Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Saoedi Arabië

Reizen naar Saoedi Arabië

Reizen naar Saoedi Arabië

Verboden bestemmingen, landen waar je als buitenlander niet of nauwelijks naar binnen kunt komen… Ze lijken de grootste aantrekkingskracht te hebben. Hoewel de wereld sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw in rap tempo is opengesteld, zijn er toch enkele landen die de toeristenstromen bewust buiten de deur hebben weten te houden. Saoedi-Arabië is voor liefhebbers van bijzondere reizen zonder twijfel een van deze verboden vruchten. Na jaren van geruchten, plannen en zelfs promotie is het sinds het einde van 2019 dan toch mogelijk om als toerist (en dus niet als islamitisch pelgrim of zakenreiziger met speciale uitnodiging) het land te betreden.

Jezelf vooraf een beeld vormen van Saoedi-Arabië is moeilijk, maar ook nadat je het land hebt bezocht zal het geen eenvoudige opgave blijken, het Koninkrijk van Saoedi-Arabië is namelijk een land van enorme tegenstellingen. Traditioneel, geheimzinnig, religieus... Maar ook een land met een jonge bevolking die grotendeels in het westen geschoold is. Een land waar de moderne architectonische hoogstandjes van Riyad en Jeddah hand in hand gaan met eeuwenoude binnensteden en kastelen. De lokale bevolking is nog niet gewend aan toeristen en de traditionele gastvrijheid van het Midden-Oosten zal ongetwijfeld leiden tot een gezamenlijk kopje koffie. Een hoogtepunt voor velen zal een bezoek aan Madain Saleh zijn, de plaats waar door de Nabateeërs tweeduizend jaar geleden 81 rotstomben zijn uitgehakt. Een ander hoogtepunt is wellicht een bezoek aan een van de heiligste plekken binnen de islam. In Medina tref je pelgrims van over de hele wereld.  

Ga met ons mee naar het fascinerende Saoedi-Arabië en maak kennis met een land vol verrassingen! Bezoek Saoedi-Arabië en boek je rondreis bij Koning Aap!