Reizen naar Georgie

Reizen naar Georgie

Bezienswaardigheden Georgië reizen

Tbilisi

Tibilisi is sinds de 6e eeuw de hoofdstad van Oost-Georgië en later van heel Georgië. Met zo een lange geschiedenis is het geen wonder dat de stad wordt vergeleken met een openluchtmuseum. Oude badhuizen uit de tijd dat Tbilisi nog een voorname rol op de Zijderoute innam, statige Russische gebouwen en brede boulevards en gebouwen waar Perzische en Europese architectuur samenkomen. Zelfs in de lokale keuken kom je invloeden uit het verleden tegen, van het Midden-Oosten tot aan India.

De Kaukasus

In het woeste en indrukwekkende berggebied, de Kaukasus, bevindt zich het land Georgië. De hoogste bergtoppen van de Kaukasus vind je in het noorden van het land zoals de berg Kazbek. Vanuit het dorpje Kazbegi heb je een prachtig uitzicht over de berg. Vanuit Juta in de Snovallei maak je een bergwandeling naar de voet van de 3842 meter hoge berg Chaukbeki. En vanaf de Lamaria kerk in Ushguli heb je een mooi uitzicht op de Shkhara, met 5068 meter de hoogste berg van Georgië.

Svaneti

De regio Svaneti biedt hoge bergtoppen en gletsjers. In de valleien liggen lieflijke dorpjes tussen groene velden. De bewoners, de Svan, hangen nog altijd aan hun oude tradities. Ze hebben hun unieke cultuur en taal altijd behouden. Ushguli is een pittoresk dorp in Svaneti met eeuwenoude stenen verdedigingstorens die hoog boven de huizen uitrijzen. De torens dienden ter verdediging tegen aanvallers van de families en tegen lawines. Ushguli en de regio Boven-Svaneti staan op UNESCO’s Werelderfgoedlijst.

Batumi

De ontspannen stad Batumi ligt aan de Zwarte Zee en heeft een subtropisch klimaat. Je kunt heerlijk slenteren over de boulevard langs het kilometerslange kiezelstrand, met her en der barretjes en restaurants. In het centrum zijn nog veel goed bewaarde historische panden te bezichtigen. Enkele van de gebouwen hebben een chique Art Nouveau uitstraling. In Batumi vind je naast een kathedraal ook een mooie synagoge uit 1904 en de Orta Moskee, welke bekend is om zijn kleurige houtsnijwerk.

Kutaisi

Kutaisi is de tweede stad van Georgië. Oude houten huizen staan gezellig schots en scheef aan de rivieroever en het centrum is een genot voor liefhebbers van statige architectuur. Daarnaast staan er in en rond Kutaisi twee belangrijke monumenten. De volledig herbouwde Bagrati kathedraal uit de 11e eeuw en het indrukwekkende, schilderachtig gelegen Gelati klooster uit de 12e eeuw die op de UNESCO "Werelderfgoed’ lijst staat.