Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Ecuador

Reizen naar Ecuador

Reizen naar Ecuador

Door Ecuador reizen biedt ongelooflijk veel variatie, vooral op het gebied van natuur. Het Zuid-Amerikaanse land is niet alleen bedekt met een klein gedeelte van het Amazoneregenwoud; je treft er onder andere ook indrukwekkende vulkanen, koloniale steden en kleurrijke indianen. Wie besluit om door Ecuador rond te reizen, komt terecht in een ongekend gevarieerd land waar de ene bezienswaardigheid nog spectaculairder is dan de andere.

Als je tijdens je rondreis door Ecuador in het noorden van het land bent, is een bezoek aan minimaal twee steden de moeite waard. Het historische centrum van de hoofdstad Quito is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en daarom een toeristische trekpleister. Iets noordelijker ligt Otavalo, waar je onder andere de grote en oude indianenmarkt kunt bezoeken. Laat je oog vallen op de vele traditionele handelswaren in de vele stalletjes, die de kleurrijke indianen proberen van de hand te doen. Ook in de omgeving kijk je je ogen uit: tussen de talrijke vulkanen en kratermeren zijn een aantal charmante indiaanse dorpjes gelegen.

Degenen die door Ecuador reizen kunnen genieten van onvoorstelbaar veel natuurschoon. Dat wordt alleen al duidelijk wanneer je weet in welke vier zones het land wordt opgedeeld: de kust (van enkele duizenden kilometers), de Andes, het Amazonegebied en de prachtige steden. Vooral in die laatste drie zones kom je ogen tekort.

Bekijk ook de mogelijkheden om je reis te verlengen met een bezoek aan de Galapagos eilanden!