Live Help Chat

Goed voorbereid op reis

Uitgerust en ontspannen op reis gaan is belangrijk, maar is geen vanzelfsprekende zaak. Als je voorbereid begint aan een Koning Aap reis naar een verre bestemming zal de beleving van je reis op z'n best zijn en is de kans op gezondheidsproblemen onderweg aanzienlijk gereduceerd. Een goede start is dus het halve werk.

Visum aanvragen

Voor sommigen van onze bestemmingen moet je voor vertrek van je reis een visum aanvragen.

Wij raden je aan om dit ongeveer 4 weken voor vertrek van je reis te doen.

Je kunt ervoor kiezen om het visum via onze partner Visa4Travel aan te vragen, of zelf te regelen. Het team van Visa4travel is telefonisch bereikbaar via 0031-85-0218180, en helpt je graag bij je visumaanvraag. Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie.  

Het aanvragen van een visum kost namelijk veel tijd en kan foutgevoelig zijn. Wij raden onze reizigers dan ook aan om het visum vooraf te laten regelen door Visa4Travel om onnodige stress voorafgaand aan de vakantie te voorkomen.

Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Aanvullende informatie is ook terug te vinden onder het tabblad 'Meer reisinfo' bij iedere reis.

Let op: stuur je identiteitsdocumenten niet naar ons op!

Gezond op reis

Ga goed voorbereid op reis

Voor diverse van onze bestemmingen zijn vaccinaties of ook malaria profylaxis aan te raden. In de uitgebreide reisbeschrijvingen die je op onze website vindt bij alle reizen, krijg je meer informatie hierover, aangepast per bestemming. Dit geldt ook voor tips over eten en hygiëne, hoe je te beschermen tegen zon, hitte en insecten, allemaal zaken die van belang zijn voor het goede verloop van jouw reis. Daarnaast adviseren we steeds om ook te rade te gaan bij je huisarts.

Zwaarte van de reis

Voor zwaardere reizen, zoals onze langere reizen naar Tibet, Noordoost-India, Ethiopië, langs de Zijderoute en door Latijns-Amerika is het ook van belang dat je jezelf afvraagt of je het niveau van de reis aan kunt qua lichamelijke en geestelijke conditie. Daarom stellen we: informeer je goed via onze website voor je een reis boekt, boek op tijd en bereid je goed voor en verzeker je goed: allemaal zaken die helpen aan een geslaagde reis! Onze specialisten staan klaar om onopgehelderde vragen te beantwoorden.