Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Albanië

Reizen naar Albanië

Reizen naar Albanië

Terwijl je door de bergen rijdt, kijk je neer op de Ionische en de Adriatische Zee. Je komt langs kleine dorpjes die de laatste 100 jaar maar weinig zijn veranderd, meer dan eens zie je mensen die zich per paard en wagen verplaatsen en telkens weer zie je die vreemde, betonnen paddenstoelen in het landschap terugkeren.

Je bevindt je in wat tot begin jaren negentig het meest gesloten stukje van Europa was. Sinds de val van het communistisch regime doet Albanië zijn best om de achterstand op de rest van Europa in te halen, maar er is nog een lange weg te gaan. Ben je avontuurlijk ingesteld en laat je je niet afschrikken door af en toe slecht wegdek of een toeristische infrastructuur die nog in de kinderschoenen staat, dan voelt Albanië als een ware ontdekking. Het land heeft namelijk alles waar je tijdens een rondreis op hoopt; prachtige natuur, een aangenaam klimaat, overblijfselen uit de oudheid en pittoreske dorpen en steden, maar nog geen grote aantallen toeristen.

De eeuwenoude verdedigingstorens in het noorden van het land zijn fotogeniek en zouden nog steeds bescherming bieden in tijden van bloedwraak. In Krujë treed je in de voetsporen van de Vader des Vaderlands, Skanderbeg. Onderaan zijn imposante kasteel ligt een bazaar waar je heerlijk kunt slenteren en op zoek kunt gaan naar leuke souvenirs. Tirana is de zetel van de macht en de invloed van oud dictator Enver Hoxha is nog altijd zichtbaar. Het stelsel van ondergrondse bunkers doet tegenwoordig dienst als museum en de megalomane piramide die ooit bedoeld was als mausoleum voor Hoxha, wordt nu vooral gebruikt als glijbaan door spelende kinderen. Tijdens het bewind van Enver Hoxha zijn veel historische steden en dorpen met de grond gelijk gemaakt. Zijn geboortestad Gjirokastër is dat lot bespaard gebleven en de prachtige Ottomaanse woningen en nauwe straatjes zijn een genot om door te dwalen.

Ook Berat heeft de Culturele Revolutie van Albanië doorstaan en zal met zijn ‘duizend ramen’ menig fotografieliefhebber doen smullen. Niet voor niks wordt Berat als de mooiste stad van heel het land gezien. Een rondreis door Albanië is niet compleet zondereen verblijf aan de kust. In Saranda lijkt het altijd zonnig te zijn en in de vele restaurantjes kun je heerlijke verse vis eten. De Albanese taal is uniek en zeer moeilijk te leren. Gelukkig spreken steeds meer Albanezen ook een andere taal, waardoor het een stuk eenvoudiger wordt om met de vriendelijke bevolking in contact te komen.

Ontdek een van de best bewaarde geheimen van Europa! Bezoek Albanië en boek je rondreis bij Koning Aap.