Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Bulgarije

Reizen naar Bulgarije

Reizen naar Bulgarije

Bulgarije ligt aan de rand van Europa maar wordt ondanks zijn nabijheid door velen helaas over het hoofd gezien. Van het oude Thracië tot de communistische tijd, de geschiedenis heeft zijn sporen nagelaten in Bulgarije. Maar het is niet alleen de geschiedenis waardoor het land zo aantrekkelijk is. In de verschillende gebergtes, omringd door prachtige natuur, liggen knusse dorpen verscholen waar het leven al heel lang stil lijkt te staan en de bewoners maar wat graag gasten verwelkomen. Bulgarije is een van de best bewaarde geheimen van Europa.

Architectuur uit de tijd van de Sovjet-Unie, orthodoxe kerken, moskeeën uit de Ottomaanse tijd en verschillende monumenten worden in de Bulgaarse hoofdstad Sofia afgewisseld met cafés en restaurantjes. Het Rila-klooster is een van de Bulgaarse vermeldingen op de UNESCO Werelderfgoedlijst en met recht. Binnen de 24 meter hoge muren ontdek je een imposante patio vol bogen welke vanbinnen zijn beschilderd met kleurrijke fresco’s.

Slaap in Gorno Draglishte tijdens je rondreis Bulgarije in een leuk guesthouse, gerund door een lokale familie. Zelfgemaakte traditionele gerechten met ingrediënten uit eigen tuin verschijnen op tafel, zoals Bulgaarse banitsa, een gevuld bladerdeeg gerecht. Naast Turkse koffie en thee, zijn Bulgaren ook dol op hun eigen wijnen en bieren. Rakija is een typisch Bulgaarse brandewijn. Bezoek een van de wijngaarden, waar je uitleg krijgt over de productiemethoden. Natuurlijk wordt er ook Bulgaarse wijn geproefd!

Kies voor een van de meest bijzondere bestemmingen in Europa en verrijk jezelf door een rondreis Bulgarije! Een land van gemoedelijkheid en gezelligheid.