Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Noord-Macedonië

Reizen naar Noord-Macedonië

Reizen naar Noord-Macedonië

Al jaren zit het toerisme in Noord-Macedonië in de lift, maar het beperkt zich vooral tot het schitterende Meer van Ohrid. Jammer, want ook de rest van het Balkanland heeft veel te bieden. Bosrijke gebieden, bergen en dalen en boerendorpjes waar de tijd stil te lijkt hebben gestaan. Verspreid door het land liggen bijzondere Byzantijnse kerken en kloosters en ook de aanwezigheid van het Ottomaanse rijk is nog goed merkbaar.

De Sarena Dzamija moskee in Tetovo met zijn bijzondere decoraties is een van de hoogtepunten van islamitische bouwkunst op de Balkan. Waar Ottomaanse moskeeën vooral met tegelwerk werden gedecoreerd, is de Sarena Dzamija versierd met schilderingen van bloemen. Prilep is de vierde stad van Noord-Macedonië en befaamd om zijn productie van tabak. Het kleine, oude centrum en met name de oude bazaar nodigt uit om wat tijd door te brengen. Of je tijdens je reis door Noord-Macedonië nu je haar wilt laten knippen door een ouderwetse barbier, inkopen wilt doen of koffie met typisch Macedonisch gebak wilt nuttigen, er is voor iedereen wat wils.

Ohrid wordt het juweel van Noord-Macedonië genoemd en prijkt trots op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad telt wel 365 kerken, maar ook forten en musea. In het oude centrum word je omringd door geschiedenis en mysterieuze legendes. De charmante kerk Sint Jovan Kaneo ligt bovenop een rots die een prachtig uitzicht biedt over het Meer van Ohrid. Ook in de stad Skopje is meer dan genoeg te zien tijdens je Noord-Macedonië rondreis. Denk daarbij aan het museum van Moeder Teresa, Ottomaanse monumenten, het standbeeld van Alexander de Grote en de sfeervolle bazaar. Liefhebbers van communistische bouwkunst komen aan hun trekken bij het hoofdpostkantoor van Skopje.

Ga met Koning Aap op rondreis door Noord-Macedonië, een land met schitterende natuur en interessante steden.