Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Servië

Reizen naar Servië

Reizen naar Servië

Lange tijd werd Servië geassocieerd met oorlogen en conflicten. Maar… dat is verleden tijd! Inmiddels denken veel reizigers bij een rondreis door Servië terecht aan vriendelijkheid, gastvrijheid en culturele hotspots. Servië is dan ook een interessante vakantiebestemming met een turbulent verleden, natuurlijke en culturele juweeltjes en een jeugdige energie.

Belgrado heeft alles wat je van een grote stad mag verwachten. Geschiedenis en cultuur, drukke winkelstraten, terrasjes, restaurants en uitgaansgelegenheden. Historische panden worden afgewisseld met grauwe, vervallen gebouwen uit de communistische periode. De verschillende stijlen wisselen elkaar in de Servische hoofdstad in rap tempo af. Een absolute aanrader voor je Servië rondreis is het Joegoslavië Museum. Een van de gebouwen daar is het Bloemenhuis; de laatste rustplaats van voormalig partizanenleider en Joegoslavisch president Tito.

Novi Sad voelt heel anders dan Belgrado. De brede straten geven de stad een rustig gevoel. De Petrovaradin citadel ligt boven op een rots boven de stad. Je kunt tijdens je Servië rondreis door de ondergrondse gangen van de citadel wandelen. Sremski Karlovci is een dorpje dat verborgen in de Fruska Gora bergen ligt. Het is de plaats waar enkele van de mooiste gebouwen van Servië staan. In de 19de eeuw was Sremski Karlovci de zetel van de Servisch-orthodoxe kerk.

Romeinen, Ottomanen en Duitsers hebben in de stad Nis ieder hun sporen achtergelaten. Een bezoek aan Nis tijdens je Servië rondreis voelt dan ook als een vogelvlucht door de laatste 2000 jaar. Het bekendste monument van Nis is Cele Kula, de Schedeltoren. Veel Serviërs sneuvelden in de 15de eeuw tijdens de strijd tegen de Ottomanen. De toenmalige Ottomaanse Sultan Mehmut II liet een toren bouwen van hun schedels en botten. Crveni Krst is een volledig bewaard gebleven concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog. Een bezoek zal zeker een onuitwisbare indruk maken. Toch wordt er vandaag de dag gelukkig weer genoeg genoten in Nis. Restaurants, cafés en een aanzienlijk aantal studenten maken het centrum van de stad tot een bruisende plek.

Ga met Koning Aap op rondreis door Servië, een land met een onstuimig verleden en onvergetelijke cultuurschatten.