Reizen naar TURKMENISTAN

Turkmenistan reizen: het hart van Azië

Wil je graag door Turkmenistan rondreizen en het gedeelte van Azië bezoeken dat nog nauwelijks ontdekt is door toeristen? Wie besluit om door Turkmenistan te reizen, komt terecht in het boeiende hart van het continent. Het land, dat onder meer grenst aan Kazachstan, Oezbekistan en de Kaspische Zee, wordt niet gedomineerd door grote steden en toeristische attracties, maar door opzienbarende landschappen en rondtrekkende nomaden. Je wordt er overal even vriendelijk ontvangen door de gastvrije en beminnelijke bewoners. Bedrijvige bazaars, islamitische architectuur, traditionele kleding en zeeën van ruimte dankzij de dunbevolktheid in het land… Door Turkmenistan reizen is een fascinerende belevenis waarbij je wordt teruggeworpen in de tijd.

De hoofdstad Ashgabat, in het zuiden van het land, is een relatief jonge en moderne stad die voor een groot deel in het teken staat van Turkmenbashi (wat zoiets betekent als Leider der Turkmenen), zoals de voormalige en inmiddels overleden president van het land zichzelf noemde. We hebben het over Saparmarut Niazov, de autocraat waarnaar zo’n beetje alles in de stad lijkt vernoemd. Je zult niet alleen straten en pleinen tegenkomen die verwijzen naar Turkmenbashi, maar ook prachtige monumenten, paleizen, allerlei portretten met zijn beeltenis en standbeelden. Verder is de zondagmarkt in Ashgabat een belevenis; onder andere de kleurrijke kleding en de traditionele mutsen van de Turkmenen zorgen voor een levendig tafereel.

Buiten de stad leer je het fantastische landschap van Centraal-Azië kennen, een van de beste redenen om naar Turkmenistan af te reizen. Oneindig lijkende woestijnen worden omgeven door bergen en, in het westen, de Kaspische Zee. Vlak bij Ashgabat kun je zwemmen in een ondergronds zwavelmeer, terwijl de Zwarte Woestijn eveneens veel aantrekkingskracht heeft op natuurliefhebbers. Ook de Darvaza Flaming Crater is de moeite waard, terwijl je in Gonur terecht kunt voor een enorme archeologische opgraving.

Als je door Turkmenistan aan het reizen bent en het shoppen in Nederland mist, biedt het Yimpas Shopping Center uitkomst. Hier heb je de mogelijkheid om te winkelen in een behoorlijk aantal moderne winkels, maar kun je bijvoorbeeld ook een potje tennissen, poolen of bowlen. Trek de stoute schoenen aan en kies voor een rondreis Turkmenistan!

resultaten gevonden

{{trip.PromoURL = getpromourl(trip,'/reisdata-en-prijzen') ; ""}}
  • {{txt}}
  • Aanbieding
{{trip.Title}}

{{removeDaysInTitle(trip.Title)}}

{{trip.LabelTexts.join(', ')}}

{{trip.ReviewScore | number:1}} ({{trip.ReviewCount}})
{{trip.Intro}}

{{trip.Duration}} dagen

v.a. € {{trip.HighestPrice | number:0}} € {{trip.FromPrice | number:0}}
REIS START EIND AANTAL DAGEN OPMERKINGEN PRIJS
{{trip.Title}} {{removeDaysInTitle(trip.Title)}} {{trip.StartDate | date:'dd/MM/yyyy'}} {{trip.EndDate | date:'dd/MM/yyyy'}} {{trip.Duration}} Groepssamenstelling v.a. € {{trip.FromPrice | number}}

v.a.

€ {{trip.HighestPrice | number}}

€ {{trip.FromPrice | number}}

v.a.
€ {{trip.FromPrice | number}}
Lees meer
Bezig met laden...
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.