Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Taiwan

Reizen naar Taiwan

Reizen naar Taiwan

Taiwan is een relatief onbekend eiland ten oosten van China. Tijdens Taiwan reizen wordt adembenemend natuurschoon afgewisseld met duizelingwekkende wolkenkrabbers. Het ene moment zit je op een gezellig terrasje, terwijl je op het andere moment een bezoek brengt aan een serene tempel. Andere begrippen die van toepassing zijn op een rondreis door Taiwan: schitterende stranden, de nieuwste moderne snufjes, traditioneel ambachtswerk, een exotische keuken, fantastische plekken in de natuur en fascinerende tradities. Wie ervoor kiest om door Taiwan rond te reizen, maakt kennis met een heerlijk en veelzijdig eiland!

Taipei, de hoofdstad van Taiwan die in het noorden van eiland is gelegen, heeft aanzienlijk meer inwoners dan bijvoorbeeld Amsterdam en is dan ook een bedrijvige stad. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de vele wolkenkrabbers is de Tapei 101, waarop je een fenomenaal uitzicht hebt over de stad. Aan de kleurrijke neonverlichte nachtmarkten zul je niet ontkomen, terwijl het Nationaal Paleismuseum en de verschillende tempels eveneens de moeite waard zijn.

Wie besluit verder door Taiwan rond te reizen, komt terecht in het binnenland of een van de tropische stranden op het eiland. In het binnenland is het Sun Moon-meer een van de fijnste plekken, niet in de laatste plaats dankzij de betoverende omgeving met groene bergen. Wat indrukwekkende natuur betreft: bij de Taroko Kloof kom je beslist ogen tekort. Hier stroomt een blauwe rivier tussen imposante rotsformaties en marmeren rotswanden. Dit alles zorgt voor een bijna surrealistisch toneel dat eigenlijk met geen pen te beschrijven is.