Reizen naar Madagascar

Reizen naar Madagascar

Bezienswaardigheden Madagascar reizen:

Isalo NP

Isalo NP staat bekend om zijn smalle ravijnen, rotsformaties en grasvlaktes op het hoge plateau. Het park heeft een geheel eigen planten- en dierenwereld. Je kan prachtige wandelingen maken door het park. Trek dus je wandelschoenen aan en bereid je voor op een klim dwars over het plateau. Het uitzicht vanaf het plateau is overweldigend. Samen met een gids probeer je onderweg ringstaartmaki's en sifaka's te spotten.

Ifaty

Ifaty nodigt uit voor een middagje luieren aan het prachtige strand. Het dorpje is een slaperig vissersplaatsje met stoffige paadjes en rieten hutjes. Van half juni tot half september kan je er bultrugwalvissen spotten langs de kust. Je kan ze soms zelfs al vanaf het strand zien. Bultruggen staan bekend om hun spectaculaire vertoningen. Ze slaan met hun vinnen op het water en maken hoge sprongen.

Avenue du Baobab

Tussen Morondava en Belo sur Tsiribihina vind je Avenue du Baobab. Dit is de meest gefotografeerde plek van Madagascar vanwege de grote hoeveelheid Baobab’s bij elkaar. Vooral tijdens zonsondergang staan de bomen er fotogeniek bij. Een Baobab kan wel 3000 jaar oud worden en het lijkt net alsof ze omgekeerd in het zand staan: de takken lijken net de wortels van de boom. Als je dichtbij de Baobab staat, merk je pas hoe groot de boom is. Sommigen hebben een diameter van wel 10 meter!

Bijzondere fauna, zoals lemuren

Denk je aan Madagascar, dan denk je vast ook aan lemuren. Deze primaatsoort, ook wel maki genoemd, komt er voor in vele soorten. Tijdens een excursie naar Kirindy Forest krijg je de kans om zo’n acht soorten te spotten samen met een gids. De meest bekende soort is natuurlijk de ringstaartmaki. Met zijn zwart-witte staart ziet dit dier er enorm schattig en fotogeniek uit. Lukt het jou om deze maki op de foto te krijgen?