Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Groepsreizen naar Albanië

Groepsreizen naar Albanië

Groepsreizen Albanië

Groepsreizen betekent sámen herinneringen creëren en koesteren. De meeste reiservaringen zijn moeilijk te plannen, maar waar je wél voor kunt zorgen is dat je reis zoveel mogelijk ingrediënten bevat om de unieke herinneringen te maken.

Tijdens onze groepsreizen naar Albanië maak je kennis met al het moois dat deze zo lang voor de buitenwereld afgesloten bestemming te bieden heeft. In het noorden kun je prachtig wandelen in de Albanese Alpen. De verdedigingstorens van Theth staan fier in het ruige landschap en in het dorp zelf lijkt de tijd al heel lang stil te staan. Liefhebbers van de Oude Grieken en Romeinen zullen ook zeker aan hun trekken komen. De belangrijke verbindingsweg tussen Rome en Constantinopel liep dwars door Albanië en archeologische vindplaatsen van Apollonia en Butrint zijn een bezoek meer dan waard. De meer recente en bizarre geschiedenis van Albanië komt het best tot uiting in de hoofdstad Tirana. De als mausoleum voor Enver Hoxha bedoelde piramide doet tegenwoordig dienst als glijbaan en ondergrondse bunkers zijn omgetoverd in musea. Door paarden en ezels getrokken wagens delen de weg met nieuwste en duurste bolides en rond het standbeeld van Vader des Vaderlands Skanderbeg rijden kleine kinderen in elektrische autootjes. De Ottomaanse stadjes Berat en Gjirokastër zijn een waar genot voor het oog en beloven flink wat fotogenieke momenten. Uiteraard is er ook tijd voor strand. De kust bij Saranda heeft bijna het hele jaar door zon. Verse vis, leuke cafés en eetgelegenheden en prachtige zeewater wachten om te worden ontdekt.

Ga mee op een van onze groepsreizen naar Albanië en laat je verrassen door een van de best bewaarde geheimen van Europa!