Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Indonesië

Reizen naar Indonesië

Reizen naar Indonesiƫ

Ben je op zoek naar een bestemming met zowel natuur als cultuur? En waar geen gebrek aan lekker eten is? Dan is er eigenlijk één land waar je geweest moet zijn, en dat is Indonesië. Reizen door Indonesië betekent reizen van eiland naar eiland, waarvan Java en Bali de bekendste voorbeelden zijn. Het zijn twee van de maar liefst 17.508 eilanden die deel uitmaken van de grootste eilandenstaat ter wereld. Tijdens je rondreis door Indonesië kijk je je ogen uit. In de eerste plaats wordt meer dan de helft van het land bedekt door bossen, terwijl het oppervlak aan regenwouden op Brazilië na het grootste van de wereld is. Enorme bomen worden er afgewisseld met een ongekende diversiteit aan planten, onder andere dankzij het tropische klimaat. Gemiddeld is het in Indonesië 30°C, waarbij de meeste gebieden een regentijd en een droge periode kennen.

Behalve de grote verscheidenheid aan flora en fauna valt er in Indonesië veel meer te zien. Veel van de bekende bezienswaardigheden van het land bevinden zich op het eiland Java, waar de Indonesische hoofdstad Jakarta zich ook bevindt. Op Java kun je onder meer een bezoek brengen aan het tempelcomplex van Borobudur, de Prambanan-tempels en de adembenemende vulkaan de Bromo.

Wie heeft besloten door Indonesië te reizen, moet hoe dan ook een bezoek hebben gebracht aan het schitterende eiland Bali. Bekijk enkele foto’s van Bali en je weet waarom dit eiland zo populair is onder toeristen over de hele wereld. Deze plek is met name bekend dankzij de fantastische stranden, waarvan er veel worden gebruikt door watersportliefhebbers, en de vele tempels die je kunt bezoeken. Tijdens het rondreizen door Indonesië worden toeristische voorzieningen afgewisseld met adembenemende onontdekte plekken.

Uiteraard kun je met Koning Aap een rondreis Indonesië maken naar veel meer eilanden van de Gordel van Smaragd. Denk eens aan de nog minder bezochte Sunda Eilanden, zoals Flores en Sumbawa. Ook Lombok met zijn voor de kust liggende Gili Eilanden zijn zeker een aanrader. Hoogtepunten op het grote eiland Sumatra zijn de orang-oetans en het Tobameer.