Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Egypte

Reizen naar Egypte

Reizen naar Egypte

Van de grootste stad van Afrika tot de oase in de woestijn: wie in Egypte gaat rondreizen, bezoekt een fascinerend land met de mooiste historische bezienswaardigheden. Of het nu gaat om de wereldberoemde piramides, moskeeën, tempels of het graf van Toetankamon, het is allemaal even indrukwekkend. Behalve deze toeristische trekpleisters staat een vakantie in Egypte garant voor nog veel meer moois. Wat te denken van een tocht over de Nijl, een duik bij Dahab in de Rode Zee, een bezoek aan een van de vruchtbare oases of een ritje op een dromedaris? Tijdens Egypte reizen, maak je kennis met een van de oudste beschavingen ter wereld en een land vol natuurschoon.

Van de Egyptische woestijngebieden is de bergachtige Sinaï wellicht het meest indrukwekkend. Omdat dit gebied vlak bij zowel de Middellandse Zee als de Rode Zee is gelegen, is een uitstapje naar de kust zo gemaakt. De Golf van Aqaba is een van de delen van de Rode Zee waar je fantastisch kunt snorkelen boven schitterende koraalriffen. De kustplaats Dahab is daarvoor een perfecte uitvalsbasis.

Tijdens je vakantie in Egypte krijg je ongetwijfeld te maken met de levensader van het land; we hebben het dan natuurlijk over de rivier de Nijl, een van de langste rivieren ter wereld. Verschillende bekende steden liggen aan de rivier, waaronder de hoofdstad Caïro. De grootste stad van Afrika biedt te veel bewonderenswaardige plekken om op te noemen. Een bloemlezing: het oude hart van de stad, de bazaar Khan al-Khalili, verschillende musea, kerken, moskeeën en natuurlijk de wereldberoemde piramiden.