Reizen naar Estland

Reizen naar Estland

Bezienswaardigheden Estland reizen

Tallinn

Estland's hoofdstad heeft een klein middeleeuws centrum, dat prachtig gerestaureerd is. Met de ongelijke kinderkopjes, pastelkleurige huizen met rode dakpannen en geschilderde ‘antieke’ uithangborden lijkt het centrum, dat prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, zo uit de sprookjes van Hans Christiaan Andersen te komen. De oude stad bestaat uit een hoger gelegen deel, de Bovenstad of Toompea, en een lagergelegen deel, de Benedenstad. De opvallendste monumenten van Tallinn zijn de wit-roze Russisch-orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal met zijn uivormige torenkoepeltjes en de toren van de Sint Olavs-kerk.

Lahemaa Nationaal Park 

Het Nationaal Park Lahemaa ligt vlakbij Tallinn, iets meer oostwaarts, richting Rusland. Het is het grootste natuurpark van Estland. Kenmerkend voor dit park zijn de ruwe kusten met hun baaien en schiereilanden. Het binnenland van Estland is dichtbebost, slechts doorkruist door kleine riviertjes met her en der een waterval of meer.

Saarema

Het eiland Saarema is grotendeels bedekt met bossen, met hier en daar afgelegen houten boerderijen. Uiteraard is het lekker toeven aan de grillige kust. Een opvallende attractie is het kratermeer van Kaali, dat een dwarsdoorsnee van 110 meter heeft en ontstaan is door een meteorietinslag. Het is de best bereikbare meteorietkrater in Europa. Befaamd zijn de 5 houten windmolens van Angla. De molen wordt nog steeds beschouwd als hét symbool van Saaremaa. Kuressaare is de hoofdstad van Saarema, dat gedomineerd wordt door een 14e eeuws middeleeuws kasteel. Het is het enige volledig bewaard gebleven middeleeuwse kasteel in het Baltische gebied.