Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Litouwen

Reizen naar Litouwen

Reizen naar Litouwen

Naar Litouwen reizen is misschien niet het eerste dat in je opkomt. Toch is een rondreis naar Litouwen, het geografische middelpunt van Europa, zeker aan te raden. Tijdens een rondreis door Litouwen kom je er al snel achter waarom: een prachtig land met een rijke natuur en cultuur.

Tijdens het rondreizen door Litouwen kom je steeds in aanraking met de woelige geschiedenis van de Baltische staten. Het centrum van de stad Vilnius bevat vele sporen van een rijk middeleeuws verleden en heeft een plek op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het grootste deel van de gebouwen in Vilnius stamt uit de 15e en 16e eeuw, de tijd waarin Litouwen machtig was. In de stad zijn ook veel verschillende kerken te vinden, behorend bij allerlei geloven.

Tijdens de groepsreizen door Litouwen, bezoek je ook de Kruisheuvel in het Noorden van het land. Deze plek is al eeuwenlang een belangrijke bedevaartsplaats. Pelgrims en ook toeristen hebben hier in de loop der jaren tienduizenden kruizen geplaatst. Van klein tot groot, van hout of metaal, soms kitsch en soms kunstzinnig. Een indrukwekkend gezicht, vooral als je weet dat tijdens de Sovjettijd de Russen tot wel drie keer toe de heuvel met de grond gelijk hebben gemaakt.

Laat je tijdens Litouwen reizen verrassen door de veelzijdigheid en schoonheid van dit heerlijke land!