Goed voorbereid op reis

Uitgerust en ontspannen op reis gaan is belangrijk, maar is geen vanzelfsprekende zaak. Als je voorbereid begint aan een Koning Aap reis naar een verre bestemming zal de beleving van je reis op z'n best zijn en is de kans op gezondheidsproblemen onderweg aanzienlijk gereduceerd. Een goede start is dus het halve werk.

Visum aanvragen

Als je naar het buitenland reist, heb je voor bepaalde landen een visum nodig. Een visum is een officiële toestemming om gedurende een bepaalde periode in een land te verblijven. 

Boek je een reis bij Koning Aap, dan kun je er voor kiezen om het visum zelf te regelen, óf kun je de (vaak tijdrovende) klus laten uitvoeren door ons Visumloket. Als je hiervoor kiest, kan je er op rekenen dat jouw paspoort in professionele handen is en je visum op tijd geregeld wordt.

Gezond op reis

Ga goed voorbereid op reis

Voor diverse van onze bestemmingen zijn vaccinaties of ook malaria profylaxis aan te raden. In de uitgebreide reisbeschrijvingen die je op onze website vindt bij alle reizen, krijg je meer informatie hierover, aangepast per bestemming. Dit geldt ook voor tips over eten en hygiëne, hoe je te beschermen tegen zon, hitte en insecten, allemaal zaken die van belang zijn voor het goede verloop van jouw reis. Daarnaast adviseren we steeds om ook te rade te gaan bij je huisarts.

Zwaarte van de reis

Voor zwaardere reizen, zoals onze langere reizen naar Tibet, Noordoost-India, Ethiopië, langs de Zijderoute en door Latijns-Amerika is het ook van belang dat je jezelf afvraagt of je het niveau van de reis aan kunt qua lichamelijke en geestelijke conditie. Daarom stellen we: informeer je goed via onze website voor je een reis boekt, boek op tijd en bereid je goed voor en verzeker je goed: allemaal zaken die helpen aan een geslaagde reis! Onze specialisten staan klaar om onopgehelderde vragen te beantwoorden.