Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Madagascar

Reizen naar Madagascar

Reizen naar Madagascar

Wie ervoor heeft gekozen om door Madagascar rond te reizen, maakt kennis met een fascinerend land. Hoewel Madagascar deel uitmaakt van het Afrikaanse continent, kan het land een beetje worden beschouwd als een werelddeel op zichzelf; we hebben het namelijk over een van de grootste eilanden van de wereld, ten oosten van Afrika. Als je in Madagascar op vakantie gaat, zul je behalve allerlei Afrikaanse elementen ook verschillende invloeden aantreffen die aan Azië doen denken. Omdat het land meer dan 1500 kilometer lang is en bijna 600 kilometer breed, heb je bovendien de kans om te reizen door een land met uiteenlopende landschappen. Ga naar Madagascar op vakantie en laat je ontvangen door de gastvrije bevolking!

Een vakantie in Madagascar is niet alleen een geweldig avontuur dankzij de unieke flora en fauna, waardoor je allerlei dieren en planten tegenkomt waarvan je voorheen zelfs nog nooit had gehoord. Ook de mooie landschappen zijn de moeite waard: het binnenland wordt gekenmerkt door hoogvlaktes met rode rotsformaties, waaraan het land de bijnaam Het rode eiland te danken heeft. Wie besluit naar het oosten van Madagascar te reizen, kan zomaar terechtkomen in een tropisch regenwoud, terwijl ook het ruige westen indruk maakt.

Enkele aanraders in Madagascar die je vakantie onvergetelijk maken: in de eerste plaats een boottocht over de rustige rivier de Tsiribihina, die wordt omgeven door een ongerept natuurlandschap. De Avenue du Baobab is een van de meest betoverende plekken van het eiland, terwijl je in Ifaty zowel op het schitterende strand kunt liggen als een bezoek kunt brengen aan het nabijgelegen vreemde bos. Ook in de nationale parken blijf je maar foto’s maken en op het sprookjesachtige eilandje Île Sainte Marie kom je volledig tot rust tijdens Madagascar reizen. Wie weet spot je er nog een immens grote bultrugwalvis!