Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Kosovo

Reizen naar Kosovo

Reizen naar Kosovo

De jongste aanwinst van Europa is Kosovo. Pas in 2008 riep het land in de Balkan de onafhankelijkheid uit, iets dat nog steeds niet door de hele wereld als zodanig wordt erkend. De overwegend jeugdige bevolking van Kosovo is (na het conflict met Servië en de burgeroorlog van 1998-1999) hét symbool van een nieuw begin. Wacht niet te lang met een reis naar Kosovo, het land is nu (nog) een reisbestemming zonder massatoerisme.

In het oude centrum van Pristina, de hoofdstad van Kosovo, vind je overblijfselen uit de Ottomaanse periode, zoals het oude badhuis en elegante moskeeën. Uiteraard heb je in Pristina ook monumenten uit het meer recente verleden. Na afloop van de Kosovo oorlog wilden de Kosovaren de Amerikaanse president Clinton danken voor zijn hulp, hij wist de NAVO zo ver te krijgen om het land te verdedigen. Zo werd er een standbeeld onthuld, in aanwezigheid van Clinton himself. Het Newborn Monument gedenkt de onafhankelijkheid van Servië en verandert elk jaar op 17 februari van uiterlijk.

Door veel reizigers wordt Prizren gezien als de mooiste stad van Kosovo. In de middeleeuwen was het de hoofdstad van Servië. In het centrum van Prizren vind je voornamelijk Ottomaanse architectuur. Prizren is klein en makkelijk te voet te verkennen op je rondreis door Kosovo. Aan de oever van de Bistrica rivier bevinden zich volop restaurants en terrasjes waar je je tegoed kunt doen aan een kopje thee of de specialiteiten van de lokale keuken.

Buiten de steden vind je in Kosovo schilderachtige dorpen, groene vlaktes, heldere meren, watervallen en bergtoppen boven de 2000 meter. Het Gračanica klooster is een bezoek waard tijdens een rondreis door Kosovo. Het werd in de 14de eeuw op de ruïnes van een nog veel oudere basiliek gebouwd. De muurschilderingen en fresco’s in het klooster worden als de beste van hun tijdperk beschouwd. Sinds 2006 staat het klooster op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Ga met Koning Aap op rondreis door Kosovo, een land met een onstuimig verleden en vriendelijke steden.