Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Turkmenistan

Reizen naar Turkmenistan

Reizen naar Turkmenistan

Turkmenistan is een van de meest geheimzinnige landen in Azië en een land dat jaarlijks maar door zeer weinig buitenlandse bezoekers wordt aangedaan. Turkmenistan is een land vol verrassingen en unieke ervaringen en voor reizigers met een hang naar het merkwaardige een absolute aanrader. De hoofdstad Ashgabat lijkt in zijn geheel uit wit marmer te zijn opgetrokken en wordt ’s avonds mooi verlicht. Door de stad heen vind je bijzondere monumenten waarvan er veel de nalatenschap van de eerste president van het land, Saparmarut Niazov, zijn. President Niazov was president voor het leven en had de naam Turkmenbashy, leider der Turkmenen, aangenomen. Het Rugnamah monument, een groot beeld van het boek dat hij schreef en verplichte kost voor iedereen in Turkmenistan was, staat er nog steeds. Een van zijn meest iconische standbeelden, de Arch of Neutrality, is inmiddels van het centrum van de stad naar een buitenwijk verplaatst. Bovenop de Arch of Neutrality staat een gigantisch gouden standbeeld van Turkmenbashy dat met de zon meedraaid zodat hij altijd de zon in zijn gezicht heeft. Een andere aanrader is het centraal gelegen gouden standbeeld van de tweede president op een paard bovenop een gigantische marmeren berg.

Zodra je Ashgabat uitrijdt, begeef je je in een andere wereld waar eeuwenoude tradities, woestijnlandschap en heel bijzondere landschappen je wachten. Overnacht bij de Darwaza gaskrater en hoor en zie hoe het aardgas brandt en de hemel verlicht. Bezoek nomaden en leer waarom bepaalde traditionele ovens nooit gesloopt mogen worden en brood nooit mag worden weggegooid. In het oosten liggen de ruïnes van de ooit roemruchte stad Merw, middenin de Turkmeense woestijn en in het uiterste noorden ligt Konya Urgench waar je naast enkele van de mooiste overblijfselen van het oude Khorezm ook pelgrims kunt tegenkomen. Mannen gekleed in dikke jassen en met grote Turkmeense mutsen bezoeken de heiligdommen, vrouwen met een kinderwens rollen van de heuvel af…

Turkmenistan is misschien een beetje vreemd, maar absoluut de moeite waard. Ga daarom met ons mee naar Turkmenistan en boek je rondreis bij Koning Aap.