Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Estland

Reizen naar Estland

Reizen naar Estland

Estland reizen, eventueel gecombineerd met Letland en Litouwen, zijn een bijzondere ervaring. Twintig jaar geleden waren deze landen nog amper bekend, nu zijn ze lid van de Europese Unie. Je reist door steden met schilderachtige middeleeuwse kernen, orthodoxe kerken en daarnaast moderne winkelcentra. Op het platteland waan je je in een heel andere wereld met eindeloze wouden, houten huisjes en paardenkarren.

Reizen door Estland betekent niet alleen cultuur snuiven, maar ook genieten van de bijzondere en veelzijdige natuur. Tijdens het rondreizen door Estland zie je de vele bossen, wateren en moerassen. Daarnaast bezit Estland mooie parken, waar de beschermde dier- en plantensoorten rustig kunnen leven en bloeien. Ga je op reis naar Estland, dan kijk je ook je ogen uit bij de gletsjers en fjorden; sporen van de ijstijd. De fauna in Estland is al even bijzonder. Naast een groot aantal beren, wolven en lynxen leven er dieren die je nergens anders in Europa tegenkomt.

Groepsreizen naar Estland brengen je onder andere naar Pärnu, waar je de Rode Toren kunt bezoeken. Dit deel van de oude stadsmuur was geliefd bij de Russische tsaren. Bovendien is dit stadje al sinds 1838 een kuuroord. Het centrum van Pärnu telt vele houten huizen met schitterend bewerkte daklijsten, balustrades, veranda’s en torentjes in gezellige pasteltinten. In de universiteitsstad Tartu kun je je mengen in het prettige studentenleven met bijbehorende terrasjes en uitgaansgelegenheden. Ga je door Estland reizen, dan ben je verzekerd van een bijzondere, afwisselende reis!