Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Tanzania

Reizen naar Tanzania

Reizen naar Tanzania

Bij veel natuurliefhebbers, reizigers en Afrika-fanaten staat dit avontuur hoog op het verlanglijstje: op safari in Tanzania. Tanzania reizen zijn met name populair vanwege de fantastische toeristische trekpleisters in de natuur. Waarschijnlijk het bekendste voorbeeld daarvan zijn het wildreservaat Serengeti en de Ngorongorokrater, waar je een onovertroffen hoeveelheid aan wilde diersoorten in het vizier kunt krijgen. Degenen die door Tanzania rondreizen kunnen verder ook nog ‘eventjes’ een bezoek brengen aan zowel het grootste meer als de hoogste berg van Afrika. En dat allemaal in hetzelfde land in Oost-Afrika!

Het Serengeti Nationaal Park is dé plaats waar je een safari in Tanzania kunt maken. In de Serengeti (vertaald: 'oneindige vlakte') leven ongeveer zes miljoen (!) hoefdieren, waaronder zebra’s, gazellen en gnoes. Luipaarden, leeuwen, cheeta’s, zadeljakhalzen en hyena’s kun je er eveneens zomaar tegenkomen, terwijl je in de schitterende Ngorongorokrater ook nog eens onder meer neushoorns, flamingo’s, ooievaars, ibissen en salamanders kunt bespeuren.

Behalve de Serengeti en de Ngorongorokrater biedt een rondreis door Tanzania nog veel meer hoogtepunten voor natuurliefhebbers. In letterlijke zin hebben we het dan over de Mount Kilimanjaro, in het noordoosten van Tanzania. Reizen naar het dak van Afrika? Dit is je kans, want de Kilimanjaro is met een kleine zes kilometer inderdaad de hoogste berg van het continent. Een beklimming van deze populaire vulkaan is goed mogelijk en daarbij vooral onvergetelijk dankzij de verschillende klimaten en ongelooflijke vergezichten.

Reizen naar het Tanzaniaanse eiland Zanzibar is geen ingewikkelde opgave, gezien de geringe afstand tussen Zanzibar en het vasteland. Het is dé plaats waar je tijdens je Tanzania reis kunt bijkomen van je safari's, met dank aan de uitgestrekte, hagelwitte zandstranden. Uitstapjes kun je bijvoorbeeld maken naar het culturele erfgoed op het eiland, het Jozani-bos en de betoverende koraaleilanden.

Wie heeft besloten door Tanzania rond te reizen, kan ook een bezoek brengen aan het grootste meer van Afrika en tegelijkertijd het op een na grootste zoetwatermeer ter wereld. De onvoorstelbaar grote wateroppervlakte van het Victoriameer, dat ongeveer net zo groot is als heel Ierland, is onder andere het thuisfront van veel nijlpaarden.