Reizen naar IJsland

Reizen naar IJsland

Bezienswaardigheden IJsland reizen:

Westfjorden

Vaar door de schilderachtige baai van Breidafjördur naar Westfjorden. Bezoek Látrabjarg, een enorme klif met duizenden broedvogels, en rijdt verder langs steile fjorden en door uitgestrekte heidevelden. De Dynjandi waterval wordt het ‘Juweel van het Westen’ genoemd en bedekt als een wit gordijn de Arnarfjördur fjord. Een prachtig stukje IJsland waar je niet snel komt.

Snæfellsnes

Snæfellsnes, een miniatuur van IJsland. Spectaculaire bergen, zwarte stranden, kraters, gletsjers en nog veel meer! Budir, een klein zwart houten kerkje omgeven door lavavelden en prachtig besneeuwde bergen op de achtergrond. De rotsformaties bij Arnarstapi, een vissersdorpje aan de kust en het zwarte lava strand Djupalonssandur laten zien wat Snæfellsnes zo bijzonder maakt. De berg Kirkjufell, met watervallen op de voorgrond, creëert prachtige plaatjes.

Diamond Circle

In het noordoosten van IJsland bevindt zich de Diamond Circle, 250 km aan bijzondere landschappen het natuurgebied rondom Myvatn met ruige landschappen en vulkanische formaties; de Godafoss waterval, ook wel ‘de waterval van de goden’ en Detifoss, kenmerkt zich door zijn kracht die de aarde doet trillen; de hoefijzervormige kloof van Asbyrgi en de havenstad Husavik vol met gekleurde huisjes en besneeuwde bergtoppen op de achtergrond.

Gletsjers en watervallen

In de zomer ontstaan door grote gletsjers en smeltend ijs prachtige watervallen. Spot een regenboog in de nevel van het opspattende water bij de Skógarfoss waterval. Maak een boottocht over het gletsjermeer Jökulsárlón en vaar tussen de smeltende ijsbrokken. De Svartifoss waterval met op de achtergrond een basalten muur waar het water langs naar beneden valt. Bij de Seljalandsfoss waterval kun je voor een wat meer bijzondere invalshoek achter de waterval langs lopen.