Reizen naar Japan

Reizen naar Japan

Bezienswaardigheden Japan reizen:

Tokyo

Tokyo verrast en verbaast met zijn grote contrasten. Nezu is een dorpse wijk, heel anders dan de indrukwekkende wolkenkrabbers van de kantorenwijk Shinjuku. Het drukke kruispunt Shibuya Crossing is met zijn diagonale zebrapaden en gigantische videoschermen een bezienswaardigheid op zich. Houd je van anime en manga, dan voel je je zeker thuis in de ‘Maid cafés’ en comic shops in de wijk Akihabara. In Asakusa vind je de oude Senso-ji tempel. Vanaf Asakusa kun je met de ‘waterbus’ naar het futuristische eiland Odaiba in de baai van Tokyo. Behoefte aan rust? Dan is het park van het Keizerlijke Paleis een optie.

Kyoto

Van 795 tot 1868 was Kyoto hoofdstad van Japan. Met meer dan 2000 tempels en schrijnen, waarvan er maar liefst 17 op de UNESCO lijst van Cultureel Werelderfgoed prijken, mag Kyoto zich met recht het culturele en spirituele hart van Japan noemen. Drink thee in tempeltuinen, ga op de foto met een leerling-geisha, wandel in de lente onder kersenbloesems, bezoek de Gouden Tempel en vergeet de oranje poorten van Fushimi Inari niet.

Pelgrimsroute langs 88 tempels met overnachting in een tempel

Op het eiland Shikoku kun je overnachten in de Kongofuku-ji, tempel 38 van de 'henro'aan de de pelgrimsroute langs 88 tempels. De Japanse architect Ando Tadao maakte na een carrière als truckchauffeur en bokser, een wereldreis om architectuur te bestuderen. Terug in Japan begon deze autodidact een eigen bureau in zijn geboortestad Osaka. Op de eilanden Naoshima en Awaji-shima kun je enkele van zijn projecten bewonderen.

Wandelen in de bergen bij Hokaido

De berg Asahidake is met 2290 meter de hoogste berg van Hokkaido. Een wandeling naar de kratermeertjes in Sugatami is goed te doen, behalve als er sneeuw ligt. Ook is de flora en fauna daar erg de moeite waard. Bij mooi weer zie geisers en heb je een geweldig uitzicht. Sapporo is de grootste stad van Hokkaido en bekend van de Olympische Winterspelen, Sapporo-bier en de talloze eettentjes. Je kunt deze actieve dag afsluiten met een verfrissende plons in een onsen.