, spechten en watervogels. In het binnenland leven daarnaast ook nog uilen, buizerds en torenvalken. In de vele bossen maak je kans om wilde zwijnen, herten, wolven, marters, lynxen en beren tegen te komen. Het levert allemaal geweldige beelden op…

Groepsreizen door Letland brengen je uiteraard ook in Riga, de hoofdstad van Letland. Deze stad is meer dan 800 jaar oud. Het historisch centrum is wereldberoemd en te vinden op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De kunststromingen Art Nouveau en Jugendstil zijn volop terug te vinden in de bouwkunst in deze stad. Veel kunstliefhebbers willen om deze reden naar Letland reizen en halen hier hun hart op. Maar in Letland vind je ook prachtige kastelen, waaronder het Slot van Riga en het kasteel van Turaida.

Samengevat zullen groepsreizen naar Letland geen seconde vervelen. Tijdens Letland reizen, dan ben je zeker van een boeiende en afwisselende reis!